Do it yourself party’s in opkomst

Partyscene Redactie | 30 oktober 2001
headlines



Steeds vaker draaien groots opgezette feesten uit op een teleurstelling. Afgelopen weekend bijvoorbeeld was Paradox in de Amsterdam Studio’s bepaald niet uitverkocht, het eerder gehouden SOAP in de Heineken Music Hall was rustig en er kwamen ook minder mensen dan verwacht naar Glamorama.
De organisator zit met zijn handen in het haar. Wat heeft hij fout gedaan? Grote dj’s geboekt, flink veel promotie gemaakt, de juiste sponsors gezocht en gevonden; alle elementen om er een succes van te maken leken aanwezig. Maar het publiek bleef weg. Natuurlijk wordt er gewezen naar de opkomende recessie, dat valt niet te ontkennen, maar wellicht is er meer aan de hand.
Want tegelijkertijd vinden er allerlei kleine feestjes plaats, georganiseerd door vriendenclubjes op onooglijke locaties die stampvol zitten. Daar betaal je geen bakken met geld voor een feest dat op enkele accentverschillen na, exact gelijk is aan al die andere party’s. Je staat niet als vee in een hal waar op het laatste moment toch maar het decor wegbezuinigd is terwijl je belachelijk dure muntjes moet halen voor belachelijk dure drankjes. Misschien zijn we het ook wel een beetje zat met die eeuwige ‘veilige’ line-up, dezelfde vj’s en vrijwel identieke –we doen iets met kleur!- concepten.
Ondertussen staan er rijen voor de kleine clubs waar je met een paar honderd man een leuke avond doorbrengt. Zijn de grote organisatoren vergeten dat ze ook ooit begonnen zijn in een schuur met drie platen en een draaitafel?

(toegevoegd:30-10-2001/12:26)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws