'GAY'S ZIJN TRENDSETTERS OP ALLERLEI GEBIED MAAR NIET IN DE HOUSE SCENE.'

Partyscene Redactie | 10 december 2001
headlines


Maar waar vind je iemand in het gigantische Now&Wow? Een matroosje wijst ons de weg, na even zoeken en roepen komt hij uit de
darkroom, een beetje vroeg nog lijkt ons. Lacroix lacht; "Even een
zwerfkatje uit de darkroom gehaald, dat kunnen we straks niet hebben." We zoeken een comfortabele plek en vragen naar zijn mening over het verschil tussen een 'reguliere' zaterdagavond en een 'Liberated' (gay) vrijdagavond in Now&Wow. "Het verschil is dat homo's voor het feest op zich komen, voor de andere gay's, zorgen dat je gezien wordt, de entourage, dansen, gewoon feesten en niet specifiek voor de muziek. Gay's zijn progressief en trendsetters op allerlei gebied, maar niet meer in de house scene. Na Donna Summer is dat een beetje opgehouden. Maar ik pas me niet aan als DJ, ik draai mijn ding, en vind het ook spannend om de mensen op een Liberated party te verrassen en ook muzikaal uit te dagen."
Terugkerende gayparty's organiseren vraagt om wat moed, er is weinig goeds te beleven verzuchten we, wat maakt de 'Liberated' zo'n succes? "Tja, de tijd is voorbij dat je een paar travestieten laat rond lopen of een stripact door een bodybuilder met Amerikaanse een vlag laat opvoeren. Dat pikken we niet meer. Bij 'Liberated' doen we meer. We zoeken telkens naar een andere invalshoek, dwergen, pornoacts, in principe kan alles maar het hoeft niet. Shockeren is geen doel op zich, het moet allemaal aantrekkelijk en verrassend blijven."
Het wordt ons duidelijk dat dit het motto van de 'Liberated' vrijdagavonden én dat van Lacroix is. Now&Wow is zijn thuishaven maar ook het buitenland roept, steeds vaker reist hij naar het buitenland om zijn horizon te vergroten, zijn blik te verruimen als een echte sailor. Waar vaart het binnenkort naar toe? "Barcelona blijft mijn favoriet, om te draaien en te feesten. Tot slot, Wij missen de Bimbo avonden in het Maastheater op zondagavond, waar moeten we naar toe op zondagavond? Lacroix: "Lekker thuis zitten op de bank met een zak chips, ook heel belangrijk jongens".

tekst: Dick & Hector
(toegevoegd:12-10-2001/17:03)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws