Gametip: Theme Park Inc.

Partyscene Redactie | 20 februari 2001
headlines


De afgelopen jaren zijn een aantal pretparksimulaties uitgebracht waarbij het de bedoeling was van begin af aan een compleet park op te bouwen en zoveel mogelijk bezoekers te trekken. Een goed voorbeeld van zo’n sim was Rollercoaster Tycoon, een pretparkversie uit de bekende Tycoon serie.
Bij zo’n sim is het de bedoeling dat je alle facetten van een pretpark simuleert. Je bouwt attracties, neemt personeel aan (en ontslaat ze weer) en je zorgt er voor dat je bezoekers niet omkomen van de honger en dorst of, nog veel erger, kotsend uit je mooie maar misselijkmakende achtbaan kruipen.
Theme Parc Inc. is ook zo’n pretpark simulatie. De opvolger van Theme Park World is nieuw maar tegelijk een zoveelste variatie op een bekend thema. De elementen waar zo’n park uit bestaat zijn natuurlijk beperkt. Het accent kan gelegd worden op de financiële bedrijfsvoering, het management of het bouwen van attracties, maar dan heb je het wel zo’n beetje gehad.
Het goede van is dat al deze aspecten verder verdiept en uitgewerkt zijn. Het maakt het spel hectischer en daardoor meer natuurgetrouw. Wie heeft gezegd dat het managen van een pretpark makkelijk was? Daarnaast is de gameplay van dit spel overzichtelijk en aangenaam. Ondanks de vele functies lukt het om binnen niet al te lange tijd de besturing van het spel te doorgronden. Een aanrader voor hen die op hun werk niets in te brengen hebben en nu wel eens de baas willen spelen.

(toegevoegd:20-02-2001/15:26)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws