Partyreport: Hardgroove @ Waakzaamheid

Partyscene Redactie | 10 augustus 2001
headlines


Deze avond zou mijn eerste avond Waakzaamheid en Partick Kruzeman zijn, dus ik had alle reden om nieuwsgierig te wezen.We waren vroeg binnen, er stond geen rij en dus konden we meteen doorlopen. Opvallend dat er niet gefouilleerd werd; dit verbaasde mij eigenlijk wel.

Het deurbeleid was sowieso redelijk losjes, want type spijkerbroek-met-airmax zag ik wel erg vaak. Patrick Kruzeman stond voor een bijna lege zaal te draaien, maar het werd al snel drukker. Rond 01.00uur was het redelijk gevuld, maar nog steeds niet druk. Kruzeman kreeg meer en meer vat op het publiek, dat vooral op de melodieuze platen met de handjes de lucht in ging. Er zat een mooie opbouw in zijn set, en hij kreeg meer en meer vat op het publiek. Op “In My Mind” en “SubraumStimulation” wist hij het tamme publiek helemaal los te krijgen.

De sfeer kwam er in te zitten, en ik besloot om even de zaal te gaan overzien vanaf het balkon. De organisatie vond het blijkbaar niet nodig om iest aan de versiering te doen, dat was jammer, want een paar inflatables staan toch altijd wel leuk. Terwijl de dj het mooie soundsystem van de Waakzaamheid aanstuurde (dat een hard, maar vooral loepzuiver geluid heeft) deed de vj zijn werk op het balkon.
Zijn beelden waren echter weinig afwisselend, net als Dave Randall, die Kruzeman om 02.00 uur verving. Hij was het eerste uur erg monotoon bezig, en het werd ook merkbaar rustiger. Randall had een aantal problemen (fans die tegen de dj-booth opklimmen, vastzittende schuiven op het mengpaneel), maar hij bracht duidelijk niet wat ik verwacht had.

Dit was blijkbaar de algemene mening, want het dunde verder uit en steeds vaker gingen er mensen midden in de zaal stilstaan. JP kreeg dus met een flinke gatenkaas te kampen op de dansvloer, maar dat leek hem weinig te boeien. Het gezellige café-gedeelte stroomde grotendeels naar de zaal toe, en dat bleek een goede keuze.
Iedereen die nog kon, ging dansen, want wat JP neerlegde was zeer, zeer dansbaar. Er kwam weer fut en enthousiasme in, met veel hoogtepunten en zeer strak mixwerk.

Om half zes hield ik Hardgroove voor gezien. Een leuke avond, maar de volgende keer moet het er wel wat drukker zijn. Misschien was de fl.35,- entree een te hoge drempel, want je mag voor die prijs meer verwachten.

Tekst: Ruben Maase

(toegevoegd:08-10-2001/10:50)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws