Wim Lex' Column Royale

Partyscene Redactie | 30 oktober 2001
headlines


In overleg met mijn persoonlijke adviseurs, de BVD en de RVD zijn wij tot het besluit gekomen om de uitlatingen van mij en soms ook die van mijn verloofde te plaatsen op partyscene.nl
De overweging is zwaar geweest. Onder het genot van een lekkere joint en een kopje vanille thee bedachten wij dat onze stem het beste gehoord zou worden als we op deze site zouden schrijven.
Natuurlijk realiseer ik me dat wij door deze stap onze gouden kabouter award op het spel zetten, maar het in ontvangst nemen van deze dubieuze prijs is mij toch al afgeraden door de BVD.
Het voordeel van onze keuze is echter weer dat ik nu kan pleiten voor een nieuwe Lucky Award; de beste party-columnist.
De complete omgeving van de Amsterdam Studio's is afgegrendeld. Alleen bezitters van een speciale pas, die stuk voor stuk gescreend zijn door de BVD kunnen zich melden bij de security. Op het dak van het pand van de Technische Unie (schuin tegenover de Amsterdam Studio's) liggen scherpschutters in gevechtspakken.
Twee dagen van te voren is het pand al uitvoerig onderzocht op explosieven en verdachte platenkoffers. Melkpoeder wordt vervangen voor koffiemelk. Het traject vanuit mijn woonplaats Den Haag tot aan de Amsterdam Studio's is al vier keer nagereden.
Escape routes zijn getest, ambulance diensten staan paraat en natuurlijk mag ik als eerste naar binnen. Mijn chauffeur rijdt mijn geblindeerde auto met hoge snelheid richting Amsterdam. Eenmaal in de straat van de locatie aangekomen zie ik al flink wat fans staan te wuiven met vlaggetjes. Tussen de menigte zie ik ook Ted L staan. Geen nominatie dit jaar? Ook Micha K. en Afke staan buiten. Als ik even verder op ook Mick B. zie staan begrijp ik dat ik samen met mijn verloofde als eerste het pand zal betreden. Voor de gelegenheid heeft de bedrijfsleider van de Amsterdam Studio's een loper laten maken van de hoezen van de laatste productie van Sander Kl. er is voor mij en mijn verloofde een podium gebouwd, direct boven dat van de genomineerden. Op het podium worden welkom geheten door een delegatie uit de Amsterdamse scene. Ilse probeert me een interview af te nemen voor Hot Weekend, maar het interview is niet aangevraagd bij de RVD en mijn security verwijderd haar terstond. Een reporter van BG magazine wil ik nog wel heel even te woord staan en samen met Duncan S. poseer ik nog even voor de fotograaf. De rest van het publiek, genodigden en genomineerden volgen kort na ons en betreden het pand. Alle digicams en foto camera's zijn op ons gericht. Dit jaar is de presentatie in handen van Anna, die van het gelijknamige boekingskantoor. De spanning ten top brengend ratelt zij door alle
rubrieken waarvoor er een Lucky Award beschikbaar is.
De zenuwen stijgen mij naar de keel en dalen weer af naar de maag. Hevig transpirerend komt het moment supreme naderbij.
"En dan nu de prijs waar we eigenlijk allemaal voor zijn gekomen" roept Anna door de microfoon. "De beste party columnist van 2001".
"De genomineerden zijn: Mick B. Dan E en Wim Lex". Je kunt werkelijk een speld horen vallen in de zaal. Fotografen staan in de aanslag, de champagneflessen zijn reeds ontpopt, cameraploegen hebben verse tapes in hun apparaten gestopt.... De envelop gaat open en Anna spreekt:
"EN DE WINNAAR IS....." En toen werd ik wakker, badend in het zweet. Was het een voorspellende droom?

Wim Lex

(toegevoegd:31-10-2001/13:25)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws