Partyreport: Silicone Soul

Partyscene Redactie | 28 mei 2001
headlines


Al maanden hebben de heren van Silicone Soul een clubhit met het nummer ‘Right On 4 Tha Darkness’ op Soma records. Vanavond kwamen zij bij Club Risk op bezoek en dus naar de Amsterdamse More voor een DJ set. Geen slechte keuze, want deze partyreporter weet zich nog de terechte nominatie voor Club Risk @ More bij de Lucky Strike Dance Awards te herinneren. Club Risk @ More is een intieme avond waarbij het ‘underground’ gevoel nog altijd lijkt te leven. ‘Realhouse music’ is het credo en ‘serious fun’ betekent gewoon een gezellig avondje. Heel toevallig want daar kwam deze partyreporter voor. Dit ondergrondse gevoel werd overigens ook nog eens versterkt door de enorme hitte in de More, minder ‘fun’ jammer genoeg. Er hangen weliswaar ventilatoren maar deze kunnen niet op tegen honderden dansende ‘riskers’. Maar ach, liever een verhitte partyreporter die zich prima vermaakt tussen een enthousiast publiek dan een lege toko. Nietwaar?

Goed, straks terug naar de heren van Silicone Soul maar eerst even een persoonlijke emotie. Ik kreeg voor het betreden van de More een akelig gevoel, bijna zenuwachtig kon ik mij nog DJ sets van diverse producers herinneren. Zag ik ooit niet de befaamde producer Blake Baxter compleet de mist in gaan bij Chemistry? Beelden van een voorgeprogrammeerde set van Armand van Helden kwamen terug en ik vreesde ineens de DJ set van de boys van Silicone Soul. Geheel onterecht, want de (overigens erg jonge) heren van Silicone Soul brachten een ijzersterke DJ set. Heerlijke deep house afgewisseld met pompende tech-funk en dit alles ook nog eens ijzersterk gemixt. Prima boeking van Risk want deze set past precies bij de ‘realhouse’ filosofie. Op het grote VJ beeld achter in de More konden de bezoekers ook precies zien bij welke platenmaatschappij Silicone Soul ondergebracht is, ook Soma doet aan zijn PR kennelijk. Maar dit was dan ook wel de enige commerciële gedachte die mij betrad. Of het moeten de drankprijzen van de More zijn natuurlijk.
Na Silicone Soul (die snel richting Now&Wow vertrokken) was het de beurt aan DJ Koenie. Voor velen wellicht een onbekende maar al jaren een sterk draaiende Belgische DJ. Koenie ging lekker diep verder (met ondersteuning van percussie!) en het publiek vond het allemaal prima. Voor deze partyreporter was het echter tijd om naar huis te gaan, op de fietstocht terug gingen mijn gedachten toch even terug naar Silicone Soul. Uitstekend draaiende producers, het is toch mogelijk!


(toegevoegd:28-05-2001/10:07)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws