Ronald Molendijk's Flashback to Vinyl & Disco

Partyscene Redactie | 30 november 2001
headlines

Wel een selectie jaren 90 hits. Maar goed, eighties, nineties, het stamt allemaal uit dezelfde vervlogen eeuw waar we met weemoed op terugblikken (snik).

Sinds de overheid het de sigarettenfabrikanten steeds moeilijker maakt te adverteren zoekt menig tabaksbedrijf zijn heil in de uitgaanswereld. Marlboro doet dat al enige tijd met Flashbacks naar het verleden door hedendaagse artiesten.
Tot nu toe waren dat vooral terugblikken door bands of artiesten. Meer een concertgevoel dan een clubgevoel. Deze keer had de organisatie gekozen voor een Flashback door een dj naar een andere tijd. Ronald Molendijk mocht zijn zolder op om zijn jeugdsentiment uit de koffer te halen. Dat was de verwachting tenminste.

Niets bleek minder waar. Bij binnenkomst in een gezellig afgeladen Paradiso bleek de man niet zijn oudste vinyl te hebben meegenomen maar een complete liveband!
Op de show op zich was dan ook niets aan te merken. Mooie belichting, een zeer getalenteerde zangeres en energieke danseressen maakten impact. Molendijk stond met een brok apparatuur waar hij de antieke samples uitsleurde. Een bassist en pianist maakten de bandbezetting compleet. Allemaal leuk, maar vinyl en disco hebben we dus niet gezien of gehoord. Het repertoire bestond voornamelijk uit een selectie jaren 90 hits van onder andere Snap en vele anderen die je je nog van je klassenavondjes herinnerd. Sentiment genoeg dus voor de mensen met de gemiddelde leeftijd van 22. Het publiek (die aan dat gemiddelde voldeed) reageerde dan ook enthousiast op de hedendaagse medley van “oude” klassiekers en de handen gingen menigmaal de lucht in. Molendijk hield het tempo er in en de band speelde als een geheel. Complimenten voor de goede show dus. Maar voor een flashback naar de nineties was het voor ondergetekende nog een beetje te vroeg.

Conclusie: leuke avond maar jammer dat er op de aankondigingposters een negen door een acht verwisseld was. En laten we eerlijk zijn, vinyl behoeft natuurlijk ook nog lang geen flashback? Maar oke. What’s next? Flashback to Hardcore?

(toegevoegd:30-11-2001/16:02)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws