Partyreport: Kremlin meets Pete Tong @ Cubic

Partyscene Redactie | 15 oktober 2001
headlines


Want na eerdere gastoptredens van onder andere John Digweed, Paul Oakenfold en Danny Howells was het nu de beurt aan Pete Tong, een van de allereerste superstar dj's. Pete dankt zijn bekendheid vooral aan de essential mix die inmiddels wereldwijd wordt uitgezonden. In Nederland is zelfs zijn eigen radioshow (essential selection) te beluisteren van 6 tot 7 uur 's ochtends op de zondag op 3FM. Het is overigens erg grappig om hem te horen zeggen dat het van "Groningen tot Middelburg" is te beluisteren.

Bij aankomst was de Cubic het al goed gevuld, maar toch een beetje tegenvallend, rekening houdend met de boeking van Pete Tong. De kleine zaal was ook klaar om eventueel open gesteld te worden maar dit was niet nodig. DJ Cross draaide warm voor Pete Tong en hij deed dit flink up-tempo met zijn herkenbare draaitechniek. De plaat waar Cross mee afsloot was zeer opmerkelijk, het was een zeer knallende trance plaat en die was totaal misplaatst. Zeker als je voor een dj als Pete Tong staat te draaien bouw je normaal gesproken je set af om je opvolger alle vrijheid te geven maar dat deed Cross dus niet. Het gevolg was dat Pete Tong met een voor hem vrij onmogelijke plaat aan zijn set moest beginnen en dus ook wat moeite had om zijn set op te bouwen in het begin. Zoals we van een superstardj kunnen verwachten had Pete heel veel nieuwe platen bij zich. De hoeveel cd's was zeer indrukwekkend, zeker bedenkend dat op alle cd's nog niet op promo uitgebrachte nummers staan.

Kremlin had deze avond de gastdj goed de tijd te geven om zijn ding te doen, iets wat nog wel eens niet gebeurt. We waren dan ook blij dat Pete Tong ruim drie uur de tijd kreeg. Onze verwachtingen waren erg hoog van Pete Tong en hij kon dat toch niet helemaal waar maken. Pete draaide wel erg lekker maar hij had toch niet dat beetje extra waar je dan toch op hoopt als een superstar dj komt draaien.

De sfeer was de hele avond niet echt uitbundig met als uitzondering het laatste uur toen Emjay nog even helemaal los ging en het publiek met hem mee. De aankleding van de zaal was dik in orde, midden in de zaal hing een soort satelliet met daaromheen de videoschermen. De videobeelden werden weer verzorgd door Vission Impossible die zoals we van ze gewend zijn er weer een hele mooie show van hadden gemaakt. Toch nog even de complimenten voor Kremlin die het toch weer voor mekaar hebben gekregen om alweer een superstardj naar ons land te halen.

(toegevoegd:15-10-2001/11:17)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws