Motion

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Een deel van de vaste aanhang komt uit de gay-scene. Dat geeft sfeer


Motion is een van de snelst groeiende dance-organisaties uit Amsterdam en bestaat inmiddels twee jaar. In een relatief korte tijd heeft Motion zichzelf op de Nederlandse dancekaart gezet, onder andere door unieke optredens van wereldberoemde artiesten en grootschalige mediacampagnes. Hoog tijd om de mensen achter Motion eens aan de tand te voelen.

door: Rogier Vlaming
Met dank aan Glamcult


Wat is de essentie van Motion?
"Motion wil graag anders zijn dan anderen, een buitenbeentje. Dat zie je terug in de entourage, de dj's en het publiek. Vooral naar de aankleding en vormgeving gaat veel aandacht uit. Met Motion proberen wij ons te onderscheiden van andere feesten door tijdloze onderwerpen te gebruiken, waarbij beweging een centrale rol speelt. Zoals de natuur, voortbeweging en licht. Maar niet alleen de aankleding maakt Motion uniek, ook de dj's die op het programma staan en de VJ spelen een prominente rol. Verder maakt Motion gebruik van acrobatische acts en levend decor. Iedere keer wordt er weer wat bedacht om het publiek het "wow" gevoel te geven."

Twee jaar Motion hoe voelt dat?
"Dat voelt goed! Het is voorbij gevlogen en we zijn zelf ook net als Motion gegroeid in de afgelopen twee jaar. Als je terugkijkt, hebben we het toch lang niet gek gedaan en keer op keer mooie producties neergezet, met een mooie lijst topartiesten. We zijn begonnen met organiseren in de Muziekfabriek, een oude lasergamehal en melkfabriek. Dat is een superlocatie, maar wel een met een gebruiksaanwijzing, dus dat was wel even schrikken in het begin, zelfs de wc-rollen moesten geregeld worden. Maar we hebben natuurlijk ook veel lol gehad en leuke dingen gedaan. Het begon al op het eerste feest, toen hebben dezelfde avond een echte Engelse bus gehuurd en deze, met mensen in fel gekleurd pakken, paraplu's en bolhoeden, op het Muntplein geparkeerd om zo voorbijgangers mee te lokken naar het feest en met succes!"

Jullie hebben inmiddels een flinke groep vaste trouwe bezoekers. Waar komen die voor?
"Wat we vaak horen, is dat mensen de sfeer bij Motion zo uniek vinden. Er komt leuk publiek: lekker gemengd, niet te jong en een deel komt uit het gay-circuit. Die bezoekers zijn altijd wel in voor iets geks of aparts en maken toch je feest. Verder doen wij echt ons best de grote namen, die je vaak alleen op festivals tegenkomt, ook bij Motion te hebben voor een publiek van 1000 man."


Kevin Saunderson & Benny Rodrigues draaien zaterdag tijdens de verjaardagseditie van Motion in Hotel Arena

Is dat ook wat Motion bijzonder maakt?
"Ja, ik vind Motion absoluut bijzonder door de goede sfeer die er is op zo'n avond, heerlijk ongedwongen. Niet van dat "kijk mij, ik ben geweldig" volk en dus ook niet die sfeer."

Wat is de perfecte motion-locatie?
"Dat is een locatie met allure. Een fraai vormgegeven ruimte waarin de ultieme Motion sfeer, iets aparts, voor een maximum aantal personen van 1200."

Wat is de perfecte motion dj?
"Die bestaat niet. Bij Motion vinden we het leuk om allerlei verschillende deejays te hebben. Of dat nou in de groove, house, progressive of techno hoek zit, maakt niet uit. Het is inderdaad bekend dat we altijd grote headliners hebben en er staan op dat vlak nog wel een aantal op ons verlanglijstje. Denk dan aan een Ricardo Villalobos, een Sasha of John Digweed, Deep Dish, Laurent Garnier, Ritchie Hawtin, Roger Sanchez, David Guetta en Bob Sinclair. En zo kunnen we nog wel even doorgaan."

Zijn bovengenoemde deejays niet veel te duur?
"Ja vaak wel, dat klopt. Maar als we kijken wat we in twee jaar bereikt hebben op dit vlak, dan mogen we zeggen dat we nu vaak op behoorlijke kortingen kunnen rekenen. Dat komt omdat de meeste boekingskantoren en deejays wel weten dat het bij ons altijd goed en strak geregeld is. Misschien wel iets te goed denken we wel eens. Headliners komen graag terug en geven wel eens aan resident te willen zijn voor 1 a 2 keer per jaar. Dat is natuurlijk een groot compliment voor ons."

Zijn er nog bijzondere toekomstplannen?
"We gaan gewoon door zoals nu. Het gaat steeds beter en ons publiek is nog altijd erg enthousiast. Het is iedere keer weer geweldig om een Motion-feest te organiseren. Het is wel een redelijk zware productie, omdat we op alle fronten bezig zijn: extra geluid bijplaatsen, aankleding, extra licht, rode lopers, acts, limousines, noem maar op. Maar na het feest heeft ons team altijd een voldaan gevoel. Daar is het ons om te doen."

Het tweejarige bestaan wordt aanstaande zaterdag gevierd met een spectaculair verjaardagsfeest in Hotel Arena Tonight. Met dj's Kevin Saunderson, Matthew Dekay, Benny Rodrigues, Jesse Voorn, Miss Nine, Sem Sonic, MC Stretch @ VJ Vision Impossible. Prijs in de voorverkoop 19,50 (ex fee) / Prijs aan de deur: 22,50



Dit artikel is verschenen in de nieuwe editie van Glamcult. De uitgaanskrant is nu overal verkrijgbaar

Motion

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws