Drum Rhythm Night Presenteert: Hefner en Only Child

Partyscene Redactie | 3 februari 2001
headlines



Drum Rhythm Night presenteert Hefner (File under Soul Jazz) en Only Child op de traditionele locaties waar Drum Rhythm Night meestal te vinden is. De eerste sessie is op de vaste vrijdag 23 maart in Tivoli. Zoals gebruikelijk komt Drum Rhythm Night op zaterdag trouw in de Club De Ville. De zondagavond is Calypso avond. Ook deze keer weer een primeur.
Het debuutalbum van Hefner is, door steunbetuigingen van onder andere Gilles Peterson en François Kervorkian inmiddels al een doorslaand succes. Het album heet Residue (Zomba) en ligt deze maand in Nederland in de schappen.
Hefner luistert ook naar de naam Lee Jones en in zijn werk hoor je invloeden van Herbie Hancock tot Joni Mitchell en van Photek tot Company Flow. Zijn reputatie heeft hij te danken aan zijn typische eigen geluid en manier van produceren. Hefners muziek laat zich het best omschrijven als NUfunk met bijbehorend basgepluk en geplok, abstracte soundscapes en onconventionele breaks!
Verder kunnen we tijdens de aankomende Drum Rhythm Night een muzikale bijdrage verwachten van Only Child. Dit heerschap verwierf veel bekendheid met zijn optredens in de nu al legendarische Electric Chair. In deze Londense club bracht hij samen met zijn DJ partner Luke Cowdrey onder de naam Una Bombers knetterende Electro Soul & Rhyme-sets. Hefner en Only Child worden tijdens de Drum Rhythm Night bijgestaan door de resident dj’s van de zalen waar de tour voorbij komt.

Hefner en Only Child:
Vrijdag 23 maart, Tivoli Utrecht 22.00 u. Resident dj: Radar
Zaterdag 24 maart, Club de Ville (Westergasfabriek), Amsterdam, 23.00 u. Resident dj: Lx Pacific
Zondag 25 maart, Calypso, Rotterdam, 21.00 u.
Entree: Tivoli en Calypsof 17.50, Club de Ville f 20,-

(toegevoegd: 02-03-2001/15:32)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws