Dancefair 2014: in gesprek met Alexandre Bergheau

Jonas van der Meiren | 15 februari 2014
interviews


De Fransman Alexandre Bergheau is ooit begonnen met klassieke muziek en houdt vooral van eigenzinnige combinaties van verschillende muzikale richtingen - van EDM tot hardstyle. En toch is er maar één stijl waarvan zijn hart sneller gaat kloppen: trance. Over een paar uurtjes is Alexander te vinden op één van de podia van A State of Trance. Hij belooft zijn publiek een creatieve mix van uiteenlopende muzikale stijlen, uiteraard helemaal verweven in trance- beats.

Hoe ervaar je Dancefair tot zo ver?

Ik vind het heel erg leuk. Ik ben hier vooral om rond te kijken, hier en daar wat mensen te spreken en contacten te leggen. En dat gaat prima.

Met welke projecten ben je op dit moment bezig?

Ik heb net vier nieuwe tracks klaar en ben vooral bezig met releases daarvan. Eén van deze tracks heet Symptom. Dit is een echte mix van hardstyle, trance en edm: voor mijn gevoel een originele muzikale combinatie. Een andere track is een product van een samenwerking met een getalenteerde Russische trance-dj. Ook heb ik nog twee nieuwe tracks die heel verschillend zijn: de ene is een rustige track met oosterse melodieën, het komt in de buurt van mijn track Colors of Persia. Een andere nummer is wat meer up-lifting.

Met wie zou je graag willen samenwerken?

Zoals iedere trance-dj zou ik natuurlijk graag met Armin van Buuren willen samenwerken. Ik heb hem nog nooit persoonlijk ontmoet, maar misschien gaat het vandaag gebeuren. Ik vind dit al een hele eer om op ASOT vanavond te mogen draaien. En verder vind ik het heel erg leuk om samen te werken met mensen, waarmee ik een goede klik heb en die creatief denken, dwars door verschillende muziekstijlen heen.

Wat vind je het leukst: draaien of produceren?

Ik ben begonnen als een dj, dus draaien vind ik altijd leuk. De dj-kunsten heb ik nog op vinyls moeten leren, en mijn eerste vinyl was natuurlijk een trance plaat. Maar als je verder wil komen in de muzikale wereld, moet je ook je eigen muziek maken. Ik ben dus heel blij dat ik nu onder meer mijn eigen tracks mag draaien.

Waar sta je het liefst?

Ieder land heeft wel wat, maar van wat ik tot nu toe heb mogen ervaren vind ik het Oekrainse publiek het leukst. In landen zoals Oekraïne en Rusland houden mensen heel erg van trance en gaan ze helemaal los. In Europa heb ik wel eens op de feesten gedraaid waar de zaal wel helemaal vol was, maar mensen stonden bijna stil. Dit is natuurlijk minder leuk.

Welke podia wil je nog graag veroveren?

Ik zou sowieso graag in Amerika willen draaien. Geen idee hoe het publiek daar is, maar van wat ik heb gehoord, gaan Amerikanen altijd helemaal uit hun plaat. En in Moskou zou ik ook nog eens graag willen staan.

Jouw planning voor dit jaar is vast al aardig gevuld. Wat zijn de highlights?

Ik hoop echt op een goede feedback op min track Symptom die binnenkort uitkomt. Ook staan er een aantal grote optredens op het programma. Volgende maand ga ik bijvoorbeeld naar Kuala – Lumpur. Ik vind dit erg spannend: reis, land, publiek.. maar mensen zijn daar helemaal geweldig. Ik denk dat dit zeker één van de highlights gaat worden. Ook vind ik het geweldig om bij A State of Trance vanavond te mogen draaien.

Wat wil je zeggen tegen al je Clublife-fans?

Ik wens ze al het beste toe en hoop dat ze in mijn muziek en in dansmuziek over het algemeen blijven geloven. En nog één belangrijk wens: doe wat volgens jou goed is en wat je wilt doen: when we will, we can!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws