DJ Ben Fresh winnaar Bootleg DJ Contest 2008

Partyscene Redactie | 25 september 2008
interviews

“De Rotterdamse scene maakt een periode van bloei door!”

Ben Fresh, winnaar van de Bootleg DJ Contest, 2008

Na een jaar vol bloedstollende voorrondes mochten de laatste vier deelnemers onlangs tijdens de 'Club Cruise' het tegen elkaar opnemen met als inzet de prestigieuze titel 'Bootleg DJ Contest Champion 2008'. Het niveau van de deelnemers was dit jaar erg hoog en het beloofde op voorhand een spannende ontknoping te worden. Verslag van de finale + introductie van de winnaar.

DJ’s Gilly, Chally Chabana, Ruhl en Ben Fresh lieten er tijdens de grote finale geen gras over groeien. Alle finalisten overwonnen de plankenkoorts om voor een enthousiaste en afgeladen zaal het beste van zichzelf te laten zien. Terwijl presentator Steven P het publiek amuseerde, besloot na diepgaand overleg de vakkundige jury bestaande uit dj’s Hilbert Stoon, Biological en El Casa dat de uit Rotterdam Zuid afkomstige dj Ben Fresh zich het komende jaar met de Lauwerkrans mag tooien. Ben Fresh wist met zijn frisse mix van jackin’ Chicago house, minimal en techhouse de jury te overtuigen en verdient een residency in het Bootleg DJ Cafe, een SAE Electronic Music Production-cursus ter waarde van maar liefst 2000 euro, optredens in het Paard van Troje (Den Haag), FFWD Danceparade (Popunie Truck) en Dynamix Radio. Als slagroom op de taart, kreeg hij een platenbon ter waarde van 70 euro, aangeboden door Clone Records en een platentas van Paramorph.

Wnnaars Ben Fresh aan het woord:

Wie is Ben Fresh?

“Ben Fresh is het alter ego van Dennis Goor (1981), woonachtig in Rotterdam Zuid, maar opgegroeid in het pittoreske Nieuwerkerk aan den IJssel. Doordeweeks ben ik werkzaam op de P&O afdeling van een groot Bagger-bedrijf. Ik draai sinds 1995, toen ben ik zoals vele collega dj’s begonnen met het mixen van hardcore. Daarna heb ik een aantal jaren niet meer naar de plaatjes omgekeken, maar zo’n 2,5 jaar geleden heb ik de draad weer opgepakt, dit keer met een nieuwe sound, namelijk funky jackin’ Chicago house.” 

Bootleg inside

Hoe kwam je op het idee om mee te doen met de Bootleg DJ Contest?

“Ik vind de Bootleg DJ Contest een superleuk initiatief. Er doen veel verschillende dj’s mee die weer verschillende stijlen draaien. Heel leuk om dat bij elkaar te zien en horen. De competitie was best sterk en ik verwachtte van tevoren dan ook zeker niet dat ik het zo ver zou schoppen. Toen ik uiteindelijk de finale bereikte, heb ik mijn van tevoren geplande vakantie naar Turkije afgebroken om aan de finale deel te nemen. Dit bleek achteraf dus zeker een goede keuze te zijn geweest!”

Wie zijn je inspiratiebronnen?

“Ik haal inspiratie uit veel verschillende dingen, maar qua dj’s en producers heb ik absoluut een paar favorieten. Dit zijn onder andere DJ Sneak, 1200 Warriors, Derrick Carter, DJ Heather, Monoman, Slum Science en Andomat 3000. En niet te vergeten mijn homeboys van de Eigenwijs! crew natuurlijk, Julio en Mr. Post.”

Wat is ‘Eigenwijs!’ precies?

“We zijn vier eigenwijze jongens die na veel uitgaan bedachten dat er eigenlijk veel te weinig feestjes in Rotterdam zijn waar onze sound gedraaid wordt. We zijn 2,5 jaar geleden begonnen met avonden in de Loft en sindsdien organiseren we om de paar weken feestjes onder deze naam op verschillende locaties in Rotterdam. Binnenkort doen we een avond in de Catwalk met Phil Weeks en Boris Werner.”

Bootleg dj contestWat zijn je toekomstplannen naast het organiseren van jullie eigen avonden?

“Ik wil natuurlijk graag veel gaan draaien en mij verdiepen in het produceren van mijn eigen muziek. Daarom ben ik ook super blij met de SAE Electronic Music Production-cursus, ik hoop hiermee mijn muziek naar een hoger niveau te tillen. Ik ben nog maar net begonnen met produceren, maar heb hoge verwachtingen van de cursus en sta te popelen om te beginnen.”

Wil je andere aspirant-dj’s nog iets meegeven?

“Ik raad het sowieso iedereen aan om zich in te schrijven voor de contest. Al ga je niet voor de prijs, dan is het nog steeds een superleuke en leerzame ervaring. Tenslotte wil ik kwijt dat ik blij ben dat de scene in Rotterdam momenteel weer een periode van bloei doormaakt. Er zijn een hoop partijen goed bezig en het gaat dus definitief weer de goede kant op met Rotterdam.”

Inschrijvingen voor de contest van 2009 zijn al in volle gang. Het riante prijzenpakket zal wederom een aantal mooie toevoegingen krijgen. Check de website voor meer informatie. Om een klein tipje van de sluier te lichten: er komt een speciaal na-traject voor de winnaar. Michel de Hey, Benny Rodrigues, Joris Voorn en Steve Rachmad hebben al toegezegd hun medewerking te verlenen, wacht dus niet te lang met inzenden, want wie weet sta jij volgend jaar wel naast jouw held op het podium. Ben jij zelf een aspirant-dj en wil jij een gooi doen naar de titel? Stuur dan je demo CD + bio naar:

Bootleg DJ Cafe

Tav Bootleg DJ Contest 2009

Mauritsweg 33

3012 JT Rotterdam

Bootleg DJ café  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws