Partyreport: Tiëstosolo @ de Waakzaamheid

Partyscene Redactie | 10 februari 2001
headlines


D.J. Tiësto had hier de hele nacht tot zijn beschikking om zijn kunsten te vertonen. Hij kwam goed tot zijn recht in de kleine discotheek de Waakzaamheid. Een niet bescheiden hitte in de stampvolle Waakzaamheid deed het publiek uit natuurlijk Koog aan de Zaan en uit verre omstreken er niet van weerhouden om lekker uit hun dak te gaan.

Helaas waren wij wat later binnengekomen als gevolg van een file veroorzaakt door een brandoefening in de Amsterdamse Coentunnel, maar dit maakte Tiësto met zijn set meer dan goed. Rond de klok van 1-en liet hij het publiek genieten van diverse progressive en trance platen waaronder Sacha en Emmerson met Scorchio en natuurlijk ook een remix van zijn eigen “Flight 643” met de stem van Kosheen erdoorheen. Tiësto maakte wat later een geleidelijke overgang naar trance en zo nu en dan kropen ook wat hardtrance geluiden van de naald naar de speakers. Hiermee werd goed op de wens van het “Waakzame” publiek ingespeeld, dat in ruil hiervoor de handen vele keren de lucht instak voor D.J. Tiësto.

Het geluid in de Waakzaamheid kwam uit een goed soundsysteem, een redelijk lichtsysteem droeg bij aan sfeer. Naast de centrale plek die Tiësto met zijn draaitafels innam in de rechthoekig ingedeelde Waakzaamheid, stond aan elke zijde een podium waar “respect aan de D.J. kon worden betoond”. Goede foto’s konden worden geschoten en natuurlijk ook gedanst. De dansvloer voor Tiësto’s werkplek voor de avond was wel wat smal maar wat wil je als men uitgaat in de Zaanstreek. Een minpuntje van de nacht was zeker wel de benauwde warmte die in de Waakzaamheid hing. Of dit geheel te wijten was aan een te slechte airconditioning is maar de vraag. Eerder waren iets te veel Tiësto zielen in een te kleine ruimte de oorzaak. Zo nu en dan moest even het naar beneden vallende condens van het voorhoofd geveegd worden. Het barpersoneel werkte vlot en een verkoelend al dan niet alcoholisch drankje kon vrij snel verkregen worden.

Al concluderend kan gezegd worden dat de Tiësto solo night als een succes beschouwd mag worden. Deze is zeker voor herhaling vatbaar, een eventueel komende keer mag wel een grotere ruimte gekozen worden. Dit moet een van de grootste House - Jocks van Nederland toch zeker wel toekomen!!!

Tekst: Ed Vogels from Sweet Lake City.

(toegevoegd:02-10-2001/10:46)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws