Terugblikken op 2006 met Niels Modderkolk (Earth)

Partyscene Redactie | 5 januari 2007
interviews

De aftercultuur rukt op

Ook tijdens de eerste week van 2007 blikken we samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene terug op 2006. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Dit keer Niels Modderkolk, bookingsagent en promoter van Earth uit Amsterdam.

Niels ModderkolkMuzikaal hoogtepunt: X-factor. Henk Jan Smits is sowieso mijn held. Verder dehereniging van Take That en het doorbreken van Guillermo en Tropical Danny. Ook leuk was de mid-tempo opkomst van artiesten als Todd Terje, Prins Thomas & Lindstrom, Rekid e.d. en niet te vergeten de Donner-rap. Opleving van Carl Craig met geweldige tracks, alles van Ame, zowel tracks, essential mix als live fenomenaal en zeker de bijzondere samenwerking van Kareem Raïhani met de Konrad Kosseleck bigband in het Bimhuis.

Muzikaal dieptepunt: Jamba ringtones. Verbieden die hap! En geloof het of niet: heb Mariah Carey's All I want for Christmas voorbij horen komen op een volle dansvloer (die was vervolgens meteen een stuk leger).

Aanstormend talent: Er is een aantal vrouwen sterk bezig: ZoëXenia heeft een dikke live-set klaarstaan, tracks komen in 2007 onder meer uit op Remote Area van 2000andone en artminimal. Het zijn eigenlijk geen talenten meer, maar Sandrien en Estroe zijn supergoed bezig. Sandrien start in 2007 haar Amsterdam Assholes Tour met live, solo en Mal Borrowed & Frei Bauwerker. Estroe komt in januari uit op Connaisseur Superior, en die release is echt heel cool. Hou ook ONNO in de gaten. Hij komt begin volgend jaar uit met nieuwe tracks op Stealth en Little Mountain Records.

Beste feest van het afgelopen jaar: Sonar/Barcelona was erg goed. Vooral Ame op woensdag, Heidi, Mandy en dj T op het strand op zondag en tussendoor nog feestjes van Bpitch, Border Community en Moon Harbour. Het zevenjarig bestaan van Earth in Paradiso was ook een fijn feestje. Ook een vermelding waard is Vreemd @ Sugar Factory van Carlos Valdes, elke donderdagavond. Goede muziek en een gezellige sfeer.

Voldeed 2006 aan je verwachtingen? Gedeeltelijk. Muzikaal zeker. Ik ben verrast door de nieuwe frisse lichting artiesten. Er is zoveel goede muziek uitgekomen. Ook zijn er veel goede ondergrondse initiatieven ontstaan die de scene vitaal houden, de aftercultuur rukt op en veel Nederlandse producers hebben succes in het buitenland. Wat betreft het nachtleven zie ik wel erg veel van hetzelfde: 1 kliek dj’s die overal draait en het nationale uitgaansklimaat beheerst.

Wat moet er beter in 2007? Meer buitenlandse persaandacht voor Nederlande artiesten. Minder geeikte setjes. Meer groove en lijn in sets ipv hak op de tak eclectiek. De Nederlandse jeugd mag wel wat meer weerstand bieden tegen Zero-Tolerance, sluitingstijden, anale visitaties e.d. Er is echt ruimte voor een nieuwe club in Amsterdam. En, gemeente Amterdam, waar blijft die Nachtburgemeester?

Cd, mp3 en/of vinyl top-11 van 2006:

Zero 7 - The garden

Fink - Biscuits for breakfast

Theo Parrish - falling up (carl craig mix)

Roodamaal - Insomnia (ame mix)

Lindstrom - I feel space

Hot Chip - And I Was A Boy From School (Erol Alkan's Extended Rework)

Antena - Camino del sol (joakim mix).

Kerri Chandler - Bar A Thym

Mandy - Push Push

Todd Terje – Eurodans

Digitalism - Zdarlight

Eerder blikten we terug met:

Laidback Luke

Nuno dos Santos

Olaf Boswijk & Edo Salgado

Benny Rodrigues

Cliff de L'Isle

Guuz Hoogaerts

Michel de Hey

Sascha Bursian

Warren Fellow

Darko Esser

Jochgem van Dijk & Peter Rosendaal

Arjan de Jager (Bold)

Love2party crew

Earth Bookings

Earth Online

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws