5 dingen die nuchter eigenlijk leuker zijn dan dronken 

Mark Hofman | 5 januari 2017
lifestyle

Het is de eerste maand van het jaar en dat betekent dat de goede voornemens (die 9/10 keer niet volgehouden worden) weer volop aanwezig zijn. Zo zou je besloten kunnen hebben om minder te eten, te stoppen met roken of niet meer te drinken. Wanneer je dat laatste hebt gekozen, is dit artikel wellicht interessant voor je. Wij hebben namelijk 5 dingen voor je op een rijtje gezet, die nuchter eigenlijk veel leuker zijn om te doen. Althans, dat denken we dan. 

#1 Dansen 

'Dansen is toch veel leuker als je dronken bent?' zal je misschien denken, maar niet is minder waar. Wanneer je dronken bent doe je het sneller, maar of het ook echt leuker is weet je niet. Daarom moet je over de angst heen om nuchter te dansen en het gewoon doen. Maar hoe doe je het dan? 

Simpel! Beweeg je lichaam op de maat van de muziek en blijf doorgaan totdat je niet meer uit je eigen lichaam wil springen van schaamte. Blijf gewoon lekker gaan en geniet van je moves. Na een tijdje voel je je niet meer ongemakkelijk en is het echt geweldig om te doen. Say hello to the new you! 

#2 Uit eten 

Een hapje eten met vrienden hoeft nuchter niet per se leuke te zijn dan dronken, dat snappen we helemaal. Het is heerlijk om met je maten een steak naar binnen te proppen en de overgebleven restjes weg te spoelen met bier. Toch is het qua sfeer misschien wel wat gezelliger. Zo is het grootste voordeel van nuchter uit eten dat je naar elkaar gaat luisteren en niet als een stel randdebielen naar elkaar gaat zitten schreeuwen terwijl ze naast je zitten. Tenzij je uit het Westland komt, dan maakt het niet uit wat je gedronken hebt. 

Je leert misschien dingen kennen van elkaar die je anders niet zou kennen en wanneer je vrienden wel besluiten te drinken, is het immers goed voor je zelfvertrouwen. Er is geen enkele kans dat jouw gedrag erger is als dat van je dronken gezelschap. 

#3 Slapen 

Slapen is één van de dingen die zonder enige uitzondering veel leuker is wanneer je nuchter bent. Ten eerste is het een voordeel dat je het bed überhaupt kan vinden en ten tweede is het lekker dat je er niet constant uit moet om te plassen, of je opgeslagen voedsel via je mond de pot te moeten wijzen.

Maar het allerlekkerste van nuchter slapen is nog wel een stilstaand bed. Wanneer je nuchter gaat slapen heb je niet het idee dat je met bed en al in een draaikolk terecht bent gekomen en hoef je het bed dus niet krampachtig vast te pakken in de angst dat je eruit valt. Slapen is eigenlijk een heerlijk iets! 

#4 Seks 

Seks is een heerlijke iets, maar lijkt nuchter een stukje makkelijker te zijn dan dronken. Buiten het feit dat je de volgende ochtend weet naast wie je wakker wordt, is de daad zelf ook een stukje makkelijker uit te voeren. 

Ten eerste weet je hoe je broek uit moet en waar het gat van je shirt is. Zou zomaar kunnen dat je die niet kan vinden wanneer het drank rijk gevloeid heeft. Daarnaast krijg je de snaak in ieder geval omhoog, want dat kan ook nog wel eens een probleem zijn na een drankje. Maar het belangrijkste is dat je alles volledig bij kennis meemaakt. Toch best zonde als je met je droompartner hebt liggen rollenbollen, maar er de volgende dag niets meer van weet. 

#5 Naar huis na een avond stappen 

We weten niet hoe het met jullie zit, maar naar onze mening is naar huis gaan met een dronken plaat nogal wat lastig. Het lukt uiteindelijk wel, maar de weg ernaartoe is een heus avontuur. Het begint met het vinden van je fiets buiten de kroeg, deze staat nooit op de plek waar jij hem (naar jou idee) voor het laatst gelaten hebt. Wanneer deze fiets gevonden is kun je weer terug naar binnen, want je bent de sleutels van je fiets kwijt. Wanneer je weer terug komt buiten, is de zoektocht naar je fiets alweer begonnen. 

Uiteindelijk zit je op de fiets en is de kans dat je bij het dichtstbijzijnde bosje op je plaat gaat uiteraard wat groter dan op een doordeweekse nuchtere dag. Sommige mensen hebben zelfs de neiging om dronken de bosjes in te springen, gewoon omdat het leuk is. Wanneer je het huis gevonden hebt is de zoektocht naar de sleutels alweer van start gegaan. Kortom: het is een heel gedoe wat je nuchter allemaal niet meemaakt. Al kennen wij mensen die er nuchter ook last van kunnen hebben. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws