Partyreport: FLITE @ Loos

Partyscene Redactie | 10 januari 2001
headlines


De organisatie (Q-Events) had erg veel aandacht besteed aan het concept. Het oude magazijn was omgetoverd tot een klein stukje Amerika inclusief grote wagens, wieldoppen, Amerikaanse vlaggen enz. Drie grote schermen waar de vj's op het concept inspeelden door veel beelden van Amerikaanse oldtimers en autofabrieken te laten zien. Loos is een schitterende locatie net naast de ring zuid voor de Coentunnel. Het is erg makkelijk te bereiken met de auto en er reden pendelbussen vanaf het dichtstbijzijnde station naar het oude warehouse.

Bij binnenkomst was dj Alvredo aan het draaien en hij wisselde af tussen progressive en tech-house. Naast het podium stonden aan beide kanten twee grote Amerikaanse sleeën waar later nog diverse malen danseressen op dansten. Aan het eind van de zaal stond een grote stellage waar je met een trap op kon en over de menigte uit kon kijken. Aan de zijkant ook nog een trap waarmee je op een lang balkon aan de zijkant kwam met veel zitzakken en een champagne bar. Hier ook erg gezellig en velen lieten de champagne dan ook goed smaken. Beneden waren de toiletten goed geregeld voor een gulden, munten waren fl. 4,--. Er was geen tapbier alleen bier uit een fles voor twee munten. De sfeer was top onder het veelal wat oudere trendy publiek en ging helemaal naar een hoogtepunt toen Kevin Saunderon achter de draaitafels plaats nam.

Deze dj die ooit eind jaren tachtig begon met een simpele drive-in show samen met Juan Atkins & Derrick May en daarna is gaan produceren begon erg rustig met club en bouwde zo zijn set op met pompende techno. Veel classics tussendoor. Dj Alvredo pakte een enkele keer de microfoon op bij een break en schreeuwde de naam van de dj waarna het weer helemaal los ging. De locatie ligt op een industrie terrein en heeft geen geluidlimieten en dat merk je goed. Loep zuiver en snoeihard soundsysteem. Na een drie uur durende set mocht Alvredo het weer overnemen en hij sloot de avond gepast af. De eerste editie van Flite was een groot succes de volgende wordt een Chigago editie met Robert Owen en Marshall Jefferson.

Tekst: Robert Jan

(toegevoegd:01-10-2001/10:02)

p.s. Foto's volgen nog!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws