De twee gezichten van Michel de Hey

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Nieuw mixalbum Rotterdamse technokoning


Op zaterdag 23 april presenteert Michel de Hey zijn nieuwe mixcompilatie in de Rotterdamse Off Corso. MdH-2 Faces is de opvolger van zijn vorig jaar verschenen Trust the DJ-cd MDH 01 en bevat een schijf met de stevige techno, terwijl de tweede cd is gevuld met groovy en funky techhouse. Love2Party belde de Rotterdammer op en vroeg hem het een en ander over zijn nieuwe kindje.

Je nieuwe mixalbum heeft als titel Two Faces. Welke gezichten laat je zien en wat zijn de verschillen?
Michel: "Het afgelopen jaar ben ik op veel plekken geweest. Op veel festivals, maar ook in heel veel clubs. De ene cd geeft een weergave van de nummers die ik vaak in een club draai of heb gedraaid, de andere cd is meer een party festival techno cd. Volgens sommigen is er een donkere kant aan mijn muziek en een lichte kant. Je kan het ook zien als 1 set, dan plak je de cd's naast elkaar. Of de ene cd is de afterparty van de andere. Het is maar net hoe je stemming op dat moment is. Maar muziek moet je vooral beluisteren, niet analyseren."

Je vorige verzamelalbum 'Just The Two Of Us' die je samen met Secret Cinema produceerde, was alleen online via de Hey-store te bestellen. Wordt je nieuwe mixalbum wederom alleen online te koop aangeboden?
Michel: "De vorige cd was echt een EC Records cd. De nieuwe is in samenwerking met NEWS, Free Record Shop, Full Circle en EC Records. Dus een andere aanpak, hoewel hij ook online via de Hey-store verkrijgbaar zal zijn."



Albumhoes MdH-2 Faces

Op de nieuwe DVD van Carl Cox verander je in een gerenommeerde verslaggever. Ambieer je een carriere als razende reporter?
Michel (lachend): "Ik heb het resultaat van de interviews nog niet gezien, maar ik weet niet of ik dat wil zien. Later als ik groot ben of wanneer ik echt geld wil verdienen, word ik waarschijnlijk wel verslaggever!"

Je draait in allerlei landen om je mixalbum te promoten. Naar welke gigs kijk je uit, en waarom?
"Amerika - Detroit. Dat is toch wel een historische plek. Van China heb ik geen idee, wat te verwachten. In alle Oostbloklanden waar ik ga draaien, is het altijd leuk, maar de kick off in Off Corso is ook iets waar ik naar uitkijk. Rotterdam Rocks!"

Welk gezicht laat je zien tijdens Carl Cox & Friends in Ahoy?
Michel: " Vanwege productietechnische toestanden draai ik twee keer: vroeg en laat. Volgens mij resulteert dat in maar 1 gezicht, en dat is een blij gezicht!"

Michel de Hey

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws