Terugblikken met … Thomas Martojo (Dekmantel)

Partyscene Redactie | 5 januari 2010
interviews

Veel te veel goede muziek ontdekt in 2009

Thomas Martojo

We hebben nog een paar Terugblikken liggen die we jullie niet willen onthouden. Zoals die van dj en organisator Thomas Martojo. De man achter Dekmantel kan terugkijken op een mooi muziekjaar, waarin hij niet alleen interessante artiesten boekte, maar zelf ook vaak de decks beroerde. “Het afsluiten van de X-Ray tent op Lowlands was een persoonlijk hoogtepunt.”

Muzikaal hoogtepunt: Zoals eigenlijk ieder jaar ben ik het hardst uit m’n dak gegaan op de sets van Theo Parrish. De diversiteit die hij ten gehore brengt, is van een extreem hoog niveau. Jeff Mills heeft me ontzettend positief verrast tijdens zijn laatste set in de Westergasfabriek. Verder de optredens van het Moritz von Oswald trio, Mulatu Astatke en een eerste bezoek aan de Berghain/Panoramabar.

Muzikaal dieptepunt: Die zogenaamde deephouse-revival van 2009. Het blijft veelal steriel, zielloos en de houdbaarheidsdatum verloopt vaak sneller dan die van een pak melk.

Aanstormend talent: Hier in Nederland staan de meeste die ik vorig jaar als ‘talent’ betitelde inmiddels op het punt van doorbreken - dat gaat de goede kant op dus. Internationaal gezien voorspel ik Levon Vincent, Linkwood en Motor City Drum Ensemble een heel goede toekomst.

Beste feest/gig van het afgelopen jaar: Het afsluiten van de X-Ray tent op Lowlands was zeker een persoonlijk hoogtepunt. Ook aan het Disco 3000 festival in Kroatië en de uitverkochte Dekmantel-avonden in de Paradiso bewaar ik positieve herinneringen.

Voldeed 2009 aan je verwachtingen: Zeker! Het label en boekingsbureau staan nu eindelijk en dat gaat aardig. De clubavonden hebben een gezonde groei doorgemaakt en toch hebben we veel buitenlandse gasten kunnen laten debuteren in Nederland. Vorig jaar zou ik hier voor getekend hebben.

Wat moet er beter in 2010: Vooral aan onze clubavonden moet er in 2010 het een en ander veranderen. We zijn in aantallen heel sterk gegroeid en we merken dat het nu erg lastig is om verschillende soorten muziek aan hetzelfde publiek (onder dezelfde noemer) te brengen. Volgend jaar zullen we daarom ruimte maken voor andere concepten, waarmee we de grenzen van bijvoorbeeld disco en techno/elektronica willen verkennen.

Jouw top 10 favoriete tracks: Ieder jaar weer is dit niet te doen. Heb veel te veel goede muziek ontdekt. Zowel oude als nieuwe muziek.

Dekmantel

Lees ook:

Terugblikken met...Benny Rodrigues

Terugblikken met...Maarten van Beusekom (Awakenings)

Terugblikken met… Paul Hazendonk

Terugblikken met...Adriaan Muts (Patronaat/ Full Spectrum)

Terugblikken met...Joris Voorn

Terugblikken met...Quince

Terugblikken met...Taras van de Voorde

Terugblikken met...Ingmar Hugen (Planet KL)

Terugblikken met... Lady Aïda

Terugblikken met...Nuno dos Santos

Terugblikken met...Steven Pieters

Terugblikken met...Diephuis

Terugblikken met...Darko Esser

Terugblikken met...Martyn

Terugblikken met...Steve Rachmad

Terugblikken met...Michel de Hey

Terugblikken met...DJ Fusion

Terugblikken met...de L2P/ DJscene redactie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws