Autechre @ Botanique, Brussel

Partyscene Redactie | 19 april 2001
headlines



Producers van naam en faam als Laurent Garnier, Steve Rachmad en Ritchie Hawtin hebben zich door Autechre laten inspireren. Binnenkort brengt het Engelse duo een nieuwe release uit op het Warp-label. Door problemen is de nieuwe 5" cd Confield (WARP), wel even uitgesteld. Dat weerhoud Sean Booth en Rob Brown er niet van hun anti-dance klanken en kunstmatig soundscapes te laten horen op hun world tour.
Autechre is al bijna 10 jaar bezig de architectuur van techno naar zich toe te trekken. Ze hebben daarmee een stijl ontwikkeld wat gerust de hoge school van de sonologie kan worden genoemd.
Gisteren, 18 April, was het de beurt aan Brussel. De grote binnentuin (Botanique) was een prachtige locatie voor de met vlagen ondragelijke klanken. Er ontstond al snel een carrousel van mensen die langzaam langs bar, podium en tuin cirkelde. Het was overigens wel oppassen dat je niet per ongeluk in een vijver met goudvisjes stapte of een takje van een bijzondere struik brak.
De vormen en en eindeloze vergezichten die de (nog altijd) vernieuwende heren van Autechre neerzetten, zijn niet erg toegankelijk maar verbleekt wel menig techno dj en geeft je een nieuw perspectief op elektronische muziek. Voorlopig even niet in Nederland te bewonderen 30 april in Frankfurt is nog in de buurt. De tour gaat via Wenen naar Berlijn waarna New York, Chicago en Los Angeles aan de beurt zijn.

(toegevoegd: 19-04-2001/13:02)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws