Terugblikken op 2005 met Guuz Hoogaerts

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Trance weer niet dood...


Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2005 en vooruitkijken naar 2006. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. We trappen deze terugbliksessie van 2005 af met muziekjournalist Guuz Hoogaerts (Nieuwe Revu). Uiteraard is het forum bedoeld voor de hoogtepunten van onze bezoekers. Laat ons weten wat jou heeft geraakt in 2005, en wat juist niet.

Beeld: Lianne van de Laar


Muzikaal hoogtepunt: Jamie Lidell op Lowlands. Eenmanselectrosamplefunk van gutsende zweet-kwaliteit. En als het allemaal te gek werd, weetjewel, deed hij een hartverscheurend mooie soulballade. Check dat album Multiply!
Muzikaal dieptepunt: Trance weer niet dood.
Aanstormend talent: Alvin van Veen, a.k.a. Magnatron. Amsterdamse laptopper met soundtrack- en freejazzvoorkeur, die ook een heel aardig mopje balkanpogofunk kan (mee-)brouwen.
Beste feest van het afgelopen jaar: Schaamteloze zelfpromotie: Bossa Boogie 8 in Pakhuis Wilhelmina, met Buscemi achter de wielen van staal.
Voldeed 2005 aan je verwachtingen? Meer dan. Een wagonlading aan geweldige dansplaten. Om over het aanbod aan Franse zuchtmeisjesmuziek nog maar te zwijgen.
Wat kan er beter in 2006? Don't get me started. Maar ik wil niet over komen als opa Zeiksnor, dus slechts 1 opmerking: van een keer lachen, een keer een vriendelijk woord en niet dat handje ophouden aan de deur, is nog geen portier dood gegaan. Probeer maar.

Top-10 van 2005
1. M.I.A. - Arular (XL)
2. Jamie Lidell - Multiply (Warp)
3. Diverse Artiesten - Total 6 (Kompakt)
4. Kid Sublime - Basement Soul (Kindred Spirits)
5. New Cool Collective - Trippin' (DOX)
6. Fat Freddy's Drop - Based On A True Story (Kartel)
6. Kelley Polar - Love Songs of the Hanging Gardens (Environ)
7. Curumin - Achados & Perdidos (Quannum)
8. Cabruera - Proibido Cochilar (Piranha)
9. Goldfrapp - Supernature (Mute)
10. Buscemi - Late Nite Reworks Vol. 1 (Downsall)

Nieuwe Revu
Guuz zijn column in DJ Broadcast

Terugblikken met Gene Williams
Terugblikken met Truus Trendy
Terugblikken met Olaf Boswijk
Terugblikken met Svendex
Terugblikken met Benny Rodrigues
Terugblikken met Alfred Bos
Terugblikken met Rocco Veenboer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws