De Grote Voorlopig Niet Te Vermijden Ibiza Update

Partyscene Redactie | 29 mei 2001
headlines



Want dit weekend begint op het party eiland weer de zomerse marathon van nachten en dagen achtereen feesten. Een overzicht van de nieuwtjes:

-De Spaanse autoriteiten zijn druk bezig om een klein probleempje van het eiland af te helpen: de Engelsen. Ze hebben er genoeg van dat het eiland ten onder gaat aan Engelse feestorganisaties en vooral de bijkomende dronken Engelse hooligans. De overheid wil dat Ibiza meer van haar traditie en cultuur naar buiten brengt en zo ook aantrekkelijk wordt voor gezinnen. Bovendien streeft ze naar een meer internationale clubscene. De onbeschofte Engelsen zouden hun heil meer moeten zoeken in Anya Napa. Doordat een nieuwe eco-tax wet van kracht is gegaan, zijn locale bedrijfjes genoodzaakt hun prijzen te verhogen. Veel clubbers leven erg low-budget op het eiland en zullen het dus erg zwaar krijgen. De douane zal dit jaar strengere (ooit al gefouilleerd bij aankomst???) controles houden op het vliegveld. Afgelopen jaar steeg het aantal arrestaties door xtc-bezit met 689(!) procent.

-Omdat Home in Engeland sinds een aantal maanden gesloten is, verliest ook club Space op zondag de naam ‘Home@Space’. Het feest zal dit jaar een andere naam krijgen: Sundays at Space, day and night’. Een aantal dj’s zullen daar op zondag een 22-uur durende set geven. Een aantal vastgelegde data: op 24 juni Danny Tenaglia en Pete Tong, op 1 juli Satoshi Tomiie, Carl Cox en Sasha, op 8 juli John Digweed, op 22 juli Saeed&Palash (hou ze in de gaten!!), Sasha, Nick Warren, op 29 juli Laurent garnier, Danny tenaglia en satoshi Tomiie.

-Ook Nederland is uiteraard weer sterk vertegenwoordigd. Op 15 juni gaat Dance valley van start in Amnesia met Billy Nasty, Michel de Heij, Dimitri, Roog en Erick E.

-Grote knaller van het afgelopen jaar op het eiland was ongetwijfeld DC10. Door mond op mond reclame groeide de club langs de weg naar Salinas uit tot de hotspot van het jaar. Ook dit jaar komen er weer drie nieuwe nieuwe tenten bij. In Coastline Bar (tussen bar mambo en Kanya bar) kun je vanuit een jaccuzi of zwembad genieten van de zonsondergang. Het bevat een cocktailbar, club en restaurant. Hier worden deze zomer de pre-parties van Godskitchen en Cream gehouden. Plastic fantastic en Spaced openen deze zomer een platenzaak annex internetcafe in San Antoni, bedoeld voor dj’s die langere tijd op Ibiza zitten. Zij kunnen hier in een razendsnel tempo nieuwe platen bestellen en laten bezorgen. Naast het beruchte Bambuddha restaurant vestigt Eukalounge zich. Een samenwerking van verschillende platenmaatschappijen. Alle dj’s uit hun stal zullen er draaien.

(toegevoegd: 29-05-2001/16:22)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws