Speedfreax @ Club de Ville

Partyscene Redactie | 29 mei 2001
headlines


Speedfreax is volgens organisator en dj Joost van Bellen een multi-cross-culture feest: naast de muziek vinden er kunst-performances, modepresentaties, en wat-al-niet-meer plaats. Speedfreax is uitbundig, feestelijk, glamourous en altijd uitverkocht.
Het thema was deze keer “Hi haaaa!”, oftewel denim jeans western. De aankleding was, zoals altijd, uitstekend. Club de Ville was omgetoverd tot een oude western-saloon. De visuals werden geleverd door de bekroonde 00-kaap, o.a. met het tonen van de spaghetti western “The good, the bad and the ugly”. Go-go dansers en een modeshow van Pepe-kleding door Ronald Hooft maakte het geheel compleet.
Het enthousiaste publiek voldeed keurig aan de dresscode en mede door een niet overdadigde drukte was er een intiem feestgevoel. Dj Wanna-be-a-Star en Miss B opende de avond met een speciale us garage set. Daarnaast gaf het enthousiaste duo later op de avond o.a. een dans/strip show.
Dj Lighter speelde hierna een korte maar indrukwekkende set, met naast hem MC Vin-e. Lighter en Vin-e waren goed op elkaar ingespeeld. Met DJ Joost van Bellen gaf Vin-e aan klasse te hebben: zijn stem gaf een extra dimensie aan de muziek. Joost zelf draaide de rest van de avond, zonder poespas snel de platen aan elkaar. Klassiekers werden niet geschuwd, zoals een 2-step remix van Plastic Dreams (JayDee) en Flat beat van Mr. Oizo.
Over de gehele avond evolueerde de muziek van speedgarage naar het warme opzwepende geluid van 2step, maar er werd meer gedraaid; ook nu-disco and zelfs de acid klassieker stakker humanoid. Al met al een intieme en zeer succesvol avondje. De volgende Speedfreax (28/7/01) heeft als thema “spdfrx meets elvis”.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws