De Platenkoffer van dj Dazzle

Partyscene Redactie | 4 juni 2001
headlines


1. TDR - squelch (spot on)
Dit is een plaat die het eigenlijk altijd doet, op een hoogtepunt maar ook tussen door. De variatie zit in het wegvallen van geluiden en daarna het weer terugkomen samen met een steeds iets vettere bassdrum, erg lekker.

2. Mara - song for zoe (fade remix)(choochoo)
Heerlijk ritmische rustige, bijna clubplaat. Er zit een hele mooie vocaal in die, na een hele lange aanloop, de plaat naar een paar niveau's hoger tilt.

3.Sister Bliss - Deliver me (Lee Coombs remix)(multiply)
Lekker smerige basloop met een heel heftige acid break. Hierna komt die basloop dubbel zo hard weer terug. Middengedeelte heeft iets weg van Latour Blue.

4.DJ Tiesto - Flight 643 (black-hole)
Top eindplaat die doordat er gebruik is gemaakt van een vette filter (hoe ze het gedaan hebben weet ik niet) een megaclimax teweegbrengt zonder dat er heel erg veel verandert in het nummer.

5. Electric Tease - 'Your Lovin''(Automatic)
Heel subtiel opgebouwde progressive plaat die eigenlijk aan het begin van een set, het midden, maar ook aan het eind gedraaid kan worden (als je het goed doet natuurlijk).

6.Muzik - Muzik (whitelabel)
Bootlegg van de bekende track music van x-press2. Mega heftig en meeslepend Vooral de vocaal die eigenlijk alleen 'music' herhaalt doet het hem, helaas nog niet regulier te verkrijgen.

7. Mara - fall from grace (???)(choochoo)
Nog niet officieel uitgebrachte versie van deze mara track. Andere mixen zijn wel verkrijgbaar. Net voor de break start er een ravegeluid wat in het begin heel irritant is maar na een paar keer beluisteren superheftig. De break is met vocalen waarna de kale bassdrum invalt.

8.Ballroom - Passenger (Marc 'O'tool remix)(underworld)
De plaat van Freedom 4 Somewhere in time, die het altijd goed blijft doen. De mannelijke vocaal is heel 'herkenbaar' en de vier breaks meeslepend.

9. Celeda - The underground(john Creamer &stephane K remix)(*69)
Origineel was al goed maar deze remix doet de term progressive heel veel goed, heel mooie opbouw. Door deze opbouw is het ene geluidje wat op een gegeven moment invalt heel heftig.

10. Shibumi - Lost again(halogen)
Een rustige kwalitatief goede trancer die aanspreekt doordat na de break een toonhoogte verandering is verwerkt in de gehele melodielijn. Heel mooi.

(toegevoegd: 06-04-2001/10:49)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws