BG Magazine gerestyled

Partyscene Redactie | 10 mei 2001
headlines



De afgelopen jaren heeft BG zich, mede dankzij de inzet van al haar medewerkers, ontwikkeld van een zwart/wit underground magazine tot een full colour glossy. We willen ons echter blijven vernieuwen en verbeteren. Vanaf deze maand is BG daarom drastisch veranderd. We zijn mooier, beter en overzichtelijker geworden. Het magazine kreeg een nieuw formaat, een verbeterde inhoud en een uitdagende vormgeving.

Het eerste wat opvalt aan de gerestylede BG is de cover. De mooie meiden hebben plaats gemaakt voor dj’s en producers, die vanaf deze maand elke keer op de voorkant zullen prijken. Een andere opvallende verandering is het compactere formaat. De nieuwe BG is wat handzamer geworden en leest daardoor lekkerder weg.

Ook van binnen is er het een en ander gewijzigd. De muziek, het nachtleven en de mode hebben ieder een eigen segment in het blad gekregen, zodat de lezer in één oogopslag ziet waar hij of zij zich bevindt. Er is gekozen voor een strakke indeling van de pagina’s en een neutraal lettertype. Dit straalt de no-nonsense houding van BG uit. Daaroverheen zit een tweede laag met elementen die dat juist weer tegengaan. Daarmee wil BG haar onafhankelijkheid en non-conformiteit uitdrukken. Het doel van deze nieuwe opmaak is de lezer meer te prikkelen, zonder dat het ten koste gaat van de leesbaarheid.

We erg zijn benieuwd naar de reacties op de restyling van BG. Ondanks dat het magazine een heel andere look heeft gekregen, bleef een ding ongewijzigd. BG is nog steeds de autoriteit op het gebied van dance.

Lid worden?

(toegevoegd:05-10-2001/11:09)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws