Partyreport: Chemistry @ Escape

Partyscene Redactie | 20 augustus 2001
headlines

Toch hield zelfs Chemistry afgelopen weekend de voet op de rem, waarschijnlijk omdat aankomende zaterdag flink wordt uitgepakt met een extra lange XXL editie. Na de reguliere avond zal Chemistry voortgezet worden in de Comfort Zone. Maar eerst afgelopen zaterdag.
Bij binnenkomst om een uurtje of half een is de Escape nog niet helemaal gevuld. Dj Marcello staat achter de opwarm dj alvast wat platen uit te zoeken en maakt vervolgens kenbaar (tikje op de rug en een 'kappen nou' teken) met zijn set te willen beginnen. Hij heeft er duidelijk zin in.
Je merkt aan alles dat je in het geval van Marcello met een ervaren dj te maken hebt. Marcello loopt namelijk niet te hard van stapel. Hij begint vrij rustig met een paar bekende platen om het publiek alvast wat op te zwepen. Dan komt hij los waarbij MC P-Pholl hem met zijn typerende stemgeluid ondersteund. De twee-eenheid tussen MC en Dj is hier overduidelijk. Marcello hoeft geeneens te kijken naar P-Pholl; beide weten precies wat ze aan elkaar hebben. Hij eindigt al scratchend, waarop het gemêleerde publiek volledig uit zijn dak
gaat.
Om ongeveer drie uur is het de beurt aan Dj Marc van Dale. Van Dale draait nog niet zo lang op Chemistry en dat merk je aan de honger waarmee hij staat te draaien. Hij laat weten dat hij er is met een knallende binnenkomer en een in verband gestoken vuist in de lucht.
Mc P-Pholl kondigt hem aan met "Hero, I know!"
Marc draait een strakke set en laat de bezoekers dansen op het betere harde werk. De sfeer is prima. Wel is duidelijk dat de Escape toeristen en bezoekers uit de provincie nodig heeft om vol te geraken, bovendien zie ik aardig wat mensen waarvan ik betwijfel of zij de achtienjarige leeftijd zijn gepasseerd. De aankleding van de zaal is niet geweldig, maar de mensen van het licht
hebben hun best gedaan. Voor wie lekker wil dansen en wat te besteden heeft op zaterdag blijft de Chemistry een betrouwbare optie.

(toegevoegd: 20-08-2001/11:23)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws