Michiel's New York stories

Partyscene Redactie | 14 juni 2001
headlines


Het was weer een druk weekend. Afgelopen donderdag naar een opening van een buitenterras onder the Queensborrow bridge.
Guastavino's is een erg mooi restaurant, gemaakt onder de brug en het beloofde dan ook een zeer mooi feest met lekker hapjes en "open bar" te worden. Met veel opgedirkte Amerikaanse vrouwen die zich echt willen showen voor gelegenheden zoals deze en een celebrity-sfeer maakte het allemaal wel apart en classy, typisch Amerikaans.
Vrijdagavond eerst naar de Chicago Blues gegaan, een Blues bar waar een band op trad en wat allemaal wel leuk was. Daarna wou ik nog even een kijkje nemen in the Limelight waar Jeff Mills draaide. Omdat de rest geen zin had om $25 te betalen ben ik maar in m'n eentje gegaan en door mezelf als "reporter" naar binnen te kletsen was het voor mij dus free. Later kwam Jaap waarmee ik hier in NY zit ook nog naar binnen..
The Limelight is gevestigd in een oude kerk, nu had ik ooit al een keer zelf een feestje gegeven in the bassement van een kerk maar dit is echt uniek. De hele kerk is omgebouwd tot een zeer goed uitziende club met een main area met 3 verdiepingen, een klein ander zaaltje waar weer een andere dj staat en een lounge waar gerelaxed kan worden. Jeff Mills was top. Hij stond echt flink te knallen met 3 draaitafels en een drumcomputer waar hij tijdens goude ouwe technohits flink op los ging..Erg goed!! Verder met wat Amerikaanse house liefhebbers zitten kletsen die me vertelden waar ik de betere feestjes kon vinden want de echte NY'se housefan is zoekende naar een vervanging van de Twilo. Deze is een aantal weken gelden door een drugs incident (terwijl er in de limelight overigens ook gewoon gerookt wordt) gesloten en ze vertelde me dat afgelopen week door de rechter besloten is dat hij ook niet meer open mag.
De eigenaar van de Twilo heeft overigens aangekondigd dat hij op zeer korte termijn een nieuwe club zal openen. We'll see..
Het publiek in de Limelight was erg verschillend, een echte Melting Pot. Overigens veel Koreanen en Japanners. Wat verder ook echt typisch amerikaans is, is het uitsloven op de dansvloer. Van die gasten met een ontbloot bovenlijf die ruimte op de dansvloer maken en dan in het midden van zo'n kringetje heel erg moeilijk en wild gaan staan dansen..
Ach ja..
Buitengekomen werden we overspoeld met flyers die erg veel op van die gabberdingen leken. Uitvouwbaar tot Posterformaat met van die draken, duivels en ander onzin..Wel grappig om te zien.
A.s. weekend wellicht naar Centro Fly waar weer een nieuw feest is..

Keep U informed...

M.

(toegevoegd: 14-06-2001/10:28)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws