Faithless bijna uit elkaar

Partyscene Redactie | 25 april 2001
headlines


Maxi Jazz, de rapper van Faithless, heeft zich onlangs negatief uitgelaten over het intensieve tourschema dat de band volgde naar aanleiding van het vorige album 'SUNDAY 8PM'. Omdat de band drie jaar lang zo ongeveer elk festival in de wereld aandeed, liepen de spanningen tussen de bandleden flink op. Toch was het niet zo dat de Faithless-leden het onderling niet meer goed kunnen vinden. Volgens Maxi Jazz sloeg vooral de verveling toe.
Maxi Jazz: “Ik kon geen tourbus meer zien. Je wordt doodmoe en afgestompt van het constant reizen en optreden. We hebben mazzel gehad dat we er een jaartje tussenuit zijn geweest.”
Faithless heeft het jaartje vrijaf benut voor het maken van nieuwe opnames. Het nieuwe album, 'Outrospective', staat op het punt van uitkomen. De eerste single zal vanaf 2 juni in de winkels liggen. Daarnaast komt Faithless weer naar Nederland, 11 mei zullen ze in de Melkweg optreden. Volgende week is dit nummer, ‘We come 1’, als Tune In te beluisteren op deze site. In de nieuwe BG Magazine is het complete Faithless interview te lezen.

(toegevoegd: 25-04-2001/12:15)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws