Interactief theater met Diggydotcom

Partyscene Redactie | 21 september 2001
headlines


Op donderdag 18 oktober 2001 gaat de tweede versie van de voorstelling diggydotcom van Made in da Shade in première in [NES] Frascati te Amsterdam. We citeren uit het persbericht: “Diggydotcom gaat over de verleidingen van de virtuele vrijheid. In de populaire cultuur en jongerencultuur wordt meer en meer verwezen en geciteerd uit de science fiction en uit de wereld van de computer games en de video games. De moderne mythologie is die van Tekken, Doom of Tomb Raider. Ook hiphop sterren als Wu Tang Clan, Lil’Kim en Kool Keith en pop iconen als Marilyn Manson en Destiny’s Child lijken zich te bewegen in een computer wereld waar alles betrekkelijk is, ook wie je bent, wat je bent, waar je bent, en waar je je aan iedere beperking en controle kan onttrekken.“
Bij de theatervoorstelling Diggydotcom staat alles in het teken van interactiviteit. Vooraf worden de bezoekers bijvoorbeeld in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen die later in de voorstelling worden verwerkt. Maar ook de acteurs en hun bewegingen zijn onderdeel van een interactief schouwspel. Alles beïnvloed alles, kun je eigenlijk stellen.
Hester Mol van theatergroep Made in da Shade: “Je moet naar Diggydotcom komen omdat het echt totaal ander theater is dan mensen normaal gewend zijn. Het is heel beweeglijk want er gebeurt continu van alles en nog wat.” Meer info op de website van Diggydotcom.
Première donderdag 18 oktober 2001, [NES]Frascati Amsterdam.

(toegevoegd:21-09-2001/12:00)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws