Terugblikken met Benny Rodrigues

Partyscene Redactie | 21 december 2007
interviews

Terug naar de ouderwetse clubavond aub!

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2007 en vooruitkijken naar 2008. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Dit keer Benny Rodrigues. Dj, producer, labelbaas en vooral een man met een goede blik op wat er zoal speelt in de dancewereld.

Die hele hoop a-muzikale brooddraaiers die ik het afgelopen jaar heb gehoord voor en na mijn optredens, pffff..Er is meer dan de electro-house of minimal beatport top 10, ook al die mash-ups (mix van 2 bekende hits in 1) die diezelfde dj's draaien deugen voor geen meter! De originaliteit is soms erg ver te zoeken :(Muzikaal hoogtepunt:

Benny: "Elk optreden van een uur of minder (3 kwartier iemand?), de ene na de andere, geen tijd voor diepgang, alleen maar hoogtepunten!

En mijn eerste plaatje met Darko Esser "Paradox" die uitgekomen is op Darren Emerson's Underwater Records en veel gedraaid is door Josh Wink, Technasia, Derrick May, Pete Tong ea."

Muzikaal dieptepunt:

Benny: "Die hele hoop a-muzikale brooddraaiers die ik het afgelopen jaar heb gehoord voor en na mijn optredens, pffff..Er is meer dan de electro-house of minimal beatport top 10, ook al die mash-ups (mix van 2 bekende hits in 1) die diezelfde dj's draaien deugen voor geen meter! De originaliteit is soms erg ver te zoeken :(

Verder hoop slechte dingen gehoord of meegemaakt maar kan er uiteindelijk altijd wel om lachen.. Het is maar muziek!"

Aanstormend talent:

Benny: "Prunk le Funk, gastje van 19 die nu al een hele volgroeide muzieksmaak heeft en barst van de persoonlijkheid in zijn muziek en dat ook flink uitdraagt naar buiten toe (door bv de site www.realhouse.nl op te richten en te updaten), kots persoonlijk een beetje van de term "real-house" of for that matter "real-electro" maar deze gast snapt het wel! Ik ga (hopelijk) ook nog wat muziekjes van hem uitbrengen volgend jaar, stay tuned! Verder nog wel wat naampjes maar is beter voor hun ego's dat ik het voor nu maar even voor mezelf hou ;-)"

Beste feest van het afgelopen jaar:

Benny: "Free Your Mind Festival tijdens mijn 2e set in de "Sound Of Love" (house) tent, dat was een prachtig momentje. Ruis @ Maassilo met mijn partner in crime Darko (Esser) was ook erg leuk, Ik heb goede herrineringen aan mijn Awakenings debuut wederom in de Maassilo (ook al vonden sommigen het te "hard" ;-), het feit dat ik als een van de weinige nederlanders ben gevraagd voor de legendarische Rex Club in Parijs naast oppergod Andrew Weatherall stemde mij ook zeer trots. Ook heel veel gelachen met niet of juist wel zichzelf serieus nemende collega's, tijdens de semi-buitenlandse tripjes met Nopeisdope & 4n in Turkije en Kreta en Footclub in Valthorens. En aan dat soort momenten hecht ik soms toch wel meer waarde aan dan of het feest wel of niet geslaagd is. Oh, en natuurlijk mijn 2de jaar als resident van Chris Liebing's Spinclub feesten in de wereldberoemde of beruchte Space, Ibiza!"

Je kunt het de dj's en of promoters kwalijk nemen maar ik ben van mening dat het balletje bij de clubs ligt en dat het iig op muzikaal vlak allemaal bij de clubs begint. Terug naar de ouderwetse clubavond aub!Voldeed 2007 aan je verwachtingen?

Benny: "Natuurlijk niet, maar dat deden al die andere jaren tot nu toe ook niet dus dat scheelt."

Wat moet er beter in 2008?

Benny: "Op persoonlijk vlak moet en ga ik proberen wat meer het heft in eigen hand te nemen door bv zelf kleinschalige feestjes te geven met mijn op diepere vlak muzikale voorkeuren als hoofdmoot. Meer muziek uit brengen en daadwerkelijk ook de dingen te doen die ik alle voorgaande jaren heb geroepen (website, label's bla bla bla bla....).. Time will tell!

Enne, nog kortere setjes zodat ik nog meer optredens kan doen. Nee, ff alle gekheid op een stokje, ik hoop echt dat de bekendere clubs weer teruggaan naar het model waar de clubs zelf een klein groepje promoters aanstelt om de zogenaamde "clubcultuur" te bewaken, dit is naar mijns inziens de eerste stap naar het "verval" van de hedendaagse dansescene. Tuurlijk is het leuk om een goeie baromzet te draaien en aan huur binnen te lopen maar muzikaal gezien bewijs je er de scene er geen dienst mee! Gelikte 1 of 2 lettergrepige "concepten" in je "verhuurschuur" binnen laten zolang ze maar de huur betalen? Tja, dan kan ik het eerlijk gezegd de promoters niet kwalijk nemen dat ze elke keer weer voor diezelfde dj's (ook ik ja!) moeten gaan (met de nadruk op moeten aangezien vaak de geboekte dj's niet eens tot de favorieten van de promoters behoren) om hun kosten terug te verdienen. Zo kan ik het soms de dj's net zo min kwalijk nemen dat ze op de "automatische piloot" draaien, je wordt geboekt voor een korte set en moet het dus enigzins "veilig" houden. Je kunt het de dj's en of promoters kwalijk nemen maar ik ben van mening dat het balletje bij de clubs ligt en dat het iig op muzikaal vlak allemaal bij de clubs begint. Terug naar de ouderwetse clubavond aub! (chemistry @ escape, risk @ more, now&wow @ maassilo, future @ nighttown and so on...) Maar ja, money is what makes the world goes round toch? Misschien ben ik wel te naief/hippieachtig voor dit wereldje?"

8: Plastikman- SpastikCd, mp3 en/of vinyl top-10 van 2007:

Echt veeeeeeels te veel om op te noemen (en wil jullie de voorgaande top 1000 besparen ;), dus ik hou het bij de plaatjes waar ik zelf op een of andere manier mee te maken heb (gehad):

1: Prunk Le Funk- Essays

2: Hardwell & Chuckie- Guess What

3: Blanket- Math

4: Darko Esser- Little White Lies

5: Warren Fellow- The Free Ones

6: Benny Rodrigues- Goodbye Weena

7: Darko Esser & Benny Rodrigues- Paradox

8: Plastikman- Spastik

9: Josh Wink- Freak

10: En al die anderen (meer dan ooit!) geweldige platen die er op alle vlakken (muzikaal of gewoon feestplaat) zijn uitgekomen. Het was qua nieuwe muziek in alle fronten een topjaar! (vanwaar die nr 8 en 9 dan? ;-)

Benny Rodrigues

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws