LSDA: En de winnaars zijn...

Partyscene Redactie | 25 mei 2001
headlines





Het is woensdagavond acht uur als de eerste gasten van de ceremonie de Amsterdam Studio’s binnenkomen. In de grote foyer ontmoetten de kopstukken uit de Nederlandse dancescene elkaar. Handen worden geschud, genomineerden wissen de eerste zweetparels van het voorhoofd en er heerst, zoals je dat noemt, een gezonde nerveusiteit.
Zodra de ceremonie van start gaat in de grote zaal van de Amsterdam Studio’s, is de prettige spanning omgeslagen in echte award-stress. Op het speciaal ingerichte VIP-deck, aan de zijkant van de zaal, nippen de kanshebbers gespannen van hun Champagne. Ceremoniemeesters Mick Boskamp en Frans Kubin zetten er flink de vaart in. Ted Langebach wint met Now & Wow de award voor de beste club. Op de vraag van Mick Boskamp waar hij z’n ring wilt hebben, haalt Langebach z’n eigen Ted achter de gulp vandaan. Langebach trots: “Hij past gelukkig niet.” Zeven winnaars later worden de enorme, ronde vj-schermen waarop werk van Vision Impossible te zien is opzij geschoven, waarna Bastian aan een kort optreden begint.
Hierna wordt de uitreiking vervolgt met als meest opmerkelijke moment de verkiezing van ID&T als beste organisatie. Oprichter Duncan Stutterheim maakt van de gelegenheid gebruik zijn ongenoegen te uiten. Hij is het niet eens met de gang van zaken: “Jullie kunnen die ring in je reet steken…” Na aanvankelijke weigering schijnt Stutterheim achter de schermen alsnog z’n award te hebben opgeëist. De uitreiking loopt hierna naadloos over in de afterparty met de terugkeer van het legendarische trio Marcello, Remy en Dimitri die een Life Time Achievement wint. Ze draaien een old-skool set. De studio's lopen tegen twaalven vol met publiek dat op deze unieke come-back is afgekomen. Hieronder het complete overzicht van alle winnaars:

Beste art/design: Micha Klein
Award grootste doorbraak: Lucien Foort
Beste producer: Sander Kleinenberg
Beste techno/techhouse dj: Remy
Beste house/garage/twostep-dj: Roog
Beste Drum & Breaks dj: Thimbles
Beste award trance/progressive dj: tiësto
Beste live act:Junkie XL
Beste buitenlandse dj: Paul van Dijk
Beste club: Now-Wow
Beste clubavond: Chemistry
Beste party-organisatie: ID&T
Beste evenement: Dancevalley
Lifetime achievement award: Dimitri

(toegevoegd: 25-05-2001/11:51)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws