Shazam werkt samen met iMessage

Ivo Mollemans | 13 oktober 2016
lifestyle

Kortgeleden kwam de update voor iOS 10 online. Gepaard met deze update kwam er ook een speciale app store online die erop gericht is om ontwikkelaars apps te laten ontwikkelen die kunnen werken met iMessage. Ook Shazam is momenteel bezig met een update zodat je tracks makkelijk en snel kan delen via de berichtenservice van Apple.

LEES OOK: Ook WhatsApp neemt Snapchat functies over

Shazam x iMessage

De nieuwe update gaat ervoor zorgen dat het delen van nieuwe muziek via Shazam nog makkelijker word dan voorheen. Met deze update hoef je je iMessage gesprekken niet meer te verlaten voor het opnemen van muziek om het vervolgens opnieuw te delen. Deze functie word namelijk ingebouwd in de app van iMessage zelf. Super handig dus! Het proces van analyseren is precies hetzelfde: raak het Shazam logo aan en je telefoon begint met opnemen. Zo gauw de app het nummer herkent krijg je een notificatie en je track is klaar om gedeeld te worden. Ook het bedrijf is erg enthousiast over deze nieuwe functie, zo blijkt uit de reactie die Fabio Santini van Shazam gaf.

‘We are very pleased to bring the new functionality of iMessage to our global audience. We are always working to improve our user experience with new technology, and we are excited to launch this feature with iOS 10. We think music fans will love how easy it is to share Shazams within a great conversation.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws