Michiel's New York Stories

Partyscene Redactie | 30 mei 2001
headlines


Mijn naam is Michiel. Ik ben 23 jaar en ik ben benaderd om als vervanger van Chi wekelijks een update te geven uit het altijd drukke NYC. Ik draai zelf vanaf m'n 14e housemuziek, hoewel het nu een beetje plat ligt, en ga vanaf dezelfde leeftijd al naar feesten. Na 8 jaar in NL. gefeest te hebben heb ik nu de kans om hier in NYC door te feesten wat ik dus met veel plezier doe aangezien NY toch weer wat anders is dan Amsterdam, Utrecht, Den Haag etc.
Ik zit hier nu 3 maanden waar ik al veel over van kan vertellen maar ik hou het maar even bij dit weekend want anders wordt het veel te lang.
Dit weekend kwam m'n broer en z'n franse vriendin uit Amsterdam over. M'n broer is zelf nog steeds een frequent feestbezoeker ondanks dat hij eind jaren '80 en begin jaren '90 naar ongeveer elk feest ging wat er maar gehouden werd. Dit weekend waren er geen feesten gepland, meer het toeristenwerk aangezien het de eerste keer in NYC voor beiden was.
Donderdagavond wordt er door een voormalig werknemer van de Village Voice (de grootste NY'se uitgaanskrant) "a Thursdaynight drink" georganiseerd. Elke week naar een verschillende bar, restaurant of club waar "goedkoper" gedronken kan worden. Na al heel wat mooie drinklocaties gezien te hebben gingen we dit weekend naar the Russian Tearoom. Een erg sjiek en erg mooi restaurant waar op ook diverse feesten gehouden kunnen worden. Twee weken geleden zat Bill Clinton er nog met een aantal mensen te eten en een paar maanden geleden vierden Micheal Douglas en Catherine Zeta-Jones er hun bruiloftsfeest!
Vrijdag hebben we in Cafe Wha? gedronken waar een erg goede band speelde. Ondanks dat er weinig house aanwezig was een erg goede avond gehad. Zaterdag zijn we naar the Blue Man group geweest. Een show die zeer populair is hier in Amerika, veel drums, visual effects en andere "nieuwe" dingen. Zondag naar een Carolines comedy geweest waar een paar supergoede commedians optraden. Jerry Seinfeld is vroeger in deze club begonnen en tijdens onze show zat Lenny Kravitz ook in het publiek. Daarnaast nog veel andere dingen gedaan en bezocht wat het tripje van m'n broer ook voor mij tot een erg geslaagd weekend maakte..

Tot zover dit weekend, volgende week meer uit NYC..

Michiel

(toegevoegd: 30-05-2001/11:00)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws