5 vragen aan Inez Schatz (Club Cruise)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Club Cruise op zaterdag niet te realiseren


Twintig clubs bezoeken op vertoon van een polsbandje a 20 euro? Het kan tijdens de tweede editie van de Rotterdamse Club Cruise op vrijdag 1 september. Ook de Rolls Royces, Hummers en andere bijzondere vervoersmiddelen zijn weer beschikbaar om de clubbers van de ene naar de andere club te loodsen. Een initiatief dat vorig jaar niet vlekkeloos verliep. Inez Schatz van JMR Productions belooft beterschap.

1) Wat is de gedachte achter de Club Cruise?
Inez: "De opening van het Culturele Uitgaansseizoen. In het kader van de R'Uitmarkt op zondag 3 september hebben clubs vorig jaar aangegeven hier graag aan mee te willen doen. Aangezien de R'Uitmarkt meer iets is voor theaters, en het clubleven een heel andere scene is, hebben we de Club Cruise bedacht. Dit jaar op vrijdag 1 september."



Club Cruisen in een Rolls Royce...

2) Vorig jaar was er veel kritiek op de Club Cruise. Met name op het feit dat er bij verschillende clubs mensen met een Club Cruise-bandje geweigerd werden, omdat het 'te druk' zou zijn, terwijl betalende bezoekers wel naar binnen mochten.
Inez: "Mede daardoor is de Club Cruise verplaatst naar de vrijdag in plaats van de zaterdag. De zaterdagavond is een heel drukke uitgaansavond en dan is een Club Cruise moeilijk te realiseren. Alleen voor de Vibes, omdat dit zo'n kleine locatie is, geldt dat er ruimte is voor honderd reguliere bezoekers en honderd Club Cruisers. De verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk bij de clubs. Toch is er altijd kans dat er iemand geweigerd wordt, afhankelijk van gedrag, drank/drugsgebruik en verleden bij een dergelijke club. Dat zul je altijd tegenkomen in het uitgaansleven, ook bij de Club Cruise."

3) Het vervoer van club naar club was vorig jaar slecht geregeld. Er waren maar twintig vervoersmiddelen beschikbaar, die bovendien na drie uur niet meer reden. Dat moet toch anders?
Inez: "Dit jaar is er meer (en groter) vervoer in vaste routes langs alle clubs geregeld. De auto's rijden een vast parcours. Bij elke club zul je dus geregeld auto's tegenkomen, te herkennen aan het Club Cruise-logo."



... of in een hummer

4) Vorig jaar stopten de speciale taxi's na drieen met rijden. Wordt er dit jaar wel gereden tot sluitingstijd?
Inez: "Dit jaar rijdt het vervoer ook tot 03:00 uur, mede omdat er hele ludieke wagens rondrijden en we in het kader van de veiligheid hebben besloten na 03:00 uur geen mensen meer te vervoeren. Rond die tijd hebben mensen al vaak flink wat gedronken en na 03:00 uur is het een goede tijd om te eindigen met rijden als de laatste club van het parcours is bereikt. Wij regelen dus geen vervoer terug naar huis. We zouden het graag willen, maar dan wordt het wel een erg duur extraatje. De fiets is dus eigenlijk goedkoper, maar dan zit je niet gratis in een limousine of oldtimer. Het is maar wat je leuker vindt. Een betaalde taxi terug naar huis doe je op een gewone uitgaansavond toch ook en twintig euro voor twintig clubs inclusief vervoer is toch helemaal niet duur?"

5) Wat mogen we absoluut niet missen tijdens de Club Cruise?
Inez: "Een aqua party in de Hollywood Music Hall, Clash of the Coverbands met diverse live-bands in Plan C, champagne op het terras van Prachtig Rotterdam, Off Corso heeft een uitgebreide programmering met expositie, catwalk, performances en diverse resident DJ's."

Love2party @ Club Cruise 2005
Club Cruise

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws