Bart Skils vs. Jeroen Verhey

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Jeroen over Bart: Hij draait, ik treed op



Bart Skils


Jeroen Verhey

Op zondag 30 juli is Love2Party weer op het strand te vinden. Elements Beach, aan de kust bij 's Gravenzande, is dan het toneel voor de tweede editie in 2006 van Love2Party's befaamde strandfeest reeks. Aan o.a. Bart Skils en Jeroen Verhey, onder zijn alias Grooveyard, de eer om Elements eens goed op zijn kop te zetten. Wat ze ons zullen laten horen? Bart: "Vorig jaar had ik een koffer vol diepe grooves meegenomen, maar stond er een crowd die 'ready to party' was. Dit jaar gaan we met die gedachte vol aan de bak."

Wat kunnen we van je verwachten op Love2Party's tweede strandfeest van het seizoen?
Bart: "Ik heb er in ieder geval weer erg veel zin in. Vorig jaar had ik een koffer vol diepe grooves meegenomen, maar stond er een crowd die 'ready to party' was. Dit jaar gaan we met die gedachte vol aan de bak."
Jeroen: "Een Grooveyard-set, met Ableton Live, niet te moeilijk. Kan helaas niet al m'n Laptops meenemen met dat zand."

Wat is jouw meest gedenkwaardige strandgig tot nu toe?
Bart: "Vorig jaar hebben we bij Mecca een supernacht gehad met Monocult. Het was warm, bijna windstil en het publiek ging er helemaal voor met sets van Matthew Dear, Sander Baan en de vrienden van Mono en Phonocult."
Jeroen: "Geen gig, maar wel een mooi strandmoment. 's Nachts naaktzwemmen met een volle maan in een zee van fluoriserend lichtgevende algen, die als electriciteit op je lichaam reageren. En ja, die gaven echt licht. Wie niet weet dat dat echt bestaat: zie de film 'the Blue Lagoon'."



Bart Skils, vorig jaar op Soul Beach

Hoe ziet jouw ideale strandfeest eruit?
Bart: "Lekker weer, veel drank, goede muziek en vooral een open minded publiek dat voor alles gaat."
Jeroen: 25 graden, Jay Scarlett als warm-up DJ, daarna een flamenco performance, dan een houseset van iemand die niemand kent, dj Mad'r bijvoorbeeld. Vervolgens een 24 uurs-set van Villalobos, Jay Samuel, Michel de Hey, Danny Howels etc. Met veel cocktails, 20 procent mannen en 80 procent vrouwen. Maar ja, Wie wil dat nu niet?"

Beschrijf Jeroen/Bart in vijf woorden.
Bart: "Muzikaal talent en aardige gast."
Jeroen: "Vriendelijk, Rustig, een goede DJ, veel te Mojo en Sleutel-vinder (Ik had per ongeluk mijn sleutels in zijn tas gestopt, waardoor ik mijn auto moest laten staan en moest liften vanaf Free Your Mind naar Rotterdam)."

Wat zijn de verschillen tussen jullie?
Bart: "Haha.. Ongetwijfeld een aantal verschillen qua karakter. Onze connectie is in ieder geval muziek en daar laat ik het maar bij."
Jeroen: "Pfff... Hij draait, ik treed op."



Jeroen Verhey tijdens zijn verjaardagsfeestje in Waterfront

Wat zijn de krenten uit de pap voor jou deze zomer?
Bart: "In de zomer zijn het vooral de buitenfeesten die het hem doen: Awakenings, FYM, Rockit, Mysteryland, Solar en Lowlands als vaste prik. Op Lowlands dit jaar in de 24-uurs tent, de plek waar het 's nachts allemaal gebeurt qua gekkigheid.
Daarnaast heb ik ook een paar buitenlandse shows waaronder 10 Days Off, Bratislava, Estland en in Jena (in de club van de Wighomy Brothers).
Verder ben ik erg benieuwd naar het "10 jaar Jelinek" feest waar ik met Dimitri en Aardvarck zal optreden. En dan ben ik vooral benieuwd naar het publiek en de vaste bezoekers. Ja, er zijn zoveel leuke dingen te doen deze zomer. Of je nu voor of achter de draaitafels staat, de zomer rockt!"
Jeroen: "Ibiza en twee keer Japan. Inclusief een back2back liveset in 'Womb' met Alexander Kowalski en Joris Voorn, dat wordt knallen!"

Wat doe je momenteel naast het draaien?
Bart: "Momenteel ben ik vooral druk bezig met de voorbereiding van VOLTT loves summer. Er zit veel werk in het organiseren van een open air event, dat heb ik wel een beetje onderschat. Vergunningen, personeel, bouwtekeningen, beveiliging, horeca etc. Verder probeer ik 1 a 2 dagen vrij te houden voor het maken van muziek en daarnaast veel naar buiten om van het weer te genieten en met vrienden te hangen."
Jeroen: "Ik componeer een album met een een meisje dat Japans zingt. We schrijven de liedjes en componeren alles zelf. Vervolgens zingt zij ze in en ontstaan er juweeltjes van liedjes waar in Japan mensen van zullen gaan flauwvallen, zo mooi."

Wat is je top 10 favoriete strandplaten:
Bart: "Uhm.. Ik kies niet graag maar dit zijn in ieder geval een aantal nieuwe platen die ik de laatste weken veel draai:

Microfunk - The white room/Pecan (Remote Area)
Hugo - You are music (Tongut)
Bart Skils & Anton Pieete - 16 yards (2000 And One rmx) (100% Pure)
Tom Clarke - Meteor im eis (Highgrade)
Baby Ford & Mark Broom - Tightrope pt.2 (Pure Plastic)
Matt O'Brien - Serotone (Off Key)
Paul Mac - Travelling light (Theory)
Kollektiv Turnstrasse - Meledrama (Nils Nilson rmx) (Ostwind)
Quinn - Americana (Unreleased version 2) (Delsin)
Jackmate - Short life (Philpot)
Heartthrob - Baby kate (Adam Beyer rmx) (M-Nus)
Peter Dildo - Curly blonde (Trackdown)
2000 and One - Tropical melons (Cocoon)
Exercise One - Debaya (Mobilee)
Jeroen Liebregts - The drivers seat (Audio Assault)
Seuil - Uneasy circle (Unknown)
Shinedoe - Phunk (Mark Broom/Villalobos rmx) (100% Pure/Intacto)

Jeroen:
1 Beachboys - Good Vibration
2 Grooveyard - Compound
3 Los Lobos - Tequila!
4 Onur Ozer - Twilight EP
5 M.A.N.D.Y. & the Sunset People - Sunset People
6 Ricardo Villalobos - For Disco Only
7 Roy Ayers - Sunshine
8 Moodymann - Black Mahogani
9 Sweet Smoke - Just a Poke
10 ..."

ik ga naar Love2Party @ Elements Beach en ik neem mee
Bart: "Een groep vrienden en bekenden, een goede party-spirit en waarschijnlijk een kater als bagage van de nacht ervoor."
Jeroen: "Bassie en Adriaan en nog meer leuke vriendjes en vooral vriendinnetjes."

Bart Skils
Secret Cinema

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws