Terugblikken op 2008 met Thomas Martojo

Partyscene Redactie | 18 december 2008
interviews

'Er is een groeiende interesse in disco, boogy en oudere dance'

Ik juich de groeiende interesse in disco, boogy en oudere dance toe

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2008 en vooruitkijken naar 2009. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Deze keer met dj en organisator met een Detroit-hart: Thomas Martojo.

Muzikaal hoogtepunt: "Ben muzikaal gezien zeer content met 2008. Vooral dat het er - met het wegvallen van de minimal - momenteel ontbreekt aan iets nieuws wat massaal gehyped wordt. Er is echt buitengewoon veel goede en frisse muziek uitgebracht, vooral de techno uit Berlijn en de house output van alle ‘nieuwe’ producers uit Detroit. Verder juich ik de groeiende interesse in disco, boogy en oudere dance enthousiast toe, en hoor ik steeds meer interessante dingen in de dubstep-hoek, daar waar de grens met andere muziekstijlen vertroebelt."

Muzikaal dieptepunt: "Nope, ditmaal niet. Heb eerlijk waar niets te zeiken."

Aanstormend talent: "Juju & Jordash, Makam, Yuro & Trago."

Beste feest van het afgelopen jaar: "Met afstand Lowlands, was er dit jaar voor het eerst en ik beschouw het op alle fronten als iets overweldigends. Nooit verwacht dat zoiets massaals zoiets bij me op zou kunnen roepen. De marathonset met het Dekmantel Soundsystem in de 24 uurs tent zie ik - qua beleving - ook als leukste set die ik tot nu toe gedraaid heb. Om 11 uur 's ochtends stonden er nog steeds honderden mensen! Wat clubavonden betreft ‘hats off’ voor het megaprogramma van de 11 gedurende de laatste twee maanden (vooral de avonden met Francois K en Theo Parrish!). Onze start in de Paradiso met Rahaan en Maurice Fulton en het live optreden van Autechre in de Melkweg."

De marathonset met het Dekmantel Soundsystem in de 24 uurs tent zie ik - qua beleving - ook als leukste set die ik tot nu toe gedraaid heb.Voldeed 2008 aan je verwachtingen?

"Absoluut, alles is bizar snel gegaan dit jaar. Leuke avonden in de Studio 80 en de Paradiso, podia op Mysteryland en Costa del Soul en een vliegende start met het Dekmantel Soundsystem. Maar het meeste staat eigenlijk volgend jaar te gebeuren. Dan continueren we maandelijks in de Paradiso (met enkele uitstapjes naar de grote zaal), beginnen we onze kwartaalavond in de Tresor Berlijn en zal het boekingskantoor echt up en running zijn. Al starten we deze zaterdag eigenlijk al (met een showcase in de Studio 80). Ook hebben we nu het materiaal binnen voor de eerste releases op het label, waarbij we naast onze ‘eigen’ artiesten ook zullen samenwerken met gevestigde namen uit het buitenland. Tot slot de website, die wordt nu gebouwd en die verwachten we ergens in het voorjaar af te hebben. We hebben een groep mensen verzameld die hiervoor zullen gaan schrijven - en dan hebben we eindelijk onze eigen (en geheel afhankelijke ;-) website waarop we kunnen berichten over de muziek die ons aan het hart gaat!"

Wat moet er beter in 2009?

"Stick to what you know and what you're best at. We hadden eerst plannen kris kras door heel Nederland op grote podia ons ding te doen, maar we hebben ons wel gerealiseerd dat we in een bepaalde niche opereren en dat dit z'n grenzen heeft qua bereik. Je kan muziek niet opdringen aan mensen, wat dat betreft ben je echt overgeleverd aan de wensen van de mensen."

De beste releases van 2008: "Een lijstje van 10 of 15 is niet te doen, maar de releases van onderstaande artiesten koop ik in de regel bijna blind:

Patrice Scott, Keith Worthy, Omar S, Scott Grooves, Dj Qu, Trusme, Linkwood, Morphosis, Move D, Motor City Drum Ensemble, Redshape, Shed, Marcel Dettman, Efdemin, Prosumer, James T. Cotton, Robert Hood, Kink & Neville, Fred P, Creepy Autograph, Kai Alce, Reggie Dokes, Mike Huckaby, Kenny Larkin, Terrence Dixon.

Tot slot dient ook de sterke ouput op NL labels Clone, Rush Hour, Creme en Delsin/Ann Aimee vermeld te worden :-) "

Thomas Martojo @ MySpace

Terugblikken met Quince

Terugblikken met Marsel van der Wielen (a.k.a. Peel Seamus/ Delsin)

Terugblikken met Rocco Veenboer (Monumental/ Awakenings)

Terugblikken met Adriaan Muts (Full Spectrum/ Patronaat)

Terugblikken met Joachim Marijnen

Terugblikken met Shirazi

Terugblikken met Darko Esser

Terugblikken met Steven P & Khalil

Terugblikken met Steve Rachmad

Terugblikken met Nuno dos Santos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws