Amir Shirazi in de finale van De Grote Prijs van Nederland

Partyscene Redactie | 27 november 2007
interviews

Maak alleen muziek omdat je dat leuk vindt!

Op 8 december strijden zes finalisten in de categorie dance/producers voor de Grote Prijs van Nederland. Locatie is de Amsterdamse Paradiso. Wij stellen alle deelnemers aan jullie voor, beginnend met de Rotterdamse producer Amir Shirazi.

 

Waarom verdien jij het om de Grote Prijs van Nederland te winnen?

Amir Shirazi: “Ik sta tussen artiesten die al jaren optreden, terwijl ik met mijn live performances net kom kijken. Meningen zijn altijd verdeeld en daar moet je ook niets aan willen veranderen. Als iemand je muziek niets vindt, dan is dat zo. Hard werken om er iets moois van te maken, meer kan ik niet doen.”

Is er genoeg ruimte voor talentvolle artiesten in de Nederlandse dancescene? 

Amir Shirazi: “Ik ben erg blij dat er de laatste tijd veel goede, nieuwe producers zijn opgestaan in Nederland. Iedereen roept dat het tegenwoordig zo simpel is om een track te produceren met alleen een laptop en wat software, maar zo makkelijk is het niet. Je Ik sta tussen artiesten die al jaren optreden, terwijl ik met mijn live performances net kom kijken.moet jezelf zien te onderscheiden van de rest om een kans te krijgen. De concurrentie is moordend, maar er is zeker genoeg kans voor talent. Je moet alleen geduld hebben. Zo geeft Jeroen Verheij (Secret Cinema / Grooveyard) mij en drie andere nieuwe producers de mogelijkheid om gezamenlijk zijn nieuwe label Team Records te vormen. Hij had ook voor de makkelijke weg kunnen kiezen door alleen gevestigde namen te vragen.”

Hoe probeer je jezelf te promoten?

Amir Shirazi: “Omdat ik vrij nieuw ben in het live-circuit wil ik niet te hard van stapel lopen. Op productiegebied liggen er nog veel uitdagingen voor me. De juiste balans vinden tussen het aantal optredens en de tijd nemen voor het maken van muziek, is voor mij erg belangrijk. Eerst kwaliteit afleveren, dan komen die boekingen vanzelf.”

Wat is jouw tip aan alle beginnende producers op zoek naar eeuwige roem?

Amir Shirazi: “Maak alleen muziek omdat je dat leuk vindt. Niet omdat het stoer of hip is, of omdat je er rijk van wilt worden. Vroeg of laat kom jejezelf dan tegen. Hard werken, veel naar muziek luisteren en zorgvuldig bedenken aan wie je je muziek wil laten horen als je er klaar voor bent, zijn een aantal tips. Het balletje moet dan vanzelf gaan rollen.”

Welke andere finalist beschouw jij als jouw grootste bedreiging?

Amir Shirazi: “Ik zie niemand als een bedreiging. Iedere finalist heeft zijn/haar eigen sound en reden om mee te doen. Het is aan de jury om te bepalen wie er met de eerste prijs vandoor gaat. Winnen is geen must, maar natuurlijk wel erg leuk!”

Naast de juryprijs is er een publieksprijs. Beluister op de site van De Grote Prijs van Nederland de muziek van alle deelnemers en bepaal wie volgens jou het dance-talent van 2007 moet zijn.

Amir Shirazi

Grote Prijs van Nederland

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws