Interview: Firebeatz

Peter Güldenpfennig | 4 juni 2013
interviews


Het gaat lekker met Firebeatz. Hun single 'Wonderful' staat inmiddels in de Beatport top-10 en ze hebben een drukke zomer voor de boeg. We spraken ze vlak nadat ze terugkwamen van een mini-tournee door Canada.

Het dj-duo Firebeatz ontmoetten elkaar tijdens het eerste jaar op de Rockacademie. Hier verliep de samenwerking zo goed, dat zij nooit meer uit elkaar zijn gegaan en nu wereldwijd succes boeken. Zo hebben ze net een mini-tour in Canada achter de rug en hebben ze een tour door Amerika in de stijgers staan.

FirebeatzVoor Jurre (25) en Tim (27) was dit de eerste keer in Canada. Jurre: 'We stonden in de Beta Nightclub en daar was echt een vette vibe. Er was goed geluid en iedereen ging helemaal los.' De jongens zijn erg enthousiast over hun trip. 'Montreal was ook heel leuk, maar de zaal iets minder, wel ging iedereen twee keer zo hard uit zijn dak', valt Tim zijn vriend bij. Het was duidelijk te merken dat ze het in Canada naar hun zin hadden. Tim: 'Ze kennen daar gewoon alle platen, dat is echt cool. Ook het barpersoneel en zelfs de toiletjuffrouw gingen helemaal los.' Daarnaast hoorden ze zichzelf onderweg naar de club tot driemaal toe op de radio.

Het duo heeft al in heel wat landen op de wereld mogen draaien. 'Italië, Duitsland, Wit-Rusland, Rusland, Australië, Schotland, Indonesië, Israël', sommen ze samen op. Zuid-Amerika is het enige continent waar de dj's nog nooit zijn geweest. Ook willen ze heel graag naar Amerika, dit staat op de planning zodra het visum rond is. Dit lijkt hun dan ook het vetste land om te mogen draaien.

Door het vele reizen houden de dj's niet veel vrije tijd meer over. Wat vinden hun vriendinnen hier eigenlijk van? Tim: 'Die vinden het hartstikke vet. Als wij boekingen in de buurt hebben, dan gaan ze ook gewoon mee.' Als de mannen naar het buitenland gaan, ligt dit toch iets lastiger. 'Mensen vragen waarom wij onze vriendinnen niet meenemen naar de tour, maar zij moeten ook gewoon werken. En toen wij bijvoorbeeld een paar weken in Australië waren, waren we voornamelijk aan het vliegen. Het is geen vakantie', vertelt Jurre.

Ze wonen allebei samen met hun vriendin en zijn buiten de tours om, 's avonds doordeweeks vaak gewoon thuis. 'In onze vrije tijd zijn we het liefst gewoon lekker thuis, of gaan we uit eten met onze vriendin. In de clubs komen we al genoeg, dus we gaan niet zo snel weer op stap.' Soms doen de dj's wel een biertje in de kroeg met vrienden. 'Of we struinen na een optreden op een festival nog even het terrein af.'

We spraken Firebeatz veel langer, hou voor dit grotere interview onze website en ons magazine in de gaten!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws