Terugblikken met Bart Skils

Partyscene Redactie | 18 december 2007
interviews

De dancescene is springlevend!

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2007 en vooruitkijken naar 2008. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Dit keer met Bart Skils, succesvol dj, producer en organisator van de feesten als Voltt, Static en Traffic.

Bart SkilsMuzikaal hoogtepunt:

De terugkeer van de Nederlandse techno op internationaal vlak. Meer dan ooit heeft de Nederlandse techno weer van zich laten horen in het buitenland. De Nederlandse producties zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de platenkoffers van alle grote artiesten. Met dank aan de goede producers. Wie dan, vraag je je af? Wat denk je van o.a. Rejected (Joris Voorn & Edwin Oosterwal), 2000 and One, Secret Cinema, Shinedoe, Polder (Lauhaus & David Labeij), Darko Esser, Nuno dos Santos & TJ Kong, Radial , Warren Fellow, Counterpart, Michel De Hey, Koos Ludwig, Steve Rachmad, Patrice Baumel, Julien Chaptal, Estroe, Melon, Quince, Peter Horrevoets en de 030303, Rushhour, Delsin en Clone –crew.

Muzikaal dieptepunt:

De urban/house crossover waarbij DJ’s geboekt worden voor sets van 45 minuten. Wat kan je in godsnaam doen in 45 minuten en hoe kan je ooit diepgang bereiken hiermee? Daarnaast is het natuurlijk eeuwig zonde dat vinyl meer en meer verdwijnt en de mp3 industrie het overneemt.

Aanstormend talent:

Goede talentvolle DJ’s zijn er natuurlijk in overvloed, dus ik hou het bij opkomende producers uit Nederland; Kabale und Liebe, Rauwkost, Boris Werner, Thomas Lauren, Fokko Versloot, Le Chien Perdu, Tundra, Piet van Dongen, Qbical en Makam.

Beste feest van het afgelopen jaar:

Koninginnedag 2007. Overdag waren er overal in de stad leuke feestjes en draaide ik op de buitenstage van TWSTD wat een groot feest was. ’s Avonds met een hele rits Muzikaal dieptepunt: De urban/house crossover waarbij DJ’s geboekt worden voor sets van 45 minuten. Wat kan je in godsnaam doen in 45 minuten en hoe kan je ooit diepgang bereiken hiermee.vrienden gelijk door naar Static in de 11 waar Onur Ozer , Mathias Kaden en Samim te gast waren. De sfeer hier in combinatie met een waanzinnig goede back 2 back set van Onur Ozer en Mathias Kaden was van wereldklasse.

Voldeed 2007 aan je verwachtingen?

Ik vond 2007 een mooi jaar waarbij er vooral heel veel goede muziek voorbij kwam. Daarbij is de dancescene springlevend. Er is veel nieuwe aanwas van muziekliefhebbers qua publiek en zijn er veel nieuwe initiatieven. Dat belooft veel goeds voor 2008!

Wat moet er beter in 2008?

Ik hoop dat er in 2008 meer ruimte ontstaat voor deze nieuwe initiatieven. Broedplaatsen, locaties, sluitingstijden etc. Het mag allemaal wel iets soepeler gaan om zo de nachtcultuur in leven te houden en te stimuleren. Jong geleerd is oud gedaan natuurlijk!

Cd, mp3 en/of vinyl top-10 van 2007:

Jay Shepheard - Pipes N Sneakers (Compost Black)

Bart Skils & Anton Pieete – The Shining (100% Pure)

Polder – Dirty O’l burt (Intacto)

Rejected –Lost/Let’s go uno (Rejected)

Petre Inspirescu – Sakadat (Vinyl club)

Shaun King – Weekend billionaire (Circo Loco)

Mute & Metazoo - Sigh (2000 And One rmx) (Cray 1 Labworks)

Bart Skils & Anton Pieete – The running man (Adam Beyer rmx V2) (100% Pure Limited)

Agnes – Tchang beers (Stckhlm Audio)

Deepchord – The coldest season (Modern Love)

Bart Skils @ Work. 8.15 's ochtends in de Poema waar iedereen met de lichten aan nog een keer los gaat op de laatste plaat. "Jay Shepheard - Pipes N Sneakers"

 

Bart Skils

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws