Terugblikken op 2004 met Love2Party

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Terugblikken met de Love2Party-medewerkers



N*E*R*D* - Fly or Die (hoogst genoteerd in de lijstjes)

Het hele jaar door geven we je onze mening, ervaringen, beschouwingen en reacties. Over feesten en festivals. Over concerten en dj-sets. En over muziek. Muziek die we horen als we uitgaan. Muziek die we thuis, in de auto of op de redactie draaien. De hele rits terugblikken op 2004 is nog niet afgelopen maar onze eigen terugblik op 2004 wilden we toch nog even kwijt. Jouw ervaringen, beschouwingen en meningen over de dingen die jou in 2004 bezig hielden lezen wij natuurlijk graag in het onderstaande forum!

Muzikaal hoogtepunt:
Menno:
Het interview met Richard Devine. Een man die zijn passie leeft en er bovendien beklemmend over kan vertellen.
Iddo: De magnifieke set van Heiko Laux in Off-Corso, het nostalgische optreden van Kraftwerk, minimaal genot van Jay Haze en Zip op Reactor, topproducer Matthew Dear tijdens Voltt, de diepte in met Jacek Sienkiewicz op Awakenings, pompende funky techno van Joey Beltram in Tresor en de energie van Jeff Mills op Lowlands.
Nico: Het geluid van de ontwakende natuur in Zweden, 's ochtends vroeg bij het begin van een 25 km lange kanotocht. Nevels mist boven het water en tussen de bomen, de rivier ingeklemd tussen bergtoppen en peddels die door het water glijden. Ver weg van de bewoonde wereld met alleen het geluid van plonzend water, fluitende vogels en stromende beekjes en watervallen terwijl de zon langzaam opkomt. Kippenvel!
Marcel: Music Tour: Jeff Mills & Laurent Garnier @ Paradiso.
John: Tja, dat zijn er nogal wat. Elke keer dat ik denk, jeezus, wat een plaat! Dit jaar waren dat in ieder geval voortdurend The Latin project-Lei Lo lay (Masters at Work remix) en Mooie Dag van Blof(SICK!!)-live in Ahoy.
Flexy Frank: Whighnomy Brothers @ Awakenings Festival die het regenachtige einde helemaal goed maakten & Roger Sanchez @ Extrema Outdoor die de regen liet verdwijnen en de zon weer liet schijnen!
Saskia: Dr. Kucho met zijn diverse producties dit jaar!
FF Erik: Funk Me en diverse hoogtepunten op Lowlands
Jeroen: Qua bandjes live: Franz Ferdinand en The Thermals, beide in Rotown
Qua festival: Supernatural Vleuterweide. Qua buiten de (stads)grenzen: Bobbito Garcia in club APT te New York, De Hop3 in pannekoekrestaurant Carroussel te Amsterdam. Qua in het Rotterdamse: Steve Bug in Off_Corso, Kid Koala in Nighttown, DJ Premier in Off_Corso, Git Hyper bij Loosefit in Rotown.
Swan: Jeff Mills op het Lowlands-festival! (check 3voor12.nl)
Kirsten: Tiefschwarz @ Petrol en 5 days off, Anthony Rother @ 10 days off, Pure Detroit @ Het Paard, Steve Bug @ Reactor, David Caretta @ Dance Valley, Ricardo Villalobos @ Doornroosje
Roelf Jan: Jill Scott in Paradiso, Grandmaster Flash in Paradiso, Maceo Parker in Paradiso, Chaka Khan in Paradiso, Joe Claussell op Tyn Akersloot, en de opwinding en blijdschap die je elke keer weer voelt als je een plaat hebt gekocht waar je al tijden naar op zoek was is altijd weer een hoogtepunt.
Stamp: Steeds meer en betere electronica feestjes in Nederland. Qua optredens: Chris Clark @ 1e Warpnight, Carl Michael von Hausswolff @ Sonar, Barbara Morgenstern @ Fusion, Captain Comatose @ Maria Am Ufer, Maurice Fulton @ Astigmatic, Stijn @ Lowlands, Mathew Jonson @ Roosje, en nog veel meer.
Cassim: DJ Jazzy Jeff @ Islander aflsuitend met 'summertime' en Music Tour: Jeff Mills & Laurent Garnier @ Paradiso


Menno

Saskia

Muzikaal dieptepunt:
Menno:
Het nieuwe Prodigy-album. Kitscherig en grotesk.
Iddo: Is me gelukkig niet bij gebleven.
Nico: De veel te lang doormodderende electroclash uitbarsting en de vele gedrochten van albums die er mee kwamen aanwaaien.
Marcel: Rush @ Off Corso en daarmee de vele clubavonden besmet met het zogenaamde piemeltjeshouse-virus.
John: Ik was een beetje van de top 40 of hoe dat dan tegenwoordig ook heet vervreemd. Kende er nog maar 1. De combinatie griep/op bed liggen/ TMF kijken bracht me weer op de hoogte. Mijn God, wat een zootje troep bij elkaar. Ik vrees voor de toekomst.
Flexy Frank: Popstars The Rivals: instant geproduceerde & gehypte 'hit'kids
Saskia: De Tokkies met Verre Kerst (dit kan gewoon echt niet...)
FF Erik: Zou ik niet weten, als het niks is loop ik gewoon weg of ga ik er sowieso niet heen. Muzikale dieptepunten heb ik dus niet, wel sfeerdieptepunten. Het onverschillige en stoere van sommige jonge stappers die chronisch last van een 'bad attitude' hebben. Of de goedkope mensen op slechte drugs bij FFWD en Extrema Outdoor bijvoorbeeld. Brrrr
Jeroen: Strike One was eigenlijk wel een aanfluiting, en Rotterdam Import had ik meer van verwacht. Al heb daar wel een paar goede optredens gezien van bijv. The Roots en Dizzee Rascal mee mogen maken. En natuurlijk O-Zone - Draago niks bij.
Swan: de 'terrorzaal' op Awakenings van 29 oktober
Kirsten: Dave Clarke @ Dance Valley, niet dat hij slecht draaide, maar heb zelden iemand zo inspiratieloos achter de draaitafels zien staan
Roelf Jan: Veel 'grote namen' die de verwachtingen niet konden waarmaken met Africaa Bambataa in de N&W als triest dieptepunt. En uit volle borst "Unchained melody" zingen in een karaoketent in Laos was mijn persoonlijke dieptepunt.
Stamp: The usual. (tmf bullshit, neppe hiphop, de naam jumpstyle.... blablabla.... enz.). De overkill aan feesten soms. "Eclectisch draaien", brrr....
Cassim: De Tokkies; dat lijkt me duidelijk...


Kirsten

John

Aanstormend talent:
Menno:
Secret Frequency Crew, Jimmy Edgar, Brooks, Helios, etc.
Iddo: Aanstormend talent is het niet, maar ik verwacht veel van de aanstaande releases van Heiko Laux, Octave One en Matthew Dear.
Nico: Joris Voorn, Hird
Marcel: Joris Voorn
John: Is me niet opgevallen. Het is toch meestal de oude garde, 4 Hero en Jazzanova bijvoorbeeld, die de beste dingen produceren. Kennis,ervaring en een brede blik komen met de jaren. Het zijn de volhouders, en niet de succeszoekers die het verschil maken.
Flexy Frank: Lindo Martinez (http://www.lindomartinez.com), Steve Mulder (http://www.dj-stevemulder.com), Thomas Vahe (http://www.thomasvahe.com), Jorick (Lichtfabriek Haarlem)
Saskia: Kareem Raihani
FF Erik: mijn broer (of toch die Pauzeplaatdraaier bij Temporary Playground?)
Jeroen: Joris Voorn, Kubus, TMPTD Audio, The Flexican.
Swan: Taras en Sandeep
Kirsten: Stijn
Roelf Jan: The Flexican. Tikte een demo-cd van hem op de kop, en het bleek een van de strakste mix-cd's te zijn die ik ooit heb gehoord.
Stamp: Jelle & DB


Swan

Iddo

Beste feest van het afgelopen jaar:
Menno:
De Warp-night afgelopen oktober was speciaal en verrassend. Van experimentele herrie tot uiterst groovy en funky elektronica. 'Soul' met aantrekkelijke abstracte vormen.
Iddo: Voltt in februari met bijbehorende after was een legendarische avond. Nico: Theatervoorstelling 'Heden Soup' van de krankzinnige, maar geniale Belg Wim Helsen en het heftige I.N.R.I. van De Bloeiende Maagden.
Marcel: Organisatorisch: Dance Valley / Persoonlijk: Love2Party Sessions met Kevin Saunderson.
John: feestje in Turnmills/London met Sandy Rivera en nog wat. Wat zijn die Engelsen in hun eigen land toch superbeleefd en vreselijk aardig, en wat gaan ze uit hun dak op de muziek! Lekker van zaal naar zaal zwalken en dit jaar werd er zelfs ook nog na tweeen drank geschonken. Vooruitgang! Biertje helaas wel 3,5 pond(5 euro 25), en sigaretten 6 pond(9 euro!!), maar gezellig!
Flexy Frank: Eye on the Future Warehouse Party @ Lichtfabriek vrijdag 24 december 2004 & Sven Vath @ Poema woensdag 29 december 2004
Saskia: Mysteryland!
FF Erik: Het Supernatural Funky Musique Festival en voor mij persoonlijk The Firefighters Birthdayparty in de Tearoom van de Van Nellefabriek
Jeroen: Zie eerste vraag: 'Muzikaal hoogtepunt', al schiet nu wel de beruchte boottocht na Fast Forward Dance Parade door mijn hoofd.
Swan: Free Your Mind, Lowlands en het 'Zomers' strandfeestje!
Kirsten: Lowlands met dikke stip op 1! Zowel muzikaal als wat betreft gezelligheid helemaal goed!
Roelf Jan: Southport Weekender. Onovertroffen.
Stamp: Free Your Mind, Sonar + feesten eromheen, Astigmatic, Berlijn.
Cassim: Rotterdam Import, ondanks de tegenvallende opkomst


Nico

Marcel

Voldeed 2004 aan je verwachtingen:
Menno:
Muzikaal wel, persoonlijk niet.
Iddo: De treinreis naar Praha, Bratislava, Budapest, Krakow, Warszawa, Berlin, Stockholm en Kobenhavn, de installaties van beeldend kunstenaars Ernesto Neto en Hans Op de Beeck, en de goede muziek, zorgde voor een schitterend 2004 zoals ik verwacht had.
Nico: Ja, persoonlijk en muzikaal meer dan genoeg hoogtepunten meegemaakt om zeker tevreden terug te blikken.
Marcel: Niet echt. Baanbrekende en/of tranentrekkende albums heb ik niet gehoord. En de sfeer in de clubs was vaak erg ingetogen.
John: Het ging zo snel voorbij, dat ik nog niet eens in verwachting was. Ach, ik verwachte er niet veel van, en dat werd het dan vaak ook.
Flexy Frank: Ik had niet echt (hoge) verwachtingen, maar een paar zaken zijn helaas wel anders gelopen dan gepland.
Saskia: Qua muziek zeker! Qua party's moet ik eerlijk zeggen dat er te veel "grote" feesten gegeven worden en dit gaat vervelen.
FF Erik: Ik heb nooit verwachtingen, maar het jaar ging best wel lekker zo. Het is snel voorbij gegaan met al die aangename bezigheden. En party-end Rotterdam klaagt wel maar het werd op een aantal punten een stuk leuker in 2004.
Jeroen: Zijn toch wel een paar leuke dingen bij gekomen, maar misschien ben ik dan ook niet zo negatief ingesteld want op forum denken ze daar soms heel anders over. Now & Wow weer onderdak, Reactor met nieuwe eigen plek en intieme initiatieven zoals Loosefit, Club Waas, Tearoom, Seiji tijdens Jigger in Off-Corso lounge, Da Circle of Sole wat blijft lopen...
Swan: Als ik kritisch moet blijven... Nee
Kirsten: Eigenlijk niet. Ik vond vooral de festivals (met Lowlands en Free Your Mind als uitzondering) bijzonder tegenvallen. Extrema viel zwaar tegen en Dance Valley was echt een aanfluiting. Je legt een hoop geld neer voor een kaartje en je krijgt er bar weinig voor terug. Dat moet toch beter kunnen!?
Roelf Jan: Heb geen idee wat mijn verwachtingen waren. Maar vond het een prima jaar. Ik zou het zo over doen.
Stamp: Aardig.
Cassim: Eigenlijk ben ik best tevreden. Onverwachte verrassing voor mij was de opleving van black music (okay; noem het urban)


Jeroen

Flexy Frank

Wat kan er beter in 2005:
Menno:
De oliebollen natuurlijk! Maar ook het kritisch denken over de dancescene in Nederland. Het schort nog veel te veel aan zinnige kritische geluiden. Er is naar mijn mening nog teveel een 'niet diep nadenken maar meedoen'-mentaliteit.
Iddo: Het stopzetten van de negatieve media, en een oplossing van de conflicten in de Afrikaanse landen Tsjaad, Congo, Sudan, Ivoorkust en de rest van het continent.
Nico: Heel veel. Het is wel even tijd voor wat lichtpuntjes.
Marcel: De leefbaarheid in dit land. (Graag zonder oranje armbandjes ed.)
John: Veel. Lees een krant, ofzo. Dan snap je wat ik bedoel. Op kleinere schaal: weg met de exorbitante prijzen voor alles. Feesten, cd's, drank , alles wat het leven nog leuker maakt, normale prijzen graag. Verder: Iedereen aardig of minstens beleefd tegen elkaar. Weg met belachelijk portiersbeleid bij clubs. Niet meer vechten op feesten. Maximaal 1 trance-cd per jaar kopen.(Of minder) Zelf wil ik vanaf 2005 wat positiever proberen te recenseren. Geef me daar dan a.u.b. wel reden toe, artiesten!
Flexy Frank: Meer verdraagzaamheid & liefde, meer dansen op aparte kleine feesten en meer goede muziek!
Saskia: DanceValley en Mysteryland: minder DJ's en daardoor langere sets!
FF Erik: Nog meer kleine feesten met goede muziek en een sexy sfeer die gegeven worden door mensen met zuivere motieven
Jeroen: Doorgaan op ingeslagen weg, weer wat meer menselijkheid in het uitgaansleven. De geruchten zijn bemoedigend, voorheen Blauwe Vis weer open, Spinna komt langs binnenkort, Miguel Migs ook begreep ik uit enkele posts op forum! En nog vaker Leroy Rey uitnodigen in Rotterdam. Op persoonlijk vlak: ik heb wel een keer behoefte aan een vaste baan!
Swan: Meer leukere, creatieve, betaalbare en intieme feestjes!
Kirsten: Alles natuurlijk!
Roelf Jan: Ik hoop dat er weer eens een paar echt goede houseplaten worden gemaakt. Het is veelzeggend dat de meest gedraaide plaat van 2004, Soul Central "Strings of life", een remake is van een oude klassieker. Wanneer wordt er weer eens een echt tijdloos houseanthem gemaakt?
Stamp: Veel.
Cassim: Tegenwoordig kun je elk weekend een heftige dj horen in een club om de hoek. Het is niet meer bijzonder als er een grote naam ergens staat. Daardoor worden we verwend, liggen de verwachtingen te hoog en vallen de sets tegen. Dat mag wel minder in het nieuwe jaar.


FF Erik

Stamp

Cassim


CD/DVD/Plaat toptien van 2004 in willekeurige volgorde van Stamp:
WarpVision: The Videos 1989-2004 (Warp)
Mathew Jonson - Decompression (Minus)
Kettel - Volleyed Iron (U-Cover)
Lucien-n-Luciano - Blind Behaviour (Peacefrog)
Bola - Gnayse (Skam)
Team Shadetek - Burnerism (Warp)
Chloe - The Forgotten EP (Karat)
Stijn - Euphoric (Mijn Label)
Der Zyklus - Biometery (DUB)
Mocky - Are + Be (Four Music)

Top tien van Roelf Jan:
1 Pushim: "like a sunshine" (EOL remix)
2 Bugz in the attic "Booty la la"
3 Kem "Love calls" (DFA remix)
4 NERD "Fly or die" (hele album)
5 Jazztronic "Samurai"
6 Snoop Dogg and Pharell "Drop it like it's hot"
7 Franz Ferdinand "Franz Ferdinand" (hele album)
8 Jeff Mills "Choice, a collection of classics" (cd 1)
9 Jazzanova "...mixing" (hele cd)
10 Donald Byrd "Lansanna's priestess" (Dj Spinna remix)

CD-toptien van 2004 van Marcel:
1) Bent - Ariels (Ministry Of Sound)
2) Jimpster - Selected Remixes (Freerange Records)
3) Blaze - Found Love (Slip 'n Slide)
4) Jazzanova Mixing (Sonar Kollektive)
5) Joris Voorn - Future History (Sino)
6) Roni Size - Return To V (V Recordings)
7) Funk D'Void - Volume Freak (Soma)
8) Fabric presents ... Adam Freeland & Stacey Pullen (Fabric)
9) Novanova - Memoires (F Communications)
10) Terry Lee Brown Jr. - Terry's Cafe 7 (Plastic City)

CD-toptien van 2004 van Nico:
1) Various - Daddy G DJ-Kicks (!K7)
2) Twilight Circus Dub Sound System - The Dub Project (M Records)
3) Mouse on Mars - Radical Connector (Sonig)
4) Lucien-N-Luciano - Blind Behaviour (Peacefrog)
5) Moodymann - Black Mahogani (Peacefrog)
6) Rulers of the Deep - Tallinn Express (Nite:Life 019)
7) Depeche Mode - Remixes 81...04 (Mute)
8) Hird - Moving On (DNM)
9) Joey Beltram - The Rising Sun (Tresor)
10) Ricardo Villalobos - The Au Harem D'Archimede (Perlon)

Toptien van 2004 van Kirsten:
1) Tiga - Pleasure from the bass (Different/Pias)
2) Alter Ego - Rocker (Klang elektronik)
3) Spektrum - Kinda new - Tiefschwarz mixes (Playhouse)
4) Soulwax - NY Excuse (Pias)
5) David Caretta feat. Gigi Succes - Ermitte Technologique (Cocoon)
6) Mathew Johnson - Decompression (Minus)
7) Swayzak - Loops from the Bergerie (!K7)
8) Nathan Fake - The sky was pink (Border Community)
9) Donnacha Costella - Orange (Minimise)
10) Justus Kohncke - Timecode (Kompakt)

Top10 van 2004 in willekeurige volgorde van Swan:
Phil Weeks - Candela "Dj Sneak remix" - Robsoul
Chuck Daniels - The Funky Flarnum - Oomph
Dj Sneak - Que Pasa "Tee's ultra dub" - Magnetic
Lil' Mark - Dimensions EP - Greenhouse
Josh Wink - 20 to 20 (Album) - Ovum
Jason Hodges - Fuck Hodges - Oomph
Joris Voorn - Future History (Album) - Sino
Joey Youngman - Welcome to Oakland EP - Nightshift
Freaks - The Creeps "Steve Bug remix" - Gigolo
Spettro - Texan Leeds Connection "Green dub mix" - Underground Soul Tribe

Top-10 van 2004 van Jeroen:
In No particular Order, alles (hele cd's en losse tracks) door elkaar en zal vast wat vergeten zijn:
Stijn - Euphoric (Mijn Label), Ghostface - Run (Def Jam), DuvelDuvel/Kubus/Opgezwolle (allen brachten skeit uit op TopNotch), Lucien-n-Luciano - Blind Behavior (Peacefrog), 160 mins of Marco Baily (Alphabet City), The Flexican mixtape (eigen beheer), Snoop Dogg & Pharell - Drop It Like It's Hot (Geffen), Franz Ferdinand - Franz Ferdinand (Domino), Putsch '79 - Asian Girls (Clone), The Dears - No Cities Left (Bella Union/Bang), Jay-Z - Black Album (Roc-A-Fella)

Top 10 diversen allerlei van FF Erik:
1. Maywood - Rio
2. Ben Human - Magic Man
3. Marvin Gaye - Sexual Healing (extended version)
4. Laid Back - Baker Man
5. Bryan Ferry - Love Is The Drug
6. DKD - Future Rage
7. Sade - Smooth Operator
8. Lou Reed - Walk On The Wild Side
9. Aretha Franklin - Save Me
10. Rubinho Font Es - We Are Gonna Rule The World

CD (of vinyl)-toptien van 2004 van Saskia:
1) Dr. Kucho & Gregor Salto - Can't stop playing (Disc Doctor)
2) Spektrum - Kinda new
3) Erick E - Keep on making noise (Work Records)
4) Hardsoul - Uber (Hardsoul)
5) Gadjo - So many times
6) Carl Kennedy - The love you bring me (Stealth Recordings)
7) Dr. Kucho - Lies to yourself (Disc Doctor)
8) Havana Funk - Bakiri Ban
9) Soul Central - Strings of life
10) Benjamin Bates - Whole

CD (of vinyl)-toptien van 2004 van Flexy Frank:
1) Incident - Joris Voorn
2) Back Together - Hardsoul
3) Flashdance - Deep Dish
4) Good Luck - Basement Jaxx
5) Can't stop playing - Gregor Salto & Dr. Kucho
6) Strings of Life - Soulcentral
7) War - Julien Jabre
8) alles van Mylo
9) alles van Jamie Cullum
10) alles van Villalobos

Top-10 van 2004 van Menno
Squarepusher - Ultravisitor (Warp)
Interpol - Antics (EMI)
Der Zyklus - Biometry (DUB)
CiM - Do Not Multiply Models (Ann Aimee)
Madvillain - Madvillainy (Stones Throw)
Dijf Sanders - Mating Season (DUB)
Lucien-N-Luciano - Blind Behaviour (Peacefrog)
cLOUDDEAD - Ten (Big Dada)
Nouvelle Vague - Nouvelle Vague (Peacefrog)
Max Richter - The Blue Notebooks (Fat Cat)

Top-10 van 2004 van Iddo:
1. Lucien-N-Luciano - Blind Behaviour (Peacefrog)
2. Alles releases van Matthew Dear alias Audion, False en Jabberjaw (Spectral, Minus).
3. Monobox - Remixes (Logistic)
4. Robag Wruhme - Wuzzelbud KK (Musik Krause)
5. Ricardo Villalobos - The Au Harem D'Archimede (Perlon)
6. Swayzak - Loops From The Bergerie (!K7)
7. Steve Bug - Bugnology (Pokerflat)
8. De albums van Damon Wild, Dave Ellesmere, Diego en Double X op Kanzleramt.
9. Jacek Sienkiewicz - Displaced (Cocoon)
10. Akufen - Fabric 17 ( Fabric)

Top-10 van 2004(in willekeurige volgorde danwel) van John:
1. Deadly Avenger - The last time I do this for nothing (Illicit)
2. N.E.R.D. - Fly or die (Virgin)
3. 4Hero - The remix album (Raw canvas)
4. Various - Secret love (Sonar Kollektiv)
5. Jazzanova - Mixing (Sonar Kollektiv)
6. Sandboy - Wanderlust (Hinterland)
7. Faithless - No roots (Bmg)
8. Zero 7 - When it falls (Time Warner)
9. Dj Gregory - In the house (Defected)
10. Blof-Live 2004(Emi)Toevallig wel, ja!

Top-10 van 2004 van Cassim:
1. Fabriclive 16 - Adam Freeland (Fabric)
2. Defected in the House - DJ Jazzy Jeff
3. Anthony Hamilton - Comin' From Where I'm From
4. N*E*R*D* - Fly or Die
5. Fabric 14 - Stacey Pullen |(Fabric)
6. Jay-z - The Black album
7. Kelis - Milkshake
8. 2pac ft. Nas - Thugs Mansion (Acoustic)e
9. Terry Lee brown Jr. - Terry's cafe 7
10. Alicia Keys - The Diary

Alle medewerkers van Love2Party wensen je een fantastisch 2005!!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws