Terugblikken op 2006 met Nuno Dos Santos

Partyscene Redactie | 20 december 2006
interviews

Emo-techno klinkt beter dan neo-trance

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2006 en vooruitkijken naar 2007. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Dit keer de man die het hele jaar de titel ‘Talent van het jaar 2006’ heeft mogen dragen, Nuno Dos Santos. Uiteraard is het forum bedoeld voor de hoogtepunten van onze bezoekers. Laat ons weten wat jou heeft geraakt in 2006, en wat juist niet.

Mijn website is is nu bijna een jaar offline geweest. Maar die gaat volgende week weer online.Muzikaal hoogtepunt: Hoogtepunt was voor mij de set op Lowlands. Ame draaide echt fantastisch! Eén van de betere dj's die ik in 2006 heb horen draaien. Ook een muzikaal hoogtepunt. En ik moest het na hem overnemen en de tent afsluiten. Heb toen de keuze gemaakt om wat meer gas te geven. En dat pakte goed uit. Sfeer was geweldig en er waren een heleboel vrienden en bekenden. Heb na de set nog anderhalf uur samen met Christian van Ame, op een leeg podium in een lege lowlandstent gevuld met lege bekers en rommel, over muziek gepraat en een dikke hasj-joint gerookt. Dat was ook bijzonder.

Verder was de gig op Awakenings speciaal voor me. Ben in 1995 als jochie voor het eerst naar de Gasfabriek gegaan. En die toko maakte toen al een diepe indruk op mij. Ben later nog vaak naar Awakenings feesten geweest. En het is dan wel heel cool als je daar elf jaar later zelf staat.

Muzikaal dieptepunt: Ik heb echt geen idee.

Aanstormend talent: Op dit moment Giorgos Gatzigristos. Hij heeft zijn derde release uit op het sublabel van Kompakt en dat is echt een killer! Ik Heb hem al twee keer gedraaid en beide keren ging het dak er finaal af. Ik ben heel benieuwd naar zijn toekomstige releases. Verder heb ik een aantal nieuwe tracks van Patrice Baumel gehoord die waanzinnig zijn. Echt rockende emo-techno (Darko had die term bedacht, klinkt in ieder geval beter dan neo-trance) tracks die in 2007 gaan uitkomen. Verder Thomas Lauren uit Utrecht die ook heel lekker bezig is. Heb ook een aantal nieuwe tracks van Melon gehoord, die erg dope zijn. En gebeuren er leuke dingen op het label van Paul Hazeldonk: Manual Music (Tundra, Q-bical). Daar gaan we ook zeker nog meer van horen in 2007. Dus genoeg talent in Nederland.

Beste feest van het afgelopen jaar: Dat was mijn laatste Nachtdienst-feest in de Toren van Babel in Utrecht. Sfeer was uitzinnig. Heb een b2b set met Darko Esser gedaan en het klopte gewoon. We voelden elkaar goed aan. Hierna sloot Agaric af met een knallende minimale technoset. Echt gruwelijk! Heb zelf twee uur staan dansen.

Voldeed 2006 aan je verwachtingen? Zeker weten. Mijn eerste plaat samen met T.J.Kong (Circus Bells) kwam uit op Compost. We zijn nu met de opvolger bezig. Verder doet Extrema Music sinds een paar maanden mijn boekingen en dat bevalt goed. En ben ik met Patrice Baumel de 360-avonden gestart in 11. Daar zaten een paar legendarische avonden tussen.

Wat moet er beter in 2007? Dat ik meer tracks afmaak. Ik heb teveel ideeën en schetsen liggen van nummers die ik nog moet arrangeren. En verder mijn website beter bijhouden. Die is nu bijna een jaar offline geweest. Maar die gaat volgende week weer online.


Cd, mp3 en/of vinyl top-15 van 2006:

Albums:

Burial - Burial
The Beauty Room - The Beauty Room

Thom Yorke - The Eraser
Owusu & Hannibal - Living with..
Felix Laband - Dark Days Exit
Opgezwolle - Eigen Wereld

James Holden - The Idiots are winning
Damien Rice - 9
Whitest Boy Alive - Dreams
Beck - The Information
Midlake - The Trials Of Van Occupanther

Dabrye - Two/Three
Peter, Bjorn & John - Writer's Block
Sufjan Stevens - The Avalanche
Solo - Solopeople

12":

Kelpe - Yipiee Space Ghost

Barem - Link

Rhythm & Sound - Free For All (Soundstream mix)

In Flagranti - Its All Rubbish

Donato Dozzy - Domensions ep

Lindstrom - Another Station (Todd Terje mix)

Tom Clark - Meteor Im Eiss

Antenna - Camina Del Soul (Joakim mix)

Petter - Some Polyphony

Ian O’Brien - Docker (Martin Buttrich mix)

Par Grindvik - Do us part

Mr. V - Jus dance (Quentin Harris mix)

Giorgos Gatzigristos - Basic

Patrice baumel - Just Electricity

M83 - In church (Darko Esser remix)

Eerder blikten we terug met:

Olaf Boswijk & Edo Salgado

Benny Rodrigues

Cliff de L'Isle

Nuno Dos Santos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws