Party report: Drum Rhythm @ club de ville

Partyscene Redactie | 28 maart 2001
headlines


De Drum Rhythm nights staan bekend om hun progressieve programmering en ook dit keer wist Drum Rhythm te verrassen met een verrassende line-up. De uit Londen afkomstige band Hefner was uitgenodigd met als support act Only Child. Bij binnenkomst bleek de vernieuwde Club de Ville (gelegen naast de oude locatie) duidelijk een verbetering. De ruimte straalt het originele underground gevoel van weleer uit en is daarnaast ook een stuk groter. De zaal heeft precies de underground sfeer die een avond als Drum Rhythm nodig heeft. Ook de stellages die dienst doen als balkon zien er goed uit. Op de aankleding was door Drum duidelijk niet bezuinigd. In het midden van de zaal hingen diverse videoprojecties. Het Amsterdamse publiek leek echter (nog) niet warm te lopen voor de gehypte band uit Engeland.
Club de Ville was lang niet vol, maar de aanwezigen hadden er wel zin in. Opnieuw een groot voordeel van de locatie, het publiek komt immers speciaal naar de avond toe. Toevallig langslopende toeristen zal je niet snel aantreffen op het westergasfabriek terrein, dit geeft een leuk en enthousiast publiek.

De verwachtingen voor Hefner waren hooggespannen na de lovende kritieken uit Engeland van ondermeer het gerenommeerde blad Muzik. Hefner bleek ook als live act goed in elkaar te zitten. De verschillende muzikanten maakten indruk door een weinig geïmproviseerde maar wel zeer strakke set. De enigszins verlegen maar wel zeer charmante zangeres Josee maakte misschien wel de meeste indruk met haar performance en warme stem. Hefner was zo nu en dan muzikaal vrij vlak, en halverwege het concert bleek dat de band toch nog wat onervaren was. Na Hefner was het de beurt aan Only Child die de taak had om de avond goed af te sluiten. Met een break beat georiënteerde set deed hij dit naar verwachting. Al moet gezegd worden dat de opwarm DJ Lex Pacific meer indruk maakte.
Een goede opwarmer dus voor het aankomende festival, dat overigens dit jaar drie dagen zal duren. De line-up wordt binnenkort bekend gemaakt en Partyscene zal je hierover berichten.


(toegevoegd:28-03-2001/11:18)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws