Grote Prijs van Nederland: Matik

Partyscene Redactie | 6 december 2007
interviews

Pleeg een moord!

Matik

Matik heeft De Grote Prijs van Nederland gewonnen. "Met een strakke liveshow wisten ze de fundering van de Paradiso te kraken," aldus de wedstrijdleiding op de site van De Grote Prijs. Voorafgaand aan hun optreden tijdens de finale, spraken we met de Amsterdamse viermansformatie.

 

Waarom verdient Matik het om de Grote Prijs van Nederland te winnen?

Matik: "De Grote Prijs 'verdien' je bij gratie van een jury. Ze hebben ons gevraagd voor het onderdeel Dance/Producer. Maar wat is Dance? Als wij die prijs verdienen, is het doordat we de meest dansbare muziek maken. You decide."

Is er genoeg ruimte voor talentvolle artiesten in de Nederlandse dance?

Matik: "Plekken om te spelen zijn er zat. Wij hebben in ieder geval niks te klagen. Om ons geld er mee te gaan verdienen, moeten we wel naar het buitenland. Vind ik niet erg. En ach, talentvol. Werken zul je, luie zwijnen!"

Hoe probeer je jezelf te promoten?

Matik: "Door mensen aan te spreken en goeie gigs te geven. We richten ons op de plekken waar we denken echt iets toe te kunnen toevoegen. Ik ben niet zo van de eindeloze mailings. Liever één telefoontje naar de juiste persoon, dan twintig cd's naar de verkeerde."

Wat is jullie tip aan alle beginnende producers op zoek naar eeuwige roem?

Matik: "Pleeg een moord."

Welke andere finalist beschouwen jullie als grootste bedreiging?

Matik: "Ze kan best gaan winnen, maar een bedreiging. Ze is een schatje, die Krause! Pas nog met haar op een lege dansvloer gestaan in de Mezz in Breda. Speciale danspasjes voor de trap-op-en-af verzonnen. Toen het wat voller werd, gaf ze nog een vette show ook. Ja, als we van haar verliezen, dan is het niet erg. Doorgestoken kaart, dat wel, maar dat begreep je al."

Naast de juryprijs is er een publieksprijs. Beluister op de site van De Grote Prijs van Nederland de muziek van alle deelnemers. HIER.

Lees ook de interviews met Amir Shirazi & Minz

Matik @ My Space

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws