DJ Deep weggestuurd uit Thalia Lounge

Partyscene Redactie | 6 december 2006
interviews

Organisator voorkomt ‘Sensation Black-taferelen’

Het zal je maar gebeuren. Je wordt in het buitenland geboekt voor een dj-set, maar na een uurtje speeltijd weer naar huis gestuurd. Het overkwam de Franse DJ Deep in de Rotterdamse club Thalia Lounge. Voor zijn eigen bestwil, dat wel.

DJ Deep krijgt het slechte nieuws te horenEven dacht Rachid Zine (32), vooral bekend als organisator van de Afterlounge-party's in de club aan de Rotterdamse Kruiskade, dat zijn feest zou mislukken. Hoofdact dj Gregory ging enkele dagen voor het dansfestijn genaamd Call Me door zijn rug, en zegde noodgedwongen af. Het boekingsbureau van de Franse dj bood een alternatief aan: DJ Deep.

“We wisten dat we een risico namen met de boeking van DJ Deep. Vandaar dat we van tevoren afspraken dat als zijn muziek niet opgepikt zou worden door het publiek, het optreden zou worden afgebroken. Daarmee ging Deep akkoord”, blikt Rachid terug. “Als je dat in overleg doet, moet dat kunnen.”

Het doemscenario van de Rotterdamse partyorganisator kwam uit. De bezoekers trokken de housesound van Deep totaal niet. Sommige mensen besloten zelfs de club te verlaten. Daarop greep Rachid Zine in. Hoewel de arme Franse dj nog maar een half uur te gaan had, moest hij het veld ruimen voor de plaatselijke dj-held Baggi Begovic.

Promotor Mike Richters, die de zaken van DJ Deep in Nederland behartigt en het verhaal van de teleurgestelde dj aanhoorde, is niet blij met het voorval. “Als je een bepaalde dj boekt, dan moet je als organisator het fatsoen hebben om hem zijn eigen ding te laten doen. Trouwens: Bij dj Gregory zou hij tegen hetzelfde probleem zijn aangelopen, maar ik denk niet dat de organisatie hem voortijdig zou hebben weggestuurd.”

Rachid is het niet eens met de Club Risk-oprichter: “Gregory draait toch een geliktere en meer door latin beïnvloedde housesound. Dat is in de Thalia een zeer geliefde stroming binnen de dance. Hoe goed ik de platen van Deep ook vind, zijn geluid is ‘te underground’ voor Rotterdam. Daarom heb ik Deep gevraagd om te stoppen. Overigens ook uit veiligheidsoverwegingen, om Sensation Black-taferelen te voorkomen. Er hoeft maar één dwaas in de club te zijn die een glas bier naar de dj-booth gooit en je bent nog verder van huis.”

De Thalia Lounge heeft een kritisch publiek

Rachid Zine geeft niet op en blijft feesten in Rotterdam organiseren waar de soulvolle housesound centraal staat. Zaterdag 16 december heeft hij o.a. Harry ‘Choo Choo’ Romero uitgenodigd in de Thalia Lounge. Diezelfde dj geeft op 24 februari acte de présence in de Maassilo. Op 1 januari is er traditiegetrouw een After Lounge in de club aan de Kruiskade.

Fullhouse Events

L2P-interview DJ Deep

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws