Gametip: Colin McRea 2.0

Partyscene Redactie | 3 juni 2001
headlines





De echte fans keken al een tijdje uit naar deze game en de verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Is Codemasters er in geslaagd het fantastische eerste deel te verbeteren? In Colin McRea 2.0 race je in je eentje tegen de klok of in een head-to-head race tegen andere coureurs. Ben je de snelste of de eerste die over de finish komt dan heb je gewonnen. Klinkt simpel toch? Nou, dat kan je nog wel eens tegenvallen. Je kunt kiezen om simulatie of arcade te spelen. Arcade is natuurlijk een free-for-all beukfeest maar de simulatie is het echte werk. Hier loop je schade op, moet je tot het uiterste te gaan en zul je tactische beslissingen moeten maken over de set-up van je wagen.
Wat het succes voor Colin McRea heeft gebracht zijn twee dingen; de besturing en de graphics. In Colin McRea 2.0 zijn dit ook weer de twee sterkste punten van het spel. Na wat oefening scheur je al gauw door de modder als of je nooit anders gedaan hebt. De besturing is echt heerlijk, de wagens doen precies wat je wilt. Ondanks al het glibberen en glijden heb je altijd het gevoel dat jij de wagen bestuurt.
Ben je toch niet instaat om je wagen een beetje redelijk op de weg te houden dan valt er nog best wat lol te beleven. Alles kan namelijk kapot aan je auto, wat het spel (en het crashen) niet alleen realistischer maakt, het is ook erg leuk. Vaak begint het met een gebroken achterlichtje maar meer dan eens eindig je met een complete sloopauto. Alle beschadigingen op de wagen zien er fantastisch uit, van de vonken die van een over de grond slepende bumper komen tot het rondvliegende glas als je wagen over de kop slaat. Het oog voor detail is fantastisch, niet alleen de wagens maar ook de banen waarover je racet zien er prachtig uit. Gelukkig maar, want je zit toch bijna de hele race tegen de kont van een auto aan te kijken en dan is het toch fijn om te weten dat deze er een beetje goed uit ziet.

(toegevoegd: 06-03-2001/15:17)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws