Binnenstebuiten: Rocco Veenboer (Awakenings)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Ik heb fraude gepleegd, om destijds toch nog even die propedeuse binnen te halen


Rocco Veenboer mag terug naar zijn oude nest. Op 18 en 19 februari pakt hij groots uit met een heus Awakenings-technoweekend in de grondig gerenoveerde Westergasfabriek. Wie is deze succesvolle organisator eigenlijk? Een persoonlijk interview met een zachtaardige, zelfstandige, rechtlijnige, eigenzinnige, strategische en realistische Amsterdammer.

Naam:
Rochus Adrianus Paulus Veenboer
Woonplaats: Amsterdam. Wellicht verhuis ik over 5 jaar richting de kust, om meer te kunnen kitesurfen.
Geboren: Op 28 januari '68 in het ziekenhuis te Leiden. Ben grotendeels opgegroeid in Nieuwkoop. (Het groene hart.)
Gezin: Ik kom uit een nest met zeer jonge ouders. Mijn moeder was 19 toen ze mij kreeg. Ik heb 1 jongere zus. Zij werkt ook bij Monumental. Ik kan terugkijken op een fijne jeugd, ondanks het kleine dorp waarin ik ben opgegroeid.
Opvoeding: Heb in mijn ogen een iets te vrije opvoeding gehad. Maar gelukkig is alles toch nog goed gekomen.
Kinderen: Tja, ik ben zelf nog een kind. Dus...
Opleiding: Twee jaar Culturele Antropologie en niet Westerse Sociologie gestudeerd. Ik heb mijn propedeuse nog wel gehaald, maar ben vervolgens begonnen met feesten (geven).
Jeugdidealen: Sport was erg belangrijk. Topsporter dus. Maar had ondanks mijn aanleg, niet genoeg doorzettingsvermogen voor vele uren trainingsarbeid.
Karakter: Zachtaardig, zelfstandig, rechtlijnig, eigenzinnig, strategisch, realistisch.
Hoe omschrijven jouw vrienden je? Het aantal 'echte vrienden' dat ik heb, herkent zich wel in bovenstaande.
Wat vergeten ze dan altijd? Die rakkers zijn veel te bijdehand om dingen te vergeten en houden me goed in de gaten.
Hobby's? KITESURFEN!!
Sport: Zie hobby's.



De gerenoveerde gashouder

Vakantie: Ben vaak in Goa geweest. Ben nu echter alleen nog maar op zoek naar mooie, winderige plekken (in verband met mijn hobby/sport.)
TV: Ik kijk geen serieuze TV, maar wel af en toe een goede film.
Vrije tijd: Naast het feesten - wat ik nog niet heb afgeleerd - probeer ik weer wat meer te lezen. Verder ga ik graag uit eten.
Stad: Amsterdam, omdat ik daar gewoon de weg goed ken na 15 jaar. Alleen het klimaat is voor mij een probleem. Voor de rest is het een topstad!
Bewondering voor? Alle mensen met doorzettingsvermogen.
Spender of spaarder? Spaarder, van huis uit. Lenen is een woord wat wij niet kennen. Ik verdien goed, maar leef best sober. Hou niet van shoppen.
Waar geef je het meeste geld aan uit? Aan kitesurfspullen en vakantie.
Waar lig je 's nachts van wakker? Gelukkig helemaal nergens van.
Wat doe je 's ochtends als eerste? De katten eten geven.
Hoogtepunt: Recent hoogtepunt is de ontdekking van de kitesurfsport waar ik helemaal in op ga. En dat zonder blessures.
Dieptepunt: Het moeten stoppen met voetbal, badminton en hardlopen vanwege chronische blessures.
Met wie zou je wel een dagje willen ruilen? Ik zou graag een dagje de skills hebben van Ruben Lenting; een jochie van 17 uit IJmuiden, die de beste kitesurfer van Nederland is (momenteel nummer 2 wereldwijd!).
Grootste zonde die je in je leven hebt begaan: Ik heb fraude gepleegd, om destijds toch nog even die propedeuse binnen te slepen.
Doelstelling dit jaar? Het wordt een druk jaar met veel afleveringen van Awakenings. Doel is veel mensen gelukkig te maken met superieure en memorabele nachten.

De eerste editie van Awakenings (18 en 19 februari) in de Westergasfabriek, met dj's als Dave Clarke, Chris Liebing, Speedy J en Steve Rachmad op de playlist, is helemaal uitverkocht. In het weekend van 15 en 16 april mogen degenen die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen op herkansing, tijdens een nieuwe aflevering van het populairste technofeest van Nederland. Volgende week vrijdag (28 januari, de geboortedag van Rocco) vindt Awakenings plaats in het Rotterdamse Now & Wow. Dj's als Michel de Hey, Secret Cinema, Ben Sims en Cari Lekebusch zullen de fundering van de oude Graansilo op Zuid eens goed testen.

Awakenings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws