Stelletje dopeheads!

Partyscene Redactie | 22 november 2000
headlines


Vijftien leden van het collectief richtten hun actie op een souvenirwinkel in Pasadena met het dringende verzoek de verkoop te stoppen van artikelen die voorzien zijn van een ‘Parental Advisory’ sticker. Het is Day One een doorn in het oog dat rappers, die zij als voorbeelden voor de jeugd zien, een in hun ogen slechte levensstijl propageren waarin drugs een grote rol speelt. ‘I wanna get high, so high.’, de kids van Day One is het allemaal een doorn in het oog.
De verkopers van deze duivelse muziek zal het ondertussen een worst zijn. Een van hen reageerde: “We geloven niet dat het onze taak is om in de gaten te houden wat kinderen kopen. Het is aan de ouders dat in de gaten te houden. Als wij dat zouden moeten gaan doen zou dat grenzen aan censuur.’ En als ze ergens in Amerika een bloedhekel aan hebben dan is het wel knagen aan de ‘freedom of speech’.
Maar nu gaan de jongens en meisjes van Day One waarschijnlijk in hongerstaking. De open brief die ze naar de The Hollywood Reporter stuurden, waarin ze Dr. Dre en Jay Z. verweten positief over drugs te rappen, heeft nog maar weinig zoden aan de dijk heeft gezet. Wij van Partyscene wensen iedereen bij Day One alle sterkte van de wereld. En een fikse vreetkick.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws