Terugblikken met: Love2Party.nl

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Wat moet beter in 2003? Meer overleg tussen (Rotterdamse) clubs en organisatoren


Het nieuwe jaar is begonnen. Misschien is het wat laat, maar bij deze onze beste wensen! Dat we in 2003 nog maar veel mooie muziek mogen beluisteren en geweldige feesten en festivals kunnen gaan bezoeken. Misschien zien jullie liever de lijsten van een bekende dj en/of organisator, toch willen we jullie een glimp laten opvangen van wat ons zo boeide het afgelopen jaar. En vooral: wat er beter moet in het komende seizoen!


Overigens blijft deze rubriek nog een weekje bestaan. Veel organisaties, dj's en anderen hebben gereageerd op ons verzoek om hun jaarlijstje in te leveren. Er liggen daarom nog een aantal overzichten op jullie te wachten, zoals die van Ted Langenbach, Willem van M@W en Job de Wit (Oor, VPRO). Daarom gaan we nog een weekje door met de rubriek terugblikken met. Iedereen die gereageerd heeft, zal worden geplaatst.

Terugblikken met Marcel Wijnstekers



Muzikaal hoogtepunt:

Marcel: "Het interview met Underworld-zanger Karl Hyde in Londen, twee maanden voor de release van het laatste album A Hundred Days Off. Zelden heb ik iemand met zoveel passie over zijn muziek horen praten. Om kippenvel van te krijgen! Ook het gesprek met drum&bass-grootheid Goldie in diezelfde stad zal ik niet snel vergeten. Krijg ik het, na het stellen van een kritische vraag, daar toch met hem aan de stok!? Ik zag die grote klauwen al flink jeuken. Uiteindelijk kwam alles goed toen zijn manager tussenbeiden kwam. Gelukkig maar. Ik had het anders waarschijnlijk niet overleefd."

Muzikaal dieptepunt:

Marcel: "De opkomst van de zogenaamde 'congobongotamtam-house'. Vreselijk, dat overdreven getik op die trommels."

Aanstormend talent:

Marcel: "De jonge Amsterdamse producer Floris. Ik eis dat iedereen zijn vorig jaar verschenen, gelijknamige debuutalbum aanschaft. Wat een prachtplaat is dat toch! Met fantastische bijdragen van Sarah Bettens (K's Choice), Rose en Benjamin Herman van New Cool Collective."

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Marcel: "Ja, vooral de vooruitgang van mijn kindje: Love2Party.nl!"

Wat moet er beter in 2003?

Marcel: "Er moet een strenge forumpolitie komen op Love2Party. Ik ben een voorstander van het harde beleid. Gewoon alle ip-adressen plus namen bekend maken. Geloof me, de meeste spammers op Love2Party kennen jullie allemaal.
Meer en beter contact tussen de (Rotterdamse) clubs en organisaties. Concurrentie is goed, maar van elkaar kapotmaken wordt uiteindelijk niemand beter.
Jonge, talentvolle dj/muzikanten moeten meer kansen (en speeltijd in de clubs) krijgen.
Als laatste: het kiesgedrag van de mensen op 22 januari."

Toptien van 2002

1) Tom Middleton - The Sound Of The Cosmos cd/lp (Hooj Choons)
2) David Alvarado - Mayasongs lp (Peacefrog)
3) Underground Resistance - Transition 12" (UR)
4) Dot Allison - Substance, Felix da Housecat remix 12" (Virgin)
5) Jeff Mills - At First Sight cd/lp (Axis)
6) Mr. G - My Father's Farda / G's Strings 2X12" (Backfoot Music)
7) Fragile State - The Facts and the Dreams cd (4AM)
8) Robert Owens - Love Will Find Its Way lp (Unisex)
9) System 7 / Derrick May - Mysterious Traveller lp (A Wave)
10) Underworld - Two Months Off 12" (Junior Boys Own)
10) 16B - How To Live A Hundred Years cd (Hooj Choons)
10) Floris - Floris cd (United)
10) King Unique - Sugarhigh 12" (Junior)
10) Joey Negro presents Jakatta - Visions cd (Rulin)
10) Roni Size - Touching Down cd (Full Cycle)
10) Lemon 8 - The Inner Sanctuary Sessions cd (Basic Beat)
10) Rose - Power Of One, Kerri Chandler Remixes 2X12" (United)
10) Thievery Corporation - The Richest Man In Babylon cd (18th Street Lounge Music)

Terugblikken met Sander van der Hammen




Muzikaal hoogtepunt:

Sander: 1 hoogtepunt noemen is te moeilijk, dus noem ik er een paar. De 12u set van Danny Tenaglia in Privilidge (Ibiza). Wat een geweldige avond! Dichterbij huis: Secret Cinema & Coming Soon @ Future, Future Funk stage @ Extrema Outdoors en Derrick May en Gene Farris @ Off Corso. Persoonlijk hoogtepunt was toch wel de vorming en het van start gaan van het Love2party dj team."

Muzikaal dieptepunt:

Sander: "Dat zijn er teveel geweest dit jaar...helaas. Teveel slechte feesten."

Aanstormend talent:

Sander: "My buddy Little Tim natuurlijk!"

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Sander: "Ja en nee. Muzikaal gezien zijn is er redelijk wat goede muziek op de markt verschenen (zie top 10) maar ook veel bagger. Verschillende erg goede en gezellige feesten meegemaakt. Maar ook een overkill aan festivals en teveel van-hetzelfde-feesten. 1 ding is top: de funk is definitief terug in de muziek!"

Wat moet er in 2003 beter?

Eigenlijk hetzelfde als in de voorgaande jaren. De samenwerking en afstemming tussen clubs en organisaties. Twee grote feesten op 1 dag in dezelfde stad heeft het effect dat ze allebei een redelijke opkomst hebben. Wat meer afstemming zou als gevolg hebben dat beide feesten kans van slagen hebben. Samen werken aan de ontwikkeling van de dancescene. Verder zou het aantal festivals wel wat mogen inkrimpen. Dat geeft meer kwaliteit en minder kwantiteit."

Toptien van 2002:

In willekeurige volgorde:

Syke 'n' Sugarstarr - Release your mind (Deliciousgarden rec)
Monkey Boie Rascal - Soul Terror (Sureplayer rec)
Kid Creme - Hypnotizing (Illegal Beats)
Wally Lopez & Dr Kucho - Weekend E.P. (Weekend rec)
Grant Nelson - Ethnicity (Swing City rec)
Pornorama - Ceciwa (Earresistible Music)
Tomaz & Filterhead - Sunshine (Intec)
Noel Nanton - Your love (Ian Pooley rmx) (Honchos Music)
Nuboy & Sebastian Gamboa - Sweet Sonara (Weekend rec)
Dano, Chus & Ceballos - Deep Architecture (2020 rec)

Terugblikken met Chris Doolaard


Chris in aanraking met politie!


Muzikaal hoogtepunt:

Chris: "Underworld in de HMH. Wat een show, wat een vibe! Best live act in the world!"

Muzikaal dieptepunt

Chris: "Prodigy @ Beachrock. Ik zeg niet snel dat iets herrie is, maar dit kwam echt heel dicht in de buurt."

Aanstormend festival talent:

Chris: "Sound Vision in Den-Haag. Goed georganiseerd en muzikaal vernieuwend."

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Chris: "2002 voldeed op zomer / festival gebied volledig aan de verwachtingen (maar wat wil je ook met zo'n groot aanbod). Het gevoel in de clubs voldeed absoluut niet aan de verwachtingen, waarover meer bij puntje 5!"

Wat moet er beter in 2003?

Chris: "Er is 1 ding wat absoluut beter moet in 2003 en dat is de beleving van ons als bezoekers bij feesten en partijen. Wij zijn met zijn alle zo godsgruwelijk verwend en we hebben het niet eens door! Vooraf is er tegenwoordig met name gezeik over prijzen, line-ups en verwachte drukte dan dat er sprake is van een 'uit-kijken-naar-gevoel'. Waar is die good-old 'voorpret' gebleven? De tijd dat we op maandag alweer uitkeken naar het volgende weekend en een bepaald(e) feest/clubavond in het bijzonder. Vandaar mijn toptien met tips om het in 2003 weer spannend te maken op de dansvloer!"

Toptien van 2002

Chris: "Top tien voor de verveelde Nederlandse partyganger."

1) Weg met de afwachtende houding. Het is zo langzamerhand gemeengoed geworden op de Nederlandse dansvloeren: de afwachtende houding! Iedereen staat en wacht af tot ze vermaakt worden. We vergeten 1 ding: wij moeten het feest zelf maken!
2) Laat ons dansen! Lullen doen we in de kroeg of in zaal twee. Clubbezoek is dansvloer bezoek. (Stop het rondjes lopen!)
3) Laat ons dansen! Maar dan voor de DJ's en programmeurs. Het hoeft niet altijd zo moeilijk hoor. Hitjes en oude kletsers op zijn tijd is toegestaan!
4) We zullen minder op stap moeten. Part one: het wordt weer speciaal, je kijkt er weer naar uit en het gaat weer ouderwets los!
5) We zullen minder op stap moeten. Part two: het te grote aanbod van clubs en feesten zal minder worden en je bent weer blij als je erbij bent zonder je af te hoeven vragen of het wellicht in die andere zestien clubs niet leuker is...
6) Geniet van onze nationale helden! We kijken nog immer teveel naar buitenlandse helden. Laten we trots zijn op onze Neerlandse helden en ook daar een speciale avond van maken. (voorbeeld: eind januari @ ON three ours of DIMITRI)
7) Geniet van het moment! Wekelijks de tweede vraag (na het onvermijdelijke hoe is het, lekker, ja met mij ook...) bij de verveelde partyganger: waar ga je morgen/volgende week heen? HALLO! We staan nu hier!
8) Eerder komen! Vroeger beginnen is langer plezier voor hetzelfde geld.
9) Stop het zeuren, zeiken en zaniken op Internet en aan de bar. Stappen is bedoeld om plezier te maken en laten we ons dus concentreren op de leuke dingen.
10) Dit rijtje niet te serieus nemen! Het leven is niet zo zwaar en stappen al helemaal niet. Laten we er niet zo'n big deal van maken en weer ouderwets genieten.

Snap je het nog niet? Een voorbeeld: Erick E draait voor de zevende keer die dag 'Show me love' op het strand van Bloemendaal. Commentaren: Erick E is foute DJ! Show me love is een commerciele plaat! De drank is te duur. Het is te druk. Bloemendaal is niet cool meer. Ik moest Paul Oakenfold zien. Vroeger was het publiek veel leuker etc.etc. FOUT, het goede antwoord is: de zon schijnt, er zijn genoeg mooie mensen, je staat lekker op het strand in je eigen kikkerlandje, etc.

Het motto voor het jaar 2003 en Internet: het wordt het jaar van de voorpret! (Binnenkort meer tips voor de verveelde partyganger plus het voorpretmomentje van de week...)

Terugblikken met Nico Baars




Muzikaal hoogtepunt:

Nico: "Snotterend en grieperig naar Amsterdam voor een interview met Luke Slater voor Bg Magazine. Het werd een van de beste en meest boeiende gesprekken die ik de afgelopen 10 jaar heb gevoerd!.....De eerste keer dat ik de promo van het nieuwe album van Underworld verwachtingsvol beluisterde....Het vijftien minuten durende 'Bush Workout' van het album 'King Britt presents Oba Funke.Wat een waanzinnige heftige plaat....Mood Phase 5ive 'unplugged' een dik kwartier improviserend op Lowlands nadat de stroom was uitgevallen...David Alvarado op Extrema Outdoor...De voorstelling 'Funktioneel Naakt' van cabaretier Theo Maassen. Heftig!......Enne....natuurlijk het schrijven voor Love2Party.nl en alle leuke reacties!!!"

Muzikaal dieptepunt:

Nico: "De vele wanstaltige en ranzige electrogedrochten die inhaken op de helaas nog niet te stoppen revival van het eighties genre.... Door omstandigheden eerder dit jaar, na bijna 10 jaar moeten stoppen met schrijven voor BG Magazine, helaas."

Aanstormend talent:

Nico: "Harco Pront uit Eindhoven (nu een ep, zijn debuutalbum binnenkort op Music For Speakers)"

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Nico: "Ja, veel mooie muziek gehoord, door de modder getrokken op Lowlands, 's middags verbrand op Extrema, afgekoeld in de avond..waanzinnige vakantie in Noorwegen beleefd...indrukwekkend mooie en heftige theatervoorstellingen gezien"

Wat moet er in 2003 beter?

Nico: "Gewoon weer een editie van het Drum Rhythm Festival! Minder kortzichtig geouwehoer in de forums.."

Toptien van 2002

1) Vakantie in Noorwegen
2) King Britt presents Oba Funke - Bush Workout (from 'CosmoAfrique' / Karma)
3) Underworld - Hundred Days Off (JBO)
4) Cabaretvoorstelling Funktioneel Naakt van Theo Maassen
5) Surfers - Indigenous Legend (Undiscovered)
6) Amon Tobin - Out From Out Where (Ninja Tune)
7) Compilation 2 (Music For Speakers)
8) David Alvarado - Mayasongs (Peacefrog)
9) Victor Davies Remixes (Jazzanova Compost Records)
10) Sunday Soundtrack 2 - A musical collage for a lazy afternoon (Sonic Scenery)

Terugblikken met Remko Schuiling


...in gesprek met Kevin Masters


Muzikaal hoogtepunt:

Remko: "House Torhout festival (Belgie). Was het begin van mijn festivalseizoen. Drie dagen (muzikaal) genieten, ondanks het tegenvallende weer. Daarnaast Lowlands festival, was tegelijkertijd afsluiting van het festivalseizoen en heb daar ook nog mijn vriendin als souvenier aan overgehouden. :)"

Muzikaal dieptepunt:

Remko: "Dance Valley in de regen. Heb geen verassende optredens gezien."

Aanstormend talent:

Remko: "Ik ben zelf hard aan het oefenen achter de draaitafels, maar ik geloof niet dat ik in aanmerking ga komen om binnen een aantal jaren een festival af te sluiten, dat heb ik gelukkig al door! Ik hoop wel dat meer organisaties in 2003 jong talent een kans gaat geven om zich te bewijzen."

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Remko: "Qua feesten zeker wel! Er werd zeer veel georganiseerd, met veel nieuwe initiatieven en de kwaliteit wordt steeds hoger. Heb dit jaar ook weer heel veel leuke nieuwe mensen ontmoet."

Wat moet er in 2003 beter?

Remko: "Afstemmen van feesten (concurrentie) op elkaar, hoewel dit bijna onmogelijk is met al die organisaties. Maar het is zonde als er bijvoorbeeld drie hoogstaande kwalitatieve feesten alleen al in Zuid Holland op dezelfde avond zijn, dan is er altijd wel een ervan die de dansvloer niet vol krijgt."

Top tien van 2002

Remko: "Aangezien ik nooit namen van platen en producers onthoud, hierbij mijn alternatieve top tien 2002:

1) Mijn nieuwe vriendin
2) House Torhout
3) Chillen bij Mecca Scheveningen, altijd goed!
4) Feesten op Bloemendaal
5) Mijn nieuwe huis
6) Drie dagen moddertaferelen bij Lowlands
7) Love2party heeft zich dit jaar weer verder weten te ontwikkelen
8) Snowboarden in Val Thorens
9) Spontaan op zaterdagnacht naar Berlijn rijden alleen maar voor een paar uur afterparty Loveparade @ Tresor
10) Eindelijk dit jaar begonnen met draaien

Terugblikken met Iddo Drevijn




Muzikaal hoogtepunt:

Iddo: "James Ruskin op het Awakenings festival. Vroeg op de dag zo'n wereld set, wat een feest! Het ideale begin van een festivalseizoen."

Muzikaal dieptepunt:

Iddo: "Een grote tegenvaller was toch wel dat Jeff Mills in de Basement niet doorging. Ik wacht nog steeds op zijn beloofde terugkeer dit jaar."

Aanstormend talent:

Iddo: "Zonder twijfel Thomas Vahe. Zijn visie op techno is in mijn ogen erg vooruitstrevend. Van hem gaan we komend jaar veel horen!"

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Iddo: "Het kan altijd beter maar het was zeker niet slecht. Veel artiesten presteerden gemiddeld en er waren maar weinig die ik ver boven de rest vond uitsteken."

Wat moet er in 2003 beter?

Iddo: "De agendastructuur van organisaties. Je ziet nu dat er gewoon te weinig overleg plaatsvindt. De gevolgen daarvan zijn dat er het ene weekend drie techno evenementen plaatsvinden en het weekend erop geen een. Dat kan echt niet meer in 2003!"

Toptien van 2002

1) Jeff Mills - At First Sight (Axis)
2) David Alvarado - Mayasongs (Peacefrog)
3) System7 Derrick May - Mysterious Traveller (A-Wave)
4) Speedy J - Loudboxer (Mute)
5) Adam Beyer - Ignition Key (Truesoul)
6) Robert Hood - Point Blank (Peacefrog)
7) Underworld - A Hundred Days Off (JBO)
8) Shifted Phases - The Cosmic Memoirs Of The Late Great Rupert J. Rosinthrope (Tresor)
9) Scion - Arrange and process basic channel tracks (Tresor)
10) Alexander Kowalski, Diego Hostettler, Dennis DeSantis - Reasons (Kanzleramt)

Terugblikken met Tim Bontje




Muzikaal hoogtepunt:

Tim: "Underworld, Lowlands & Chemical Brothers HMH."

Muzikaal dieptepunt:

Tim: "Ik weet het echt niet :-)"

Aanstormend talent:

Tim: "Sandeep natuurlijk!"

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Tim: "Qua feesten is het niet meer te doen. Teveel aanbod. Ook de kwaliteit van sommige feesten is niet om over naar huis te schrijven. Ook heb ik bij weinig feesten het gevoel dat het een groot gezamelijk feest is. Iedereen is teveel met zichzelf bezig i.p.v. met iedereen een leuk feest van te maken."

Wat moet er in 2003 beter?

Tim: "De economie."

Topzes van 2002

1) Togheter - So Much Love to Give
2) Full Intention ft. Thea Austin - Soul Power
3) Fat phaze - Mateo
4) dj Chus - That Feeling
5) Back to Mine - New Order
6) Cosmos - Take me With You

Terugblikken met Nash Umarella




Muzikaal hoogtepunt:

- Jeroen Verhey in de Basement na cancelling Jeff Mills.
- Derrick May in Off_Corso
- Claude Young op House Torhout
- DJ Rush op House Torhout begint en eindigt zijn set met "Another Day" van Stevie Wonder.
- Kenny "Dope" Gonzales in Off_corso
- B2B LaidBack Luke & Benny Rodrigues in Off_corso

Muzikaal dieptepunt:

- Ian Pooley @ More
- Luke Slater op Sound Vision

Aanstormend talent:

- Dj Kore
- Dj Little Tim and Sandeep

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Nash: "2002 voldeed meer aan mijn 'on'verwachtingen."

Wat moet er in 2003 beter?

Nash: "Mijn klotecamera moet het gewoon weer doen. Had hem gekocht op 11 september, sindsdien is hij al drie keer teruggeweest naar de betreffende winkel. Nu is ie weer verrot! Hij maakt mooie foto's (zie reviews) alleen het is gewoon een rampcamera. Het Rotterdam - Amsterdam gezeik en andersom in het forum. Meer LIEFDE!! RESPECT hebben voor een ander. Dat moet beter in 2003!"

Toptien van 2002

1) Gayle San op M@W in Nighttown. En Strictly Techno in Waterfront.
2) Norah Jones - Come Away With Me (Blues, Jazz)
3) Groove Armada - My Friend (Dance)
4) New York
5) Snowboarden in Flaine/ Val Thorens
6) Zomer bij Mecca
7) Alle festivals in NL & Belgie
8) On @ Off_Corso
9) Angie Stone - Mahogany Soul (Soul)
10) Mijn Haar!!!!

Terugblikken met Robert Jan Bijleveld


Muzikaal hoogtepunt:

-Alex Paterson DJ set (Advanced Party, Melkweg, 19 mei)
-Sasha op Dance Valley

Muzikaal dieptepunt:

Robert Jan: "Jan Wayne."

Aanstormend talent:

Robert Jan: "DJ Claudiu

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Robert Jan: "Ik heb nooit zoveel verwachtingen, maar ik had in ieder geval niet verwacht dat alles zo duur zou worden."

Wat moet er in 2003 beter?

Robert Jan: "Euro weer afschaffen, zodat uitgaan (hopelijk) weer betaalbaar wordt

Toptien van 2002

01 Sasha - Airdrawndagger (CD)
01 16B - How to live 100 years (CD)
01 Hans Teeuwen - Dat dan weer wel (2CD)
01 ID&T Presents Dana (CD)
01 Dubarchanoid Trim - Dubarchanoid Trim (CD)
01 Sinead O'Connor - Troy (Push remix) (12")
01 Tiesto - Live @ Dutch Dimension 02-02-2002 (MP3)
01 Armin van Buuren - Live @ Club Eau 26-10-2002 (MP3)
01 Dave Matthew Band - Space Between (DJ Tiesto remix) (12")
01 Sasha & Digweed - Essential Mix 07-04-2002 (MP3)

Terugblikken met Eric Parren aka Stamp




Muzikaal hoogtepunt:

- Anthony Rother LIVE @ Sonne Mond Sterne
- Royksopp LIVE @ Lowlands
- Richie Hawtin @ Awakenings 31/05 & @ Nature One

Muzikaal dieptepunt:

- Het overlijden van een bezoeker op de Planet Rose van 26/10/02
- Het uit elkaar gaan van Leftfield

Aanstormend talent:

- Dash & Dry verdienen meer bekendheid in Nederland!
- Reactor, leukste nieuwe aanwinst in partyland.
- DJ Kore, gespot op Reactor.

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Hoe meer verwachtingen je hebt, hoe meer iets kan tegenvallen.

Wat moet er in 2003 beter?

- Het publiek in Nederland mag wat enthousiaster.
- Party organisaties zouden onderling betere afspraken kunnen maken over wie wanneer een feest geeft zodat er geen overkill of tekort is in een weekend.
- Progressievere line-ups! Doe eens gek en boek eens een keer niet al die standaard DJ's.

Toptien feesten van 2002

1) Sonne Mond Sterne
2) Lowlands
3) Time Warp
4) Nature One
5) Body 2 Body
6) Sound Vision
7) Mayday
8) Illuminate
9) Awakenings 5 years (dag 2)
10) Angel Molina @ Planet Rose

Terugblikken met Jos Kottmann




Muzikaal hoogtepunt:

Jos: "GLAMore met Dj Deep in de More 22 februaru 2002."

Muzikaal dieptepunt:

Jos: "Studio 54 in de Amsterdam Studio's."

Aanstormend talent:

Jos: "dj Little Tim."

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Jos: "2002 zat weer bomvol met hele leuke, nieuwe initiatieven. Wat ik helemaal top vind is LuvDancin in Paradiso waar al menig grote naam voorbij is gekomen. Heerlijke US garage en Deephouse. Rotterdam zit in de bloei van zijn leven. De ene club na de andere wordt er geopend. Las Palmas, Thailia..."

Wat moet er in 2003 beter?

Jos: "De entreeprijzen moeten maar eens wat lager worden. Als je de prijzen hier in Nederland vergelijkt met die in het buitenland, dan is het hier in Nederland echt absurt hoog."

Toptien van 2002

1) Dj Deep - Recpect to dj Deep
2) Underworld - A Hunderd Days Off
3) Dimitri From Paris - At the Playboy Mansion
4) Felix da Housecat - Silver Screen
5) Danny Krivit - Xpansions
6) Louis Bennedetti - Soulfulle Sessions
7) Zuco 103 - Tales Of Higher Fever
8) Kerri Chandler - a basement, red light & a feeling
9) Masters at Work - Our Time Is Coming
10) Mixalbum Edgarage!

Terugblikken met Mark van den Berg




Muzikaal hoogtepunt:

Mark: "Hangt vaak ook van een aantal andere dingen af. Zoals; hoe druk het is, waar is het, met wie je daar bent, decoraties etc. Dat alles meegeteld kom ik tot de conclusie dat mijn muzikale hoogtepunt niet zo lang geleden plaats vond. Zelfs heel recent op 14 December j.l. de set van Sven Vath (tja, kan er niks aan doen) in Tribehouse te Neuss (D). Heb er zelfs geen verslag van geschreven, omdat het niet te begrijpen valt als je er niet bent geweest."

Muzikaal dieptepunt:

Mark: "Dat is voor mij een plaat. En wel degene die speciaal voor 3 Years "Es is Freitag Abend!" gemaakt is. Met die afschuwelijke sample van Eminem erin. Te erg gewoon dat Chris Liebing of 1 van die andere lui van die avond zoiets durven te maken."

Aanstormend talent:

Mark: "Een talent is het al niet meer maar bij mij is ie wel sinds dit jaar in de picture gekomen, Dave Tarrida. Erg indrukwekkende set tijdens Awakenings en ook zijn plaat met Lars Sandberg samen, genaamd Supa Hammer is aanstekkelijk."

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Mark: "Ja, meer dan dat zelfs. In tegenstelling tot 2001 heb ik dit jaar weer alle feesten kunnen bezoeken die ik heb willen bezoeken. Ondanks het feit dat ik nog steeds keuzes heb moeten maken, maar ja dan kan ik beter in Duitsland gaan wonen. Mmmm, ideetje ;)"

Wat moet er in 2003 beter?

Mark: "Reactor_Sound Architecture moet gewoon doorgaan met waar ze de laatste maanden van dit jaar mee zijn begonnen. Verder moeten er meer Cocoon dj's in Nederland worden geboekt. En meer afterhours zoals ik die de laatste tijd gehad heb, alhoewel ik niet weet of dat echt beter is, hahaha."

Toptien van 2002

1) Christoph en Eva.
2) De Future Sound of London met Papua New Guinea die gedraaid werd tijdens Love Family Castle.
3) Avondjes doorgaan tot je niet meer kan, samen met Clau.
4) Dirty - Dirty (E-dancer remix).
5) Alphen a.d. Rijn/ Leiden posse. Moeilijk hoerie!
6) Pascal F.E.O.S.
7) Alles wat door Taksi is gemaakt (Rundfahrt album, Rohrbruch remixes).
8) De onnederlandse sfeer tijdens Marco Carola op Reactor_Sound Architecture...kippevel!
9) Electro en dan vooral de verschijning van Dr. Lectroluv.
10) Richie Hawtin ZONDER bril, MET haar en zien lachen.

Meer over Love2Party
Love2Party in het Rotterdams Dagblad

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws