Terugblikken op 2006 met Melon

Partyscene Redactie | 4 januari 2007
interviews

Het was een fantastisch muzikaal jaar

Ook tijdens de eerste week van 2007 blikken we samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene terug op 2006. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Dit keer met Melon, de dj/producer die op Love2Party door de meeste kenners wordt getipt als het aanstormende talent voor 2007.

MelonMuzikaal hoogtepunt: Ten eerste natuurlijk de start van mijn Ratio?music label. De eerste release is boven verwachting zeer goed ontvangen. Zo belandde "Four Seasons Part 01" met stip op 1 in het Duitse De:Bug Magazine en op 8 in de Duitse Groove Magazine. Een jongensdroom die uitkomt!

Daarnaast ben ik in het voorjaar bij het Duitse Kompakt Agentschap aangesloten. Daardoor ben ik veel op pad geweest dit jaar, heb ik veel nieuwe clubs gezien en mensen ontmoet. Altijd leuk natuurlijk!

Voor de rest heb ik een fantastisch muzikaal jaar gehad met super optredens. Ook ben ik zeer blij dat ik mijn plek heb gevonden in 11, één van de vetste clubs die ik ken!

Muzikaal dieptepunt: Het overlijden van; James Brown, Adam Goldstone, Ahmet Ertegun, Wilson Pickett, Gerald Levert, Billy Preston, Lou Rawls, Gene McFadden, Akira Ifukube, J Dilla, Jockey Shabalala, Ray Barretto, Bruce Hart, Ali Farka Toure, Narvin Kimball, Nikki Sudden, Jackie McLean, Gene Pitney, June Pointer, Arthur Lee, Syd Barret, Brent Dowe, Ruth Brown, Georgia Gibbs, Phil Walden, Johnnie Wilder jr., Cheikha Rimitti, Ian Copeland, Desmond Dekker, Vince Welnick, Johnny Grande, Hilton Ruiz, Claydes Charles Smith, Arif Mardin, Irving Green, Milan B. Williams, Bill Miller, Jessie Mae Hemphill, Joseph Hill, Bruce Gary, Maynard Ferguson, Willi Ninja, Bennie Smith, Danny Flores, Etta baker, Prentiss Barnes, Sandy West, Don Butterfield, Jay "Hootie" McShann, etc…

De één bekender dan de andere, maar stuk voor stuk mensen die achter en voor de schermen hebben bijgedragen aan de muziek zoals wij die kennen vandaag, r.i.p.

Daarnaast maak ik me grote zorgen over het beleid in ons land wat ook effect op de dancescene begint te krijgen. Ik ben er van overtuigd dat door het Zero Tolerance-beleid zaken alleen maar zullen verslechteren. Jongere zullen altijd blijven experimenteren en dit moet bespreekbaar blijven, zodat ze goed geinformeerd kunnen worden. Jarenlang is het op een natuurlijke manier goed gelopen en zijn er slechts enkele incidenten voorgekomen, zeker als je dit vergelijkt met het alcoholgebruik en de effecten daarvan.

Aanstormend talent: Er komt de laatste tijd ontzettend veel goede muziek uit en vooral heel veel van Nederlandse bodem. Ik denk dat we van de volgende artiesten nog het nodige zullen gaan horen, ook al zijn sommigen al geruime tijd bezig; Le Clic, Shed, Redshape, Quince, San Proper, Nuno Dos Santos, Patrice Baumel, Polder, Juan Sanchez, Boris Werner, etc.

Het was op gegeven moment zo warm dat de topjes van mijn vingers waren gaan rimpelen waardoor ik bijna geen grip meer op mijn platen had. Echt een magische nacht om nooit te vergeten!Beste feest van het afgelopen jaar: De absolute klapper was voor mij toch wel de donderdag voor de Love Parade, op Tobi Neumann zijn avond in de Week12end in Berlijn. De Week12end is een soort van 11 op de Alexanderplatz, maar wel een stuk kleiner en met een fantastisch soundsystem. Er zijn die avond 900 bezoekers geweest (terwijl er maar zo’n 500 in kunnen) en mensen stonden in de raam kozijnen te gillen tot een uur na sluitingstijd. Het was op gegeven moment zo warm dat de topjes van mijn vingers waren gaan rimpelen waardoor ik bijna geen grip meer op mijn platen had. Echt een magische nacht om nooit te vergeten! De Week12end was het daar ook mee eens en voor 2007 staat dezelfde dag al in de agenda!

Ook heb ik weer ontzettend genoten van Lowlands. Al kon ik maar een korte set draaien, zo tussen Siccor Sisters en Josh Wink in, het was zeker één van de beste feestjes voor mij. Krijg gelijk weer een smile van links naar rechts als ik aan de te volle, uit zijn voegende barstende, Bravo tent denk. Daarna nog lekker gedanst bij Ame & Nuno, heerlijk!

En om zeker niet te vergeten, Henrik Schwarz op de Teleratio (samenwerking tussen Teleskope & Ratio?). Zijn onvergetelijke live debut deed de 11 schudden. Echt zo’n ouderwetse avond waarin iedereen op één of andere manier dezelfde stemming van euforie heeft. De bomvolle 11 barstte dan ook echt uit elkaar.

Daarnaast heb ik ook een fantastische nacht gehad in de Panoramabar, afgelopen augutus. Onze eigen Steffi draaide voor mij en we kwamen weer ouderwets veel te laat de club uit rollen. Hoort zeker in dit rijtje thuis!

Voldeed 2006 aan je verwachtingen? Zie antwoorden hierboven, lijkt mij van wel dus ;-)

Wat moet er beter in 2007? Ik weet niet wat de overheid allemaal van plan is, maar dat het drugsbeleid beter moet en niet slechter lijkt mij duidelijk. Daarnaast kan het volgens mij ook geen kwaad als sommige clubs in ons landje wat meer geld zouden uittrekken voor een goed soundsystem! Een goede sound is zo belangrijk, het kan een avond echt maken of kraken.

Cd, mp3 en/of vinyl top-11 van 2006:

1. Alles van Soundstream, Soundhack & Smith-n-Hack

2. Samim & Michal - Excersize EP

3. Shed - Wel Done

4. Mr White - You Rock Me

5. Kathy Diamond - All Woman

6. Henrik Schwarz, Âme, Dixon & Derrick L. Carter - Where We At

7. Alter Ego - Lycra (Wishmountain Tight Fitting Lycra Remix)

8. Tin Man - Love Sex Acid

9. Blaze - Most Precious Love (Dennis Ferrer Future 3000 Instrumental)

10. Lindstrom & Christabelle - Music in my Mind (DJ Harvey Remix)

11. Electrik Bugg Volume 01

Eerder blikten we terug met:

Laidback Luke

Nuno dos Santos

Olaf Boswijk & Edo Salgado

Benny Rodrigues

Cliff de L'Isle

Guuz Hoogaerts

Michel de Hey

Sascha Bursian

Warren Fellow

Darko Esser

Jochgem van Dijk & Peter Rosendaal

Arjan de Jager (Bold)

Niels Modderkolk

Mark Frieswijk

Love2party crew

DJ Melon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws