Partyreport: Silly Symphonies @ Spuiplein

Partyscene Redactie | 9 maart 2001
headlines

Een goed besluit dacht ik bij me zelf toen ik de knalgele posters door de hele stad zag hangen met het in Den Haag zo bekende Silly logo erop.

Silly heeft een goede naam in Den Haag, mede door de roemruchte beachparty’s die daar de afgelopen jaren op het Zwarte Pad in Scheveningen hebben plaatsgevonden. Vorig jaar ben ik naar de danceparade geweest in Scheveningen/Den Haag, erg jammer dat toen op datzelfde moment de dance-avond van S.P.D.H werd gehouden, waar toen onder andere Junkie XL live optrad. Daardoor was de doelgroep die beide organisaties probeerden te bereiken verdeeld over beide evenementen waardoor er weinig publiek was. Dit jaar was het gelukkig heel anders.

Het grote Spuiplein (waar ‘s zomers altijd van die grappige straaltjes water uit de grond komen) was een perfecte locatie. Voor het enorme gemeentehuis van Den Haag stond een groot podium wat de organisatie mooi had aangekleed. Het enorme plein waar je misschien wel 8.000 tot 10.000 mensen kwijt kan, eindigt in een soort stenen tribune waar je dus even kon uitblazen en een mooi uitzicht had over hele geheel en dat zag er erg gaaf uit. Het plein was niet helemaal gevuld, maar voor het podium stonden zeker tussen de 1.500 en 2.500 mensen.

Het begon om 18:00 uur met dj Ramon, daarna mochten Pako & Frederik hun live act aan het Haagse publiek laten zien. Ze waren lekker bezig toen we aankwamen en het plein begon langzaam vol te druppelen met mensen, niet snel daarna kondigde mc Debaya de Haags dj Stef aan. Hij begon zijn set met lekkere deephouse, maar vooral progressive zette toch de toon tijdens zijn set en dat werd goed ontvangen, de sfeer werd steeds beter.

Om 22:30 uur mocht dj Remy plaatsnemen achter de draaitafel. Luid gejuich klonk toen de mc hem aankondigde. Remy zette vanavond ook een progressive act neer en had z’n techno platen thuisgelaten. Inmiddels was er echt een lekkere partysfeer en werd er regelmatig gejuicht en gingen de handen de lucht in bij een break. Even na twaalven was het afgelopen. Erg jammer, maar voor een gratis avond was dit zeer geslaagd en goed georganiseerd. Volgend jaar weer een Silly in de open lucht?

Robert-Jan van Dam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws