Amsterdam Dance Event SUPERPREVIEW

Partyscene Redactie | 11 december 2001
headlines




Tijdens deze driedaagse muziekconferentie zullen alle internationale kopstukken uit de muziekindustrie aanwezig zijn. Het ADE-programma is uitgebreid. Overdag zullen allerlei lezingen, presentaties en paneldiscussies plaatsvinden. ’s Avonds is het tijd om te feesten. De komende dagen geven wij een overzicht van de tientallen feesten die plaatsvinden tijdens de conferentie. Vandaag kijken we vooruit naar de donderdag. De dagen erna naar de vrijdag en zaterdag. Ook onderscheiden we de officiële van de officieuze ADE-parties. Dit betekent veel previews, nieuws, interviews, dj’s, reports en vrijkaartjes deze week.

Donderdag 15 november

Na een intensief ochtendprogramma gaan we op donderdag avond echt van start met één van de officiele ADE-parties. Play zal plaatsvinden in Cubic. Wie de flyer van dit feest in handen heeft gehad, heeft zichzelf waarschijnlijk goed in de ogen gewreven. Een monsterline-up met bijna alle Nederlandse top dj’s. Meer dan dertig nationale en internationale dj’s staan verspreid over drie zalen, de Mainroom, Redroom en de Lounge.
In de Mainroom staan onderstaande dj’s elk 36 minuten te draaien. Geen lange sets maar wel veel variatie.
Chic feat. Nile Rodgers (LIVE) (US), Angelo (NL), Astrid (NL), Cross & Emjay (NL), Marcello (NL), Lacroix (NL), Eric de Man (NL), Erick E feat. Mark Perquin (NL), Isis (NL), Dimitri (NL), Jack de Marseille (FR), San (NL), Per (NL), Lucien Foort (NL)

De dj’s in de Redroom staan elk 48 minuten te draaien
Timst’r (NL), Jip Deluxe feat. MC Nova (NL), Marcella (NL), Fedde le Grand (NL), Joost van Bellen (NL), Roog (NL), Pete Heller (UK), Jeff K (FR), Richard (NL), D’Jules (FR).

De Lounge 60 minuten per dj.
Enrico Riva (NL), Thimbles (NL), Marysol (NL), Cassie 6 (NL), KC TheFunkaholic (NL), Dwin (NL), Brian S (NL).

MC: Marxman (NL)
VJ’s: Vision Impossible (NL), OO-Kaap (NL), Machine (NL), R.E.L. (NL), Danielle Kwaaitaal (NL), Psyko Broadkast (NL).

Vanaf 19:00uur tot 21:00uur vind er voor genodigden een receptie plaats, vanaf 21:00uur tot 05:00uur zijn de deuren geopend voor het publiek. Kaarten zijn nog te koop bij verschillende voorverkoopadressen. Wij geven 5X2 kaarten weg voor deze dj-marathon. Wil je ze winnen? Kijk dan in de rubriek “WINNEN” hoe.

Happy RUSH Hour @ Escape
Als je liever gewoon drie dj’s wilt horen die alle tijd hebben om hun set op te bouwen dan ga je naar Rush in Escape met dj’s Mar Y Sol, Roog, en Brian S. Dit is wederom een officiële ADE-party begint om 23:00uur en eindigt om 04:00uur. Entree kost je fl. 20,-. Als je in de rubriek “WINNEN” kijkt misschien wel gratis!


Paradiso kunnen we natuurlijk niet vergeten tijdens ADE want Noodlanding komt met iets speciaals. De Elektro / Coca Disko Special wel te verstaan. Dj's zijn Willem & Arnold (NL), Marco Passarani(I)en Melvin White(NL). In de grote zaal vinden ook live-optredens van I-F, Interference Live feat. Alden Tyrell & dj Overdose (NL) en Legowelt(NL) plaats. Future Funk & Nova Beats vind je in de bovenzaal met dj's Mulat (NL), Meloen (NL) Jaq Pompidoe & Diq Noe Noe Noe(NL).
Noodlanding begint om 22:00uur en eindigt om 04:00uur. Tickets kosten fl.20,- incl membership.

Jeff Mills @ Melkweg
Jeff Mills, de technopionier. Vanaf donderdag begint hij zijn driedaagse Nederlandse tour in de Melkweg en is één van de hoogtepunten tijdens deze dagen. Jeff staat naast zijn producties op zijn eigen Label Axis ook bekend om zijn vliegensvlugge mixwerk waar hij naast drie draaitafels ook gebruik maakt van een drumcomputer. Jeff Mills is niet de enige die zal draaien. Dj’s Estroe (NL), John Acquviva (plus8 Canada), Misjah (NL) en Steve Rachmad (NL) zijn ook van de partij. Gezamenlijk zullen zijn onder de naam "A traffic blend production" het publiek vermaken met de beste techno.In de cinema van de Melkweg presenteert Axis records "Fritz Lang’s Metropolis". Dit is een re-edit van de beroemde thirties-film geintroduceerd door de man himself Jeff Mills. De film draait vanaf 20:00uur tot 22:00uur, entree is gratis. A Traffic Blend Production begint om 22:00 tot 05:00 kost fl. 45,- en is ADE gecertificeerd. Jeff Mills fans kunnen op vrijdag 16 november terecht in 013 Tilburg en zaterdag 17 november in .off_corso waar hij op ON zal draaien.


Deliciously Sweet Edition of SWITCH @ SOL
Geen officiële ADE-party maar wel de moeite waard.
Deze Deliciously Sweet Edition van Switch staat helemaal in het teken van smaakvolle zoetigheid. Eén van de snoepjes van deze avond is dj Marcella. Zij zal het publiek een exclusieve drie-uur durende set voorschotelen. The Deliciously Sweet Edition of Switch begint om 22:00uur tot 03:00uur. Entreekosten bedragen fl.10,- Ben je een dame, dan kun je tot 23:30 gratis binnenstappen en wordt je ook nog eens verrast met een kleinigheidje. Wil je een plek op de gastenlijst bemachtigen kijk dan in de “WINNEN” rubriek.


(toegevoegd:12-11-2001/17:37)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws